BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Nicolae Robu a explicat de ce a retras de pe Facebook un sondaj defavorabil PNL: "Mintile incetosate au inceput sa posteze in stilul consacrat, incompatibil cu prezenta pe o pagina de inalta tinuta"    Directorul pietelor din Timisoara, Ionut Nasleu, a reusit sa recupereze de la comercianti, in doar 10 zile, datorii istorice de peste 230.000 de lei; nu se stie daca a folosit metode interlope sau doar persuasiune manageriala    Casele de pariuri au schimbat cotele partidelor la alegerile europarlamentare, PSD (1,50%) luand locul PNL (2,40%)    Bilantul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara: peste 3000 de consumatori fara electricitate, 5 masini distruse de copaci, acoperisuri luate de vand, 14 misiuni de interventie a ISU Timis    Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat de Madagascar si va fi adus in tara cu o aeronava, luni seara, la ora 21

Greva japoneza la doua licee din Timisoara, chiar in prima zi de scoala! Cadrele didactice au protestat impotriva ordonantei care interzice invatatorilor de la scolile minoritatilor sa predea limba romana

Inceputul noului an scolar la liceele din Timisoara cu predare in limbile minoritatilor nationale a fost bulversat de o controversata ordonanta adoptata de Guvernul Romaniei cu cateva zile in urma, care interzice invatatorilor de la clasele primare sa predea limba romana.

Conform Ordonantei 9/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul educatiei, la articolul 263 din Legea Educatiei Nationale se introduce un nou aliniat care prevede ca “In invatamantul primar, la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, orele de Limba si literatura romana prevazute in planurile de invatamant sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate”.

Aceasta modificare legislativa a starnit protestul invatatorilor de la Liceul „Nikolaus Lenau” si Liceul „Béla Bartók”, care au decis sa declanseze o greva japoneza. Astfel, atat corpul didactic de la cele doua unitati de invatamant, cat si o parte dintre parinti, elevi si oficialitati, au purtat banderole albe pe brat.

“Speram ca protestul nostru sa determine abrogarea acestei ordonante. Noi credem ca se poate repara aceasta nedreptate, nu ar fi prima data cand se intampla. Parintii sunt la fel de revoltati ca si noi”, a precizat o educatoare de la liceul cu predare in limba germana, care nu a exclus posibilitatea ca, in cazul in care va continua, la acest protest sa se ralieze si sindicatul din invatamantul preuniversitar.

In opinia protestatarilor, aceasta schimbare adusa peste noapte, care provoaca probleme grave in sistem, are la baza argumente care nu au fost studiate si dezbatute de specialisti.

Sa mai spunem ca modificarile stipulate in aceasta ordonanta au intrat in vigoare in data de 31 august 2018, iar actul legislativ a fost semnat de premierul Viorica Dancila si contrasemnat de ministrii Eugen Teodorovici, Nicolae Burnete si Lia-Olguta Vasilescu, iar din partea Ministerului Educatiei Nationale a iscalit secretarul de stat Gigel Paraschiv. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: