BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Un deputat PSD din Timis il compara pe Liviu Dragnea cu fostul dictator! “Nu putem sa facem cum a facut Ceausescu de ziua lui, sa-i eliberam pe toti cei cu pedepse de pana la 10 ani”

Pe masura ce se apropie Comitetul Executiv al PSD, in care se va transa razboiul politic dintre Gabriela Firea si Liviu Dragnea, parlamentarii social-democrati ies din obligatia de rezerva impusa de liderul maxim si incep sa-si manifeste, fatis sau aluziv, sustinerea pentru una sau cealalta dintre tabere.

Considerata o filiala rebela, mai ales dupa mazilirea fostului premier banatean Sorin Grindeanu, organizatia PSD Timis pare sa voteze cu Gabriela Firea, chiar daca, la prima vedere, presedintele interimar Calin Dobra pozeaza intr-un sustinator disciplinat al taberei pro-Dragnea.

In schimb, nu acelasi lucru se poate spune despre deputatii Adrian Pau si Eugen Dogariu, doi membri cu greutate al organizatiei din Timis, buni prieteni cu Sorin Grindeanu, care au declarat public ca nu sunt de acord cu emiterea unei ordonante privind amnistia si gratiere.

Ba mai mult, Adrian Pau, avand o posibila dezlegare de la vicepresedintele partidului, olteanul Paul Stanescu, nu ezita sa compare contextul politic actual, in care se discuta despre eliberarea infractorilor, cu cel din vremea lui Nicolae Ceausescu.

“Nu poate fi amnistie si gratiere colective. Sunt fapte care nu ar trebui sa intre sub incidenta unui astfel de act. Nu putem sa facem cum a facut Ceausescu de ziua lui, sa-i eliberam pe toti cei cu pedepse de pana la 10 ani, sa reducem la jumatate la ceilalți… Nu mi se pare normala o abordare de acest gen. Fiecare trebuie sa plateasca pentru ceea ce face. Spunem ca au fost incalcate proceduri si ca au fost semnate protocoale. Dar daca, desi s-a incalcat o procedura, s-a demonstrat ca tu esti infractor? Poti tu sa te superi ca ai fost descoperit ca infractor?”, a declarat Adi Pau pentru publicatia deBanat, sustinand ca un act cu o asemenea greutate trebuie sa faca obiectul unei dezbateri parlamentare si a unei legi, nu a unei ordonante.

In aceeasi termeni s-a pronuntat si Eugen Dogariu, care spune ca, in acest moment, nu este nevoie de un astfel de amnistie si gratiere.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii iunie, Adrian Pau a sarit in apararea primarului din Jebel, Sabin Bociu, care a cerut imperios ca Liviu Dragnea sa demisioneze din toate functiile de partid si de stat, in urma condamnarii la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

De asemenea, in toamna anului trecut, la inceputul lunii noiembrie, dupa plecarea lui Sorin Grindeanu la ANCOM, si-a manifestat dezamagirea.

“Viata in PSD Timis nu mai e la fel dupa plecarea lui Sorin Grindeanu. Vreau sa cred ca nu e definitiva si ca va reveni cat mai repede. PSD Timis e slabit, a pierdut un numar semnificativ de sustinatori”, a declarat Adi Pau intr-o emisiune tv locala, aratandu-se dispus, la vremea respectiva, sa preia conducerea filialei timisene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: