BREAKING NEWS! Guvernul de la Chisinau condus de premierul Maia Sandu a fost demis, in urma unei motiuni de cenzura initiata de Partidul Socialist (PSRM)     Un fost ofiter din IPJ Timis face acuzatii grave la adresa conducerii inspectoratului, reclamand regimul preferential de care ar beneficia interlopul Lucian Boncu in arest     Primarul Nicolae Robu a anuntat ca va angaja o firma de securitate specializata pentru pazei scolilor si a altor obiective de interes public din Timisoara     Pompierii de la ISU Banat au intervenit, marti dimineata, pentru salvarea din apele canalului Bega a unei persoane de sex feminin, in varsta de 82 de ani    Politia Locala Timisoara atrage atentia ca au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap: intre 1.000 si 2.000 de lei si ridicarea autovehiculului    Pretul apartamentelor din Timisoara a crescut, in luna octombrie, cu aproape 1 la suta, de la 1.250 euro la 1.260 de euro pe metru patrat util

O noua amenda pentru administratorul cimitirului din Calea Sagului! Politia Locala Timisoara a aplicat sanctiuni de peste 10.000 de euro proprietarilor de terenuri “cultivate” cu ambrozie

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au continuat sa monitorizeze starea terenurilor de pe raza municipiului Timisoara ale caror proprietari ignora obligatia de a le igieniza si cosi de buruieni, astfel incat sa se  previna aparitia plantelor alergene, printre care si ambrozia, care duce la probleme medicale pentru tot mai multi cetateni.

In acest sens, s-au luat  masuri sanctionatorii in cazurile in care s-a constatat nerespectarea legislatiei de catre proprietari, respectiv necosirea buruienilor.

Astfel, in urma verificarilor efectuate si a parcurgerii etapelor de identificare a proprietarilor, in cazul a 45 dintre acestia au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 56.500 lei, in ultima luna, dupa ce, anterior, acestora au mai fost aplicate ale 54 de sanctiuni in valoare de 76.500 lei.

“Subliniem faptul canumarul constatarilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor de terenuri trece printr-o procedura care necesita timp, fiind efectuate verificari la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului si pana la luarea masurilor de sanctionare poate fi mai mai mare, cu atat mai mult cu cat sunt si situatii in care proprietarii sunt plecati din Timisoara si locuiesc in alte orase sau in alte tari”, ne-a comunicat Politia Locala Timisoara.

De asemenea, au mai fost reverificate si cimitirele din oras, unde au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate sanctiuni de 5.000 lei in Calea Sagului si Rusu Sirianu, dupa ce luna trecuta administratorii cimitirelor Calea Sagului si Stuparilor au fost, de asemenea, sanctionati pentru neingrijirea acestora si necosirea buruienilor.

Potrivit HCL 371/2007 modificata, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetatiei ierboase, sa colecteze si sa transporte deseurile rezultate de pe terenurile virane pe care le detin sub orice forma legala, situate in intravilanul municipiului si a celor situate de-a lungul cailor de comunicatie rutiera sau feroviara si sa asigure imprejmuirea acestora.

Totodata, trebuie sa asigure curatarea buruienilor, a vegetatiei ierboase si lemnoase in jurul imobilelor pe care le detin sub orice forma, din jurul imprejmuirilor acestora, din incinte, curti, alte spatii amenajate, sa asigure si sa mentina permanent un aspect salubru al acestora.

Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneazacu amenzi intre 1500 si 2500 lei. Pe langa sanctiuni, cei care nu isi intretin terenurile risca sa fie supusi supraimpozitarii, conform HCL 266/2016, modificata si completata. (I.P.)

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.