BREAKING NEWS! Avion de vanatoare MIG 21 Lancer prabusit la un miting aviatic din Calarasi. Pilotul a murit carbonizat

Un avion de vantatoare de tip MIG 21 Lancer s-a prabusit, sambata, in jurul orei 13,30, la un show aviatic desfasurat la Baza Aeriana 86 Borcea, din judetul Calarasi.


Aeronava era pilotata de locotenent-comandorul Florin Rotaru, 36 de ani, care indeplinea functia de pilot-sef in cadrul Escadrilei 861 Aviatie Lupta, Baza 86 Aeriana Fetesti (foto).

Din cauze necunoscute, deocamdata, defectiune tehnica sau eroare de pilotaj, avionul a intrat in picaj si s-a prabusit la aproximativ 10 km nord de locatia bazei aeriene.

Potrivit martorilor prezenti de la fata locului, pilotul a efectuat o deviere pentru a ocoli miile de spectatori aflati la sol. Prabusirea a fost urmata de o explozie si un incendiu.

Conducerea Bazei 86 Aeriana a pus in aplicare de urgenta planul de interventie in astfel de situatii.

Niciunul dintre cei 4000 de spectatori prezenti la showul aviatic nu a avut de suferit, iar evacuarea acestora s-a desfasurat fara incidente.

Din nefericire, pilotul nu a reusit sa se salveze si a murit carbonizat, desi, initial, pentru a nu panica multimea, organizatorii au anuntat ca acesta a reusit sa se catapulteze si este in afara de orice pericol.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite condoleante si este alaturi de familia indoliata.

O comisie numita la nivelul Statului Major al Fortelor Aeriene se va deplasa de urgenta la locul prabusirii pentru investigarea evenimentului.

De asemenea, ministrul Apararii Mihai Fifor, a anuntat ca toate avioanele MIG 21 Lancer vor fi oprite la sol pana la finalizarea anchetei.

Reamintim ca tragedia de la Baza Aeriana 86 Borcea este al doilea incident aviatic din ultimul an, dupa cel din 12 iunie 2017, atunci cand, tot un Mig 21 Lancer s-a prabusit in judetul Constanta, intre Culmea si Ovidiu, la 8 km de Aeroportul Mihail Kogalniceanu, dupa o defectiune majora la motor. In acel caz, pilotul a reusit sa se catapulteze, salvandu-si viata.

Mihai Ciobanu

corespondent Impact Press Constanta

 

Leave a Reply