BREAKING NEWS! Liderul PSD Liviu Dragnea va afla in 27 mai, la o zi dupa alegerile europarlamentare, daca va mai conduce partidul sau va pleaca la inchisoare    Sorin Susanu, comisarul sef al Protectiei Consumatorilor Timis, spuna ca petrecerea organizata, sambata, sub geamul procurorilor din Palatul Dicasterial Timisoara a fost ilegala, iar ANAF ar trebui sa confiste veniturile     Nicolae Robu i-a declarat razboi deschis comisarului sef al CRPC Timis, Sorin Susanu: "A inceput sa faca plangeri la toate organele impotriva mea!"    Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a esuat in tentativa de a deschide o noua ruta catre varful Dhaulagiri, din Himalaya, la 8.167 de metri, din cauza vremii nefavorabile     Baroul Timis anunta decesul avocatului pensionar Ilie Aspru, inmormantarea urmand sa aiba loc, miercuri, ora 14, la Cimitirul din Calea Sagului    Restrictiile introduse de Ungaria cu privire la achizitionarea de terenuri arabile de catre cetateni ai statelor din UE incalca legislatia europeana, a decis, marti, Curtea de Justitie a Uniunii Europene

SOC! O timisoreanca stabilita in Sicilia, atac dur la Alina Mungiu-Pippidi, dupa ce diaspora a fost comparata cu o mahala! “Doamna, pacat de scoala dumitale. Judeci cu mintea, sa smintesti lumea!”

O timisoreanca stabilita in Sicilia, Italia, reactioneaza dur la afirmatiile politologului Alina Mungiu-Pippidi, inserate intr-un editorial publicat pe site-ul româniacurată.ro, in care spune ca romanii din strainatate care vor participa la mitingul din 10 august sunt o masa de manevra, usor de manipulat de “niste operatori ordinari din politica, servicii si mass media aferanta”.

Unde-i prea multa minte, e si multa prostie, este concluzia Crinei Suceveanu, absolventa a Universitatii de Vest, fosta jurnalista in Timisoara, care si-a intemeiat o familie in Cefalu, Sicilia, insa urmareste cu interes ce se intampla in tara.

Publicam integral replica Crinei Suceveanu la afrontul incredibil adus de Alina Mungiu-Pippidi romanilor din strainatate, pe care-i vede doar ca pe o masa de manevra, fara identitate si aspiratii pentru tara in care s-au nascut.

“In urma citirii articolului “Aceasta mahala nu reprezinta diaspora” semnat de Alina Mungiu Pippidi imi dau seama de ce este inutil un doctorat. Unde-i multa minte e si multa prostie, spune o vorba din batrani.

Daca un intelectual cultivat, provenit din parinti intelectuali, casatorita cu un intelectual descrie diaspora doar prin prisma cozilor din salile de asteptare la aeroport, sau a celor care se intorc cu o rabla din strainatate, sau a celor care pleaca spre Europa cu portbagajul de zacusca. Fariseii care smintesc lumea au plata lor.

Doamna, pacat de scoala dumitale, pacat de medicina absolvita, pacat pentru memoria inaintasilor dumitale. La anvergura studiilor pe care le-ai absolvit n-ai strop de crestinism. Judeci cu mintea sa smintesti lumea.

De cand exista lumea, fiecare societate are batranii ei intelepti. Dar are si smintiti. De cand e lumea Unul stapaneste. Blasfemia ti-e cunoscuta din elanul creator.

Afla ca multi de la cozile din salile de aeroport vorbesc mai corect decat primul ministru si nu se fac de oaie pe unde pleaca sa munceasca cinstit, nu sa-si cumpere doctorate. Afla cu multi n-au avut posibilitatile dumitale dar nici nu s-au pus ca paduchele in fruntea tarii si nu incalca regulile mai mult decat cei care guverneaza Romania. Afla ca plateste romanul tot birul, cu dobanda superioara oricarui cetatean european. Afla ca esecul familiei apartine, in mare parte, celor care conduc tarisoara. Ca n-au plecat milioane de oameni doar sa caute rable ca sa te exaspereze si sa umple mahalaua.

Nu si-au lasat pruncii cu bucurie sa creasca singuri. N-au avut timp sa viziteze tara in care lucreaza fiindca toti banii i-au trimis acasa, unicii banuti de lux sunt pentru o cursa low cost. Nu sunt sfinti, arhangheli sau ingeri. Poate n-au doctorat sau un doctor in familie. Au muncit pentru o casa si copii. I-au multumit lui Dumnezeu ca s-au mai intors inca o data acasa si i-au gasit pe cei dragi vii. Iar daca au gresit pe meleagurile straine nu au facut-o ca sa le faca in ciuda celor de acasa.

Prostituatele, hotii, cersetorii isi cer iertare. Isi cunosc pacatele lor. Dar fariseii?

Un centenar fara iubire de neam, de frate, de sora, de mama, de tata, de Sfintii nostri, sarbatorit de farisei.

Farisei care propaga erezii, fara urma de responsabilitate. Suntem prea prosti sa mergem la un miting. Nu stim ce vrem, fara doctorat si bilet la bussines class. Suntem urmarea educatiei civice a celor ca Mungiu care nu s-a prins, domnule, de noi! Insa avem un plus. Credem in Hristos care a spus: INDRAZNITI, EU AM BIRUIT LUMEA! Iubiti-va Tara oriunde v-ati afla!” (I.P.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: