BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

Alianta anti-PSD! Modelul unificarii dreptei demarat in Timis, extins la nivel national. “Vrem sa-i convingem pe romani ca opozitia este mult mai credibila decat acest duet Dragnea-Dancila”

La doar cateva luni dupa ce PMP Timis a demarat campania de unificare a filialelor partidelor de dreapta intr-o alianta locala anti-PSD, liderul national Eugen Tomac a anuntat ca a fost mandatat de partid pentru a incepe discutiile cu PNL si USL pentru realizarea unei uniri a opozitiei.

Singura modalitate prin care PSD poate fi oprit este unitatea opozitiei. Colegii mei m-au mandatat prin vot cu unanimitatea pentru a demara, incepand de saptamana viitoare (saptamana in curs n.r.), discutii cu colegii din PNL si USR. Voi contacta saptamana viitoare presedintii celor doua partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opozitiei.

Daca vom reusi sa stabilim o lista comuna de obiective pe care sa le urmarim si primul obiectiv este sa reusim sa cream un pol politic anti-PSD format din partidele parlamentare, in mod sigur credem ca la acest pol se poate alatura si partidul domnului Ciolos.

Pasul doi este sa ne stabilim o lista comuna la europarlamentare, iar daca vom merge in acest format in mod sigur avem sansa sa obtinem mai multe mandate decat PSD si sa ii convingem pe romani ca opozitia este mult mai credibila decat acest duet Dragnea-Dancila“, a spus Tomac, la Parlament, la finalul Colegiului National al partidului, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute.

El a sustinut ca opozitia ar putea merge “in spatele unui singur candidat” si la alegerile prezidentiale.

Liderul PMP si-a exprimat convingerea ca partidul sau poate veni la alegerile europarlamentare cu “cea mai credibila lista, cu oamenii cei mai pregatiti pe chestiuni ce tin de afaceri europene si politica externa”.

El a precizat ca a avut mai multe discutii informale cu lideri politici din PNL si USR. Eugen Tomac a mai mentionat ca PMP va redepune, in viitoarea sesiune parlamentara, Legea reformei in sanatate si vor organiza o dezbatere pe acest subiect.

Subiectul unificarii dreptei intr-o alianta anti-PSD a fost abordat, in premiera, in 20 aprilie 2018, intr-o conferinta de presa la sediul PMP Timis, de deputatul Cornel Samartinean.

“Partidul Miscarea Populara, fiind un partid de dreapta, isi doreste ca in anul Centenar toate formatiunile politice de dreapta sa se uneasca, iar la protocolul de colaborare politico-administrativ existent, semnat intre PMP-PER-PNTCD – Organizatiile Judetene, sa se alature si restul formatiunilor politice de dreapta de pe esichierul politicii din Timis, inclusiv colegii nostri de la UNPR”, a declarat la vremea respectiva liderul PMP Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: