BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Traian Basescu a exemplificat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, dublul standard folosit de Uniunea Europeana: in timp ce fermierii romani primesc o subventie de 3.000 de euro la hectarul de rosii, spaniolii primesc dublu    Primarii din GRAL Timis s-au plans prsedintelui Klaus Iohannis ca nu sunt consultati cand, la Bucuresti, sunt luate decizii care privesc functionarea administratiilor locale    Extremistii unguri care au invelit in saci de gunoi crucile militarilor romani ingropati in cimitirul eroilor din Valea Uzului trebuie sa raspunda pentru profanare, a cerut Basescu, de la Timisoara    Organizatorii Untold si Neversea vor oferi bilete gratuite la spectacole celor care vin, in 25 si 26 mai, sa doneze sange in fata Facultatii de Electrotehnica din Timisoara     "Aici deja avem imaginea Romaniei lui Dragnea, cine nu e cu el va fi arestat!”, a spus presedintele Klaus Iohannis despre incidentul de la Topoloveni, cu protestatarii anti-PSD bagati in duba

SESIZARE LA CSM! Vid de autoritate la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Atat procurorul-sef, cat si adjunctul acestuia se afla in concediu, “sincronizare” interzisa de regulament

Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, cea mai eficienta unitate de parchet din tara, a ajuns in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, in urma unei plangeri disciplinare in care se invoca vidul de autoritate de la conducerea institutiei si nelegalitatea actelor semnate de inlocuitori.

Mai exact, se reclama faptul ca atat prim-procurorul Chivu Claudia-Irina, cat si prim-procurorul adjunct Buculea Raluca au plecat in concediu si au delegat la conducerea unitatii un coleg mai tanar, care nu indeplineste conditiile legale.

Mai mult, insasi aceasta delegare este nelegala, in conditiile in care, potrivit art. 94, alin. 3) din Regulamentul de ordine interioara a parchetelor, “in perioada absentei prim-procurorului sau in cazul imposibilitatii exercitarii functiei, prim-procurorul adjunct il inlocuieste de drept in exercitarea atributiilor ce-i revin”.

Asadar, regulamentul interzice expres ca procurorii din conducerea unei unitati de parchet sa-si programeze concediile concomitent si sa delege atributiile specifice catre alti colegi, desemnarea unui inlocuitor din randul “palmasilor” fiind acceptata doar in cazul unitatilor unde nu exista functia de prim-procuror adjunct.

“Este lipsit de orice etica profesionala, atat lipsa prim-procurorului, cat si a prim-procurorului adjunct, pe o durata mare de timp, pe motiv ca se efectueaza concedii de odihna sau de studii, sens in care se impune sa analizati faptul ca activitatea parchetului a fost serios perturbata de lipsa conducatorilor acestui parchet, in acelasi timp, prin lipsa coordonarii si monitorizarii indeplinirii sarcinilor de serviciu de catre ceilalti procurori”, se mentioneaza in plangerea adresata CSM, semnata de petenta Muller Elena Daniela.

Aceasta contesta o ordonanta semnata de procurorul inlocuitor Tabarta Lorin, prin care s-a respins cererea de recuzare a procurorului Luca Nicoleta, acuzata nu s-a conformat termenului avansat de instanta de judecata pentru finalizarea anchetei intr-un dosar, subiect asupra caruia vom reveni.

Sa mai spunem ca, in graba de a gasi un inlocuitor pe perioada concediului, prim-procurorul Chivu Claudia-Irina a semnat, inca din data de 2 august 2018, un ordin prin care-l imputerniceste la conducerea institutiei pe nimeni altul decat Dragos Olteanu. Mandatul acestuia urmeaza sa inceapa in data de 6 septembrie, ceea ce inseamna ca, pentru a nu exista suparari la nivelul colectivului de procurori, functia de sef a devenit rotativa, astfel incat un numar cat mai mare dintre colegii tineri sa-si exerseze abilitatile manageriale.

Conform raportului de activitate pe anul 2017, Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara s-a aflat pe locul I in ceea ce priveste numarul de trimiteri in judecata, in conditiile in care numarul de dosare solutionate de aceasta unitate de parchet a reprezentat 45% din volumul de activitate al tuturor parchetelor din raza teritoriala a Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, respectiv circa 35% din activitatea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara si a unitatilor arondate. (G.I.)

One Response to SESIZARE LA CSM! Vid de autoritate la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. Atat procurorul-sef, cat si adjunctul acestuia se afla in concediu, “sincronizare” interzisa de regulament

  1. Stelian Szana says:

    Saracii de ei. Am plangeri penale de multzi ani, care nu au primit nici o rezolutzie.

Leave a Reply

%d bloggers like this: