Ziua Internationala a Berii: Tot ce trebuie sa stii despre cele mai scumpe beri din lume, pe ce loc se afla bautorii de bere din Romania si unde se produce berea cu canabis si berea pentru caini

Ziua internationala a berii este sarbatorita in peste 200 de orase la nivel mondial, iar petrecerile nu vor fi dedicate doar consumatorilor, ci si celor care muncesc tot anul pentru a o produce. Produsul ocupa al treilea loc in topul mondial al bauturilor, iar apa si ceaiul sunt cele mai consumate lichide in cantitati mari.


Potrivit InternationalBeerDay.com, Ziua Internationala a Berii a fost celebrata pentru prima data in 2008, pe 3 august, in orasul american Santa Cruz, din California, iar de atunci este o traditie ca in fiecare an berea sa fie „cinstita” in prima zi de vineri a lunii august.

Originea sa dateaza inca de acum 6.000 de ani, fiind considerata bautura preferata a zeitei fertilitatii, iar in prezent este destinata tuturor. O servim in timp ce ne uitam la meciuri, cand avem musafiri, la petreceri, la festivaluri, si, mai ales, alaturi de un gratar.

Conform Asociatiei Berarii Romaniei, tara noastra s-a clasat in 2017 pe locul 7 la nivel european datorita consumului de bere pe cap de locuitor, respectiv 82 de litri si aduce anual peste 530 de milioane de euro la bugetul de stat.

Dupa ce au fost inventati covrigeii frageziti cu vin si care contin seminte de canepa, recent a fost realizata prima bere cu canabis in Canada. Bautura este parfumata cu acest drog, iar pentru conceperea sa, canadienii au primit o subventie de 300.000 de dolari de la provincia Ontario, scrie The Guardian.

Insa nu este singura combinatie inedita. Favorita amatorilor de „experimente ciudate” a devenit inghetata cu aroma de bere. Ideea a venit dupa ce iubitorii de dulciuri si-au manifestat dorinta de a crea un astfel de desert. Astfel au impacat setea de bauturi racoritoare cu preferinta pentru dulce.

Multi dintre noi credem ca berea nu este o bautura atat de tare din punct de vedere al volumului de alcool. Totusi, scotienii au conceput Armageddon, una dintre cele mai surprinzatoare „creatii” – cu 65% volum de alcool.

Pe locul al doilea se afla Start The Future, cu 60%, fabricata in Olanda, iar Germania ocupa locul al treilea cu „licoarea fertilitatii” care are 57%, in timp ce la coada clasamentului este Chocolate Rain, din Statele Unite ale Americii – 19,5% volum alcool, insa este cea mai speciala deoarece odata turnata in pahar capata parfum de vanilie si stafide.

Cele mai multe sortimente ale acestei bauturi sunt regasite in Belgia, unde exista un numar 1.131 de tipuri de bere, datorita conditiilor meteo ideale pentru cultivarea orzului si hameiului, iar Africa este recunoscuta pentru berea de manioc – o planta care poate fi un element esential in dieta pentru slabit a peste 500 de milioane de oameni, scrie descopera.ro.

Nici cel mai bun prieten al omului nu este neglijat, deoarece compania australiana Paws Point a creat „Dog Beer”, elaborata pe baza unei retete speciale. Bautura are aroma de carne de vita si contine vitamina E.

In timp ce barbatii prefera sa bea berea, pentru femei acest lichid este unul dintre cele mai bune trucuri pentru bronzul perfect in sezonul estival.

Compania PicoBrew a lansat un aparat cu ajutorul caruia utilizatorii isi pot prepara bere singuri acasa. Ingredientele necesare, furnizate de berarii de renume, pot fi comandate pe site-ul producatorului.

Dispozitivul, numit Pico Model C, poate prepara 5 litri de bere proaspata in 2 ore. Consumatorii pot selecta cat de amara va fi bautura prin simpla rotire a unui buton.

Berea poate fi foarte tare in ceea ce priveste volumul de alcool, dar si foarte costisitoare, transmite Saucey.com.

TOP-ul celor mai scumpe beri din lume:

  1. LOST ABBEY CABLE CAR KRIEK – doar 750 ml din aceasta bautura costa 923 de dolari
  2. BREWDOG END OF HISTORY – care are 55% volum de alcool, 650 ml si costa 765 de dolari
  3. SAM ADAMS UTOPIAS – cu un volum de alcool de 28%, iar 750 ml costa 199 de dolari

Tara cu cel mai mare consum de bere din lume este Lituania, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, unde un locuitor bea in medie 910 de beri pe an. (I.P.)

 

Leave a Reply