Ziua Nationala a Contabilului Roman, sarbatorita si la Timisoara. Topul local al membrilor CECCAR din judetul Timis, cel mai asteptat moment al reuniunii festive gazduite de Universitatea de Vest

Ziua Nationala a Contabilului Roman, care din acest an se sarbatoreste la data de 13 iulie, a fost celebrata si la Timisoara. Peste 100 de membri ai Filialei CECCAR Timis, dar si invitati de marca din politica si din institutiile publice locale, au participat la o reuniune festiva care a avut loc la Universitatea de Vest din Timisoara.


Vorbitorii au aratat ca, in urma cu 97 de ani, prin Decretul Regal nr. 3.036, Regele Ferdinand I a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizati si Experti Contabili in Romania, ca organism profesional independent, demers legislativ prin care tara noastra s-a alaturat marilor puteri economice din acele vremuri, Anglia, Italia, Germania, SUA, in care profesia de expert contabil era legiferata si unde existau societati de contabili oficial recunoscute.

In mesajul adresat expertilor contabili cu acest prilej, presedintele Consiliului Superior al CECAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Sova a aratat ca, intr-o lume digitalizata si globalizata, profesia de expert contabil este in plin proces de reinventare.

“Actualizarea competentelor membrilor nostri la realitatea economica de azi si de maine, parteneriatul win-win cu mediul de afaceri, dar si cu institutiile si autoritatile de reglementare, promovarea interesului public si a comportamentului etic reprezinta reperele marcante ale evolutiei profesiei noastre”, a precizat Robert-Aurelian Sova.

Domnia sa a recomandat expertilor contabili sa depuna toate diligentele ca atat antreprenorii, cat si institutiile si autoritatile de reglementare sa-i considere parteneri strategici.

“Tocmai de aceea, doresc sa ma adresez partenerilor nostri institutionali, spunandu-le: Contati pe noi. Contati, cu noi. Intotdeauna!”, se mai mentioneaza in mesajul presedintelui CECAR, alaturi de urarea traditionala “La multi ani, profesionisti contabili!”.

La final, intrucat Ziua Nationala a Contabilului Roman reprezinta si un prilej de a evidentia activitatea depusa de membrii organismului profesional in anul anterior, s-a prezentat un inedit Top local al membrilor CECCAR din judetul Timis.

Sa mai spunem ca Ziua Nationala a Contabilului Roman a ajuns la cea de-a XIV-a editie si, cu timpul, a devenit un reper important pentru promovarea si recunoasterea oficiala a rolului pe care profesia contabila si practicantii acesteia il au in economie si in societate. (Mara Ion)

Leave a Reply