BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

Pensiile speciale sunt furt! PMP va depune la Parlament proiectul de lege care ar putea sa lase parlamentarii si primarii fara pensii speciale

Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), a declarat, ieri, la reuniunea Congresului Național al partidului, ca, luni, va fi depus proiectul de lege prin care se propune eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

”Vara aceasta am lucrat la acest proiect de lege, pe care il vom depune, luni, in Parlament, privind eliminarea tuturor pensiilor speciale. PSD a votat legea prin care parlamentarii devin niste cetateni speciali si au pensie speciala”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul Partidului Miscarea Populara a mai spus ca singurii care ar trebui sa beneficieze de pensii speciale sunt „veteranii de război, militarii care au luptat in teatrele de operatiuni si fostii detinuti politici”, iar ceilalti cetateni ar trebui sa primeasca pensii in functie de valoarea contributiilor la fondul de pensii.

„In plina vara, in sedinta extraordinara, s-a votat Codul Administrativ, prin care o alta categorie de politicieni devine speciala in aceasta tara.

Codul Administrativ stipuleaza acordarea de pensii speciale pentru primari. Suntem impotriva tuturor pensiilor speciale.

Singurii cetateni ai Romaniei care pot beneficia de un asemenea sistem sunt veteranii de razboi, militari care au luptat in teatrele de operațiuni si fostii detinuti politici, care au stat zeci de ani in inchisori comuniste fara nicio vina. In rest, toti cetatenii trebuie sa beneficieze de o pensie in functie de contributivitate”, a mai adaugat Eugen Tomac. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: