EXCLUSIV! Politistii batausi din Timisoara, trimisi la detectorul de minciuni. Judecatorul din dosarul incidentului de la Urseni vrea sa afle cine l-a lovit cu bastonul telescopic pe tanarul care si-a pierdut splina

Doi dintre politistii trimisi in judecata de procurorii militari in dosarul agresiunii de la Urseni, sub acuzatia de purtare abuziva si vatamare corporala, au fost programati sa efecteze testul cu detectorul de minciuni, examinarea urmand sa aiba loc in data de 18 iulie, la IPJ Timis.


Aceasta procedura judiciara va ajuta instanta sa se edifice asupra autorului loviturilor violente din timpul incidentului petrecut in data de 22 noiembrie 2017, care au o legatura cauzala cu leziunile interne ce au condus la pierderea unui organ, respectiv splina, de catre persoana vatamata Radu Simut.

Instanta a stabilit ca inculpatul Gruber Alexandru sa raspunda la intrebarile ce vizeaza, punctual, contextul agresarii partii vatamate Radu Simut.

“Daca in data de 22.11.2017 a lovit persoana vatamata Simut Radu? – daca in data de 22.11.2017 a folosit un baston telescopic impotriva persoanei vatamate Simut Radu? – daca in data de 22.11.2017 a lovit persoana vatamata Simut Radu cu bastonul telescopic strans in zona toracelui? – daca in data de 22.11.2017 a lovit persoana vatamata Simut Radu cu pumnul in zona spatelui?”, sunt intrebarile impuse ofiterului examinator de la poligraf, comisarul Mihaela Daboveanu.

De asemenea, inculpatul Marius Necula va trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari: “daca in data de 22.11.2017 l-a vazut pe inculpatul Gruber Alexandru lovind persoana vatamata Simut Radu? – daca in data de 22.11.2017 l-a vazut pe inculpatul Gruber Alexandru folosind un baston telescopic impotriva persoanei vatamate Simut Radu? – daca in data de 22.11.2017 l-a vazut pe inculpatul Gruber Alexandru lovind persoana vatamata Simut Radu cu bastonul telescopic strans in zona toracelui? daca in data de 22.11.2017 l-a vazut pe inculpatul Gruber Alexandru lovind persoana vatamata Simut Radu cu pumnul in zona spatelui”.

Pentru cei doi inculpati, testul poligraf are o importanta deosebita in eventualitatea unei condamnari, in conditiile in care diferenta de pedeapsa maxima dintre vatamarea corporala si vatamarea corporala grava este de 3 ani de inchisoare.

Procurorii militari l-au indicat, in rechizitoriu, pe Gruber Alexandru ca fiind autorul loviturilor dure care au dus la extirparea splinei de catre partea vatamata Radu Simut, dupa ce martorul Marius Gherlan a declarat, in 6.12.2017 si 17.01.2018, ca l-a vazut pe inculpat cand a aplicat “lovituri cu pumnul in mod repetitiv si cu castet (baston telescopic) inchis in zona mediana, posterioara”. (V.E.)

Leave a Reply