Veste buna pentru politistii batausi din Timisoara! Infractiunea de purtare abuziva, pedepsita cu doar 22 de zile de inchisoare de o instanta din tara, care a judecat dosarul unui comisar-sef agresiv

Politistii batausi din cadrul IPJ Timis, trimisi in judecata de Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara, sub acuzatiile de purtare abuziva si vatamare corporala, au toate sansele sa primeasca condamnari simbolice, in cazul in care vor fi gasiti vinovati, dupa precedentul creat de o instanta din tara, care a aplicat o pedeapsa ridicola pentru o agresiune comisa intr-un sediu de politie.


Mai exact, Tribunalul Neamt a decis sa-l condamne pe comisarul-sef Cezar Filip, fostul comandant al Politiei Piatra-Neamt, actualmente pensionat, la 22 de zile inchisoare pentru infractiunea de purtare abuziva, la care s-au adaugat alte 5 luni si zece zile de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de instigare la alterarea integritatii datelor informatice.

Dupa contopirea celor doua pedepse, instanta a decis condamnarea la 5 luni si 17 zile inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de 2 ani.

Condamnarea a venit dupa ce in martie 2014 Cezar Filip a fost surprins de camerele de filmat din interiorul sediului Politiei Piatra-Neamt cum loveste o minora suspecta de mai multe furturi.

Dupa comiterea faptei, acesta i-ar fi cerut unui coleg sa distruga din servere inregistrarea cu momentul in care lovea minora. Filmuletul a aparut insa in presa locala si a determinat o ancheta interna, soldata cu demisia lui Cezar Filip din functia de comandant al Politiei Piatra-Neamt si apoi cu pensionarea acestuia.

Reamintim ca subcomisarul Ticu Darin si agentii Necula Marius-Gelu si Gruber Alexandru, lucratori in cadrul IPJ Timis, dar si Gavrila Alexandru-Eugen, subofiter la Unitatea de Jandarmi Mobila Timisoara, sunt judecati de Tribunalul Timis pentru purtare abuziva si vatamare corporala, dupa ce, in 22 noiembrie 2017, pe un drum de la periferia Timisoarei, au batut violent, “din greseala”, doi tineri nevinovati – Simut Radu si Dragos Bogdan Gratian. (G.I.)

 

Leave a Reply