BREAKING NEWS! Astazi, de la 12,30, in sedinta exploziva a Comitetului Executiv National al PSD, se decide soarta presedintelui Liviu Dragnea; Timisul va vota pentru mazilire     Teatrul National din Timisoara nu va participa la reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti de la Chisinau, din 23 septembrie, din cauza nefinantarii transportului si diurnelor    Judecatorul Stefan Dorin Caravelea, sef sectie la Tribunalul Timis, este acuzat de inspectorii Curtii de Conturi ca, aproape 3 ani, si-a decontat chiria din fondurile Ministerului Justitiei, desi detinea doua apartamente    Comisarul sef Gheorghe Jurca, fostul sef al Serviciului Economic din cadrul IPJ Timis, a pierdut definitiv un proces de presa in care solicita despagubiri de 100.000 de euro     Cel mai important distribuitor de materiale pirotehnice din Romania a organizat, la Sacalaz, prezentarea noii colectiei de artificii pentru iarna 2018    Unul dintre consilierii personali ai primarului Nicolae Robu a uitat sa-si treaca in declaratia de interese faptul ca este asociat la o firma cu capital italian

Procurorii militari l-au audiat prefectul Capitalei in dosarul violentelor din 10 august! Speranta Cliseru a semnat ordinul care a declansat haosul

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost audiat la Parchetul General. Surse din randul anchetatorilor sustin ca Speranta Cliseru a fost chemata, miercuri, pentru a da explicatii procurorilor despre dosarul violentelor produse la mitingul diasporei din 10 august.

Prefectul Capitalei a decis ca fortele de ordine sa ii disperseze pe protestatarii prezenti la mitingul diasporei.

Decizia procurorilor vine la o zi dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost prezent la audieri in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor, in legatura cu violentele inregistrate la mitingul diasporei din 10 august.

La sedinta a participat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), maiorul Laurentiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei si coordonatorul actiunii jandarmilor la protestul din 10 august, Sebastian Cucos, schimbat recent de la conducerea Jandarmeriei, cu Ionut Sindile. De la audieri a lipsit, insa, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru.

Opozitia a adus critici, dupa audierea ministrului Carmen Dan. Ovidiu Ratechi (PNL) a declarat ca el şi colegii sai din opozitie au putut afla, in ciuda atitudinii agresive a parlamentarilor PSD, ca, „in mod informal, de facto, aceasta a coordonat operatiunile privind interventia autoritatilor statului asupra participantilor la mitingul din 10 august”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marti, dupa audierea din Comisia pentru aparare a Camerei Deputatilor, ca nu a vorbit cu prefectul Capitalei in ziua de 10 august, atunci cand a avut loc mitingul violent din Piata Victoriei si cand a fost semnat ordinul de evacuare a Pietei.

“Am facut precizarea ca nu am vorbit cu doamna prefect in cursul zilei de 10 august”, a declarat Carmen Dan. Intrebata daca nu a stiut ca prefectul semnase ordinul de evacuare a Pietei Victoria, Carmen Dan a spus: “Am primit informatia pe fluxul informational pe care vi l-am precizat, conform prevederilor legale, dupa ce s-a semnat ordinul de restabilire”.

Procurorii au inregistrat, pana in prezent, 386 de plangeri depuse de protestatari impotriva jandarmilor, a informat Parchetul General, care a mai precizat ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au fost deschise, in urma violentelor de la protestul din 10 august, 22 de dosare penale. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: