BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Procurorii militari l-au audiat prefectul Capitalei in dosarul violentelor din 10 august! Speranta Cliseru a semnat ordinul care a declansat haosul

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost audiat la Parchetul General. Surse din randul anchetatorilor sustin ca Speranta Cliseru a fost chemata, miercuri, pentru a da explicatii procurorilor despre dosarul violentelor produse la mitingul diasporei din 10 august.

Prefectul Capitalei a decis ca fortele de ordine sa ii disperseze pe protestatarii prezenti la mitingul diasporei.

Decizia procurorilor vine la o zi dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost prezent la audieri in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, in legatura cu violentele inregistrate la mitingul diasporei din 10 august.

La sedinta a participat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), maiorul Laurentiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei si coordonatorul actiunii jandarmilor la protestul din 10 august, Sebastian Cucos, schimbat recent de la conducerea Jandarmeriei, cu Ionut Sindile. De la audieri a lipsit, insa, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru.

Opozitia a adus critici, dupa audierea ministrului Carmen Dan. Ovidiu Ratechi (PNL) a declarat ca el şi colegii sai din opozitie au putut afla, in ciuda atitudinii agresive a parlamentarilor PSD, ca, „in mod informal, de facto, aceasta a coordonat operatiunile privind interventia autoritatilor statului asupra participantilor la mitingul din 10 august”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, dupa audierea din Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor, ca nu a vorbit cu prefectul Capitalei in ziua de 10 august, atunci cand a avut loc mitingul violent din Piata Victoriei si cand a fost semnat ordinul de evacuare a Pietei.

“Am facut precizarea ca nu am vorbit cu doamna prefect in cursul zilei de 10 august”, a declarat Carmen Dan. Intrebata daca nu a stiut ca prefectul semnase ordinul de evacuare a Pietei Victoria, Carmen Dan a spus: “Am primit informatia pe fluxul informational pe care vi l-am precizat, conform prevederilor legale, dupa ce s-a semnat ordinul de restabilire”.

Procurorii au inregistrat, pana in prezent, 386 de plangeri depuse de protestatari impotriva jandarmilor, a informat Parchetul General, care a mai precizat ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au fost deschise, in urma violentelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: