BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functia de procuror-sef al DNA. “In acest moment, vointa politica este pentru blocarea anchetelor!”

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al DNA.

“In executarea deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astazi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie”, a anuntat purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

Ea a evidentiat ca presedintele Klaus Iohannis considera ca Romania nu poate face pasi inapoi de la statutul de tara in care domneste legea si in care suprematia Constitutiei este respectata. Potrivit purtatorului de cuvant, seful statului subliniaza ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie, in niciun caz, abandonata sau incetinita.

“Coruptia afecteaza viata fiecarui cetatean si dezvoltarea Romaniei. Banul public nu poate fi folosit in interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice si blocarea luptei anticoruptie se traduce prin lipsa de spitale, scoli, autostrazi, administratie publica eficienta. In Romania lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa fie diminuata ori blocata in niciun fel, dimpotriva trebuie sa continue.

Niciuna din institutiile implicate in lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa fie supusa presiunilor sau incercarilor de decredibilizare. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, atrage atentia ca, indiferent de numele procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, aceasta institutie are obligatia sa-si continue activitatea in mod profesionist, la cel mai inalt nivel de performanta”, a mai spus Dobrovolschi.

La scurt timp de la acest anunt, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu va mai ramane in cadrul DNA, dar va isi va continua cariera de magistrat.

“Am fost procuror sef al DNA timp de 5 ani si tot ce am realizat am consemnat intr-un raport care va fi facut public in cel mai scurt timp si va putea fi studiat pe site”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

“Despre mine va pot spune ca am luat act de decretul de revocare din functia de procuror sef DNA si, incepand de astazi, nu voi mai lucra in Directia Nationala Anticoruptie. Voi ramane procuror”, a mai spus Kovesi.

Kovesi a mai declarat ca propunerea ministrului Justitiei de revocare din functia de procuror sef al DNA nu a intrunit conditiile prevazute de lege.

“Va reamintesc ca propunerea de revocare nu a intrunit conditiile prevazute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit in fata Sectiei pentru procurori a CSM ca motivele invocate de ministrul Justitiei in propunere, o parte din ele sunt nereale, o parte sunt neintemeiate”, a spus Kovesi.

Fostul procuror DNA a mai spus ca in acest moment vointa politica nu este pentru o justitie independenta, ci pentru blocarea anchetelor.

“Este de bun simt sa observam ca vointa politica, in acest moment, nu este pentru o justitie independenta, eficienta, ci este pentru blocarea anchetelor si pentru blocarea justitiei”.

Ea s-a pronuntat, totodata, pentru o legislatie care sa garanteze independenta procurorilor.

“Noi, procurorii, nu putem duce o lupta politica, ne interzice legea. Pledoaria noastra este insa pentru o legislatie stabila, pledoaria noastra este pentru o legislatie in care procurorii sa fie independenti. Independenta procurorilor este o valoare incoruptibila”, a punctat Laura Codruta Kovesi.

“Va multumesc pentru ce am facut impreuna. Pentru rezistenta si darzenia de care ati dat dovada in lupta cu infractionalitatea. Va multumesc ca ati mers inainte, indiferent cat de atacati, umiliti am fost in fata societatii si a familiilor, tarati in noroi, fara posibilitatea de a ne apara. Am putut doar sa sesizam CSM pentru apararea adevarului”, a mai spus Kovesi la terminarea discursului.

Procurorul sef adjunct al DNA, Marius Iacob va asigura interimatul la sefia DNA, pana cand procurorul general Augustin Lazar va delega o persoana la conducerea DNA, potrivit procedurii. (V.E.)

 

One Response to Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functia de procuror-sef al DNA. “In acest moment, vointa politica este pentru blocarea anchetelor!”

  1. Stelian Szana says:

    Deciziil Curtzii sunt valabile doar pentru viitor. De aceea preshedintele a considerat ca viitorul sau e mai important decat Kovesi. O Kovesi care trebuia sa demisioneze, pentru a nu-l pune pe preshedinte intr-o situatzie deloc placuta.

Leave a Reply

%d bloggers like this: