BREAKING NEWS! Astazi, de la 12,30, in sedinta exploziva a Comitetului Executiv National al PSD, se decide soarta presedintelui Liviu Dragnea; Timisul va vota pentru mazilire     Teatrul National din Timisoara nu va participa la reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti de la Chisinau, din 23 septembrie, din cauza nefinantarii transportului si diurnelor    Judecatorul Stefan Dorin Caravelea, sef sectie la Tribunalul Timis, este acuzat de inspectorii Curtii de Conturi ca, aproape 3 ani, si-a decontat chiria din fondurile Ministerului Justitiei, desi detinea doua apartamente    Comisarul sef Gheorghe Jurca, fostul sef al Serviciului Economic din cadrul IPJ Timis, a pierdut definitiv un proces de presa in care solicita despagubiri de 100.000 de euro     Cel mai important distribuitor de materiale pirotehnice din Romania a organizat, la Sacalaz, prezentarea noii colectiei de artificii pentru iarna 2018    Unul dintre consilierii personali ai primarului Nicolae Robu a uitat sa-si treaca in declaratia de interese faptul ca este asociat la o firma cu capital italian

SURPRIZA! Procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef al DNA. A devenit spaima infractorilor din Constanta dupa ce l-a inculpat pe Radu Mazare in dosarul “Zvastica”

Inscrisa in ultimul moment in cursa pentru cea mai importanta functie din DNA, Adina Florea (foto), procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata in functia de procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, va fi propusa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a ocupa demnitatea de procuror-sef al DNA, informeaza, joi, MJ.

“Aceasta propunere va fi transmisa Sectiei pentru procurori din CSM, pentru avizul consultativ!”, a precizat ministrul Tudorel Toader, intr-o postare pe Facebook.

Cei sase procurori admisi la selectia pentru conducerea DNA si care au sustinut interviurile luni si marti cu ministrul Justitiei sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanta, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, in prezent delegata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta. Nicolae Lupulescu – procurorul militar, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al Romaniei si Paula-Nicoleta Tanase – procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati.

Potrivit MJ, propunerea/propunerile ministrului Justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei in vederea numirii in functia de conducere.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

De remarcat ca, in 2010, cand a fost delegata in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, Adina Florea a redeschis dosarul “Zvastica”, deschis pe numele primarului Radu Mazare dupa ce acesta a defilat in uniforma de nazist la o prezentare de moda estivala, in vara anului 2009. Dosarul fusese clasat chiar de catre procurorii Parchetului Curtii de Apel.

“S-a redeschis dosarul si vajnica procuroare, luptatoare pentru dreptate, a dat si cateva obiective care trebuie urmarite. Doamna Adina Florea a fost numita pentru ca si-a asumat promisiunea, asa cum au facut-o si altii inainte, ca o sa-l faca pe Mazare. Mai exact, ca o sa-l bage in puscarie”, spunea la vremea respectiva primarul Constantei. (V.E.)

UPDATE! “Este o onoare pentru mine! Multumesc pentru incredere!”, a declarat Adina Florea pentru ziarul Ziua de Constanta. 

Leave a Reply

%d bloggers like this: