BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Caine din rasa Boxer German ucis cu cruzime la Buzias! Plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj a fost clasata

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au trecut cu vederea un caz grav de cruzime fata de animale, in sensul Legii 205/2004, si au dispus clasarea unei plangeri in care s-a reclamat uciderea intentionata a unui caine.

Potrivit sesizarii depuse la parchet de Maria Borca, din Buzias, fapta penala s-a produs in toamna anului trecut, cand cainele sau, un boxer german, a fost atacat de cainele unui vecin, un maidanez lasat, mai tot timpul, nesupravegheat pe strada. In seara zilei de 19 septembrie 2017, relateaza femeia, si-a lasat cainele pe strada pentru a se plimba, pentru ca nu era “un caine agresiv, nu a atacat alti caini, nu a sarit sa muste oameni, avand carnet de sanatate avizat de medicul veterinar Gaal Ovidiu”, dupa se mentioneaza in plangere.

La un moment dat, pe strada a aparut si cainele vecinului Ioan Cirmat, iar intre cele doua animale a izbucnit o incaierare. Pentru a aplana situatia, femeia a intentionat sa-si ia boxerul si sa-l bage inapoi, in curte, insa vecinul si-a asmutit cainele sa continue lupta.

“Incaierarea a inceput din nou, cainele lui apucandu-l pe al meu cu coltii de o ureche. Am alergat sa-i despart din nou, aproape 150 de metri, pana in apropierea casei lui Ioan Cirmat. In tot acest timp, eu punandu-ma in fata masinii numitului, cu scopul de a-i opri din incaierare pe cei doi caini, acesta claxona si accelera masina cu scopul sa-mi omoare cainele, calcandu-l cu masina, totodata adresandu-mi tot felul de injurii si amenintari”, se relateaza in plangerea depusa la parchet.

Iritat peste masura de faptul ca maidanezul sau a pierdut lupta si a fost pus pe fuga, Ioan Cirmat a decis sa se razbune.

“In mod voit si premeditat, mi-a calcat cainele, trecat cu rotile din fata ale masinii peste picioarele din spate ale cainelui meu. Ulterior a oprit masina, spunandu-mi: Uitate la caine, vrei sa traiasca sau sa ti-l omor? Eu plangand si rugandu-ma de el, vazand cum cainele incearca sa se taraie pe picioarele din spate, i-am spus sa nu-mi omoare cainele. Mi-a replicat Uita-te cum trec peste el si n-a ezitat nici a doua oara si a trecut peste cainele meu, de aceasta data peste cap, fara nicio remuscare, fapt ce a condus la decesul cainelui”, povesteste Maria Borca.

Durerea femeii a fost cu atat mai mare, cu cat, de la moartea sotului, acest caine era tratat ca un membru de familie. “Subliniez faptul ca sunt o femeie singura, copiii sunt plecati la munca in strainatate, iar acest caine a fost pentru mine, pentru copiii si nepotii mei, ca un membru de familie, foarte bun de paza, un caine de nadejde si totodata un prieten destoinic, nefiindu-mi frica sa ies noaptea din casa”.

In plangerea depusa la parchet, proprietara cainelui mort a cerut audierea a doi martori si s-a constituit parte civila cu suma de 800 de lei, valoarea unui pui de caine din rasa Boxer German, si 10.000 de lei daune morale.

Dupa aproape sase luni de evaluare a acestui caz, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj au decis ca nu se impune pedepsirea paratului Ioan Cirmat, sub motivatia ca decesul cainelui s-ar fi datorat faptului ca acesta a sarit sub rotile masinii.

Solutia de clasare a fost atacata la instantele de judecata, dupa ce prim-procurorul de la Lugoj a respins contestatia reclamantei. In cazul in care va fi gasit vinovat, Ioan Cirmat risca inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda. (Vlad Enciu)

 

 

One Response to Caine din rasa Boxer German ucis cu cruzime la Buzias! Plangerea depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj a fost clasata

  1. Stelian Szana says:

    Pot paria ca procuror de caz a fost desemnata numita Pop Monica

Leave a Reply

%d bloggers like this: