Procurorii din Timisoara, neinteresati de functiile vacante de la varful DNA! Ce salariu va incasa viitorul sef al luptei anticoruptie

Functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, scoasa la concurs de Ministerul Justitiei, pare sa nu mai reprezente o miza profesionala pentru magistratii din Romania, mai cu seama dupa ce ministrul Tudorel Toader a respins primele patru candidaturi si a dat de inteles ca potentialul castigator trebuie sa fie agreat de politicienii cu probleme penale aflati in cele mai inalte demnitati publice din stat.


Desi ultima zi in care se mai pot depune cererile de inscriere la cea de-a doua procedura de selectie demarata de Ministerul Justitiei este 24 august, deocamdata, cu doua zile inainte de termenul limita, doar un singur magistrat si-a depus dosarul de candidatura pentru functia de procuror-sef al DNA.

Este vorba despre Paula Tanase, de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, care, daca va fi declarata eligibila pentru functia detinuta, pana nu demult, de Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa fie programata, in perioada 3 – 5 septembrie, pentru a sustine interviul cu ministerul Justitiei.

Procurorii din Timisoara nu dau semne ca i-ar interesa aceasta functie, in ciuda salarizarii extrem de avantajoase si a iminentei avansari intr-una dintre cele mai importante structuri de putere ale Romaniei.

“Cu siguranta, vorbim despre o functie tentanta pentru orice procuror din Romania care indeplineste conditiile de participare. In ceea ce ma priveste, doresc sa-mi duc pana la capat actualul mandat, sa raman aproape de familie, mai cu seama ca majoritatea functiilor scoase la concurs de Ministerul Justitiei, nu doar cea de procuror-sef al DNA, presupun mutarea la Bucuresti”, ne-a dezvaluit procurorul general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Marius Neculcea (foto).

Sa mai spunem ca viitorul procuror-sef al DNA va incasa un salariu lunar de aproape 27.000 de lei, avand sporuri pentru conditii grele de munca, vatamatoare sau periculoase, spor de risc si suprasolicitare neuropsihologica, spor de confidentialitate, dar si o indemnizatie de 950 de lei pentru eventualul titlu de doctor. (G.I.)

Leave a Reply