BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Un deputat PSD din Timis il compara pe Liviu Dragnea cu fostul dictator! “Nu putem sa facem cum a facut Ceausescu de ziua lui, sa-i eliberam pe toti cei cu pedepse de pana la 10 ani”

Pe masura ce se apropie Comitetul Executiv al PSD, in care se va transa razboiul politic dintre Gabriela Firea si Liviu Dragnea, parlamentarii social-democrati ies din obligatia de rezerva impusa de liderul maxim si incep sa-si manifeste, fatis sau aluziv, sustinerea pentru una sau cealalta dintre tabere.

Considerata o filiala rebela, mai ales dupa mazilirea fostului premier banatean Sorin Grindeanu, organizatia PSD Timis pare sa voteze cu Gabriela Firea, chiar daca, la prima vedere, presedintele interimar Calin Dobra pozeaza intr-un sustinator disciplinat al taberei pro-Dragnea.

In schimb, nu acelasi lucru se poate spune despre deputatii Adrian Pau si Eugen Dogariu, doi membri cu greutate al organizatiei din Timis, buni prieteni cu Sorin Grindeanu, care au declarat public ca nu sunt de acord cu emiterea unei ordonante privind amnistia si gratiere.

Ba mai mult, Adrian Pau, avand o posibila dezlegare de la vicepresedintele partidului, olteanul Paul Stanescu, nu ezita sa compare contextul politic actual, in care se discuta despre eliberarea infractorilor, cu cel din vremea lui Nicolae Ceausescu.

“Nu poate fi amnistie si gratiere colective. Sunt fapte care nu ar trebui sa intre sub incidenta unui astfel de act. Nu putem sa facem cum a facut Ceausescu de ziua lui, sa-i eliberam pe toti cei cu pedepse de pana la 10 ani, sa reducem la jumatate la ceilalți… Nu mi se pare normala o abordare de acest gen. Fiecare trebuie sa plateasca pentru ceea ce face. Spunem ca au fost incalcate proceduri si ca au fost semnate protocoale. Dar daca, desi s-a incalcat o procedura, s-a demonstrat ca tu esti infractor? Poti tu sa te superi ca ai fost descoperit ca infractor?”, a declarat Adi Pau pentru publicatia deBanat, sustinand ca un act cu o asemenea greutate trebuie sa faca obiectul unei dezbateri parlamentare si a unei legi, nu a unei ordonante.

In aceeasi termeni s-a pronuntat si Eugen Dogariu, care spune ca, in acest moment, nu este nevoie de un astfel de amnistie si gratiere.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii iunie, Adrian Pau a sarit in apararea primarului din Jebel, Sabin Bociu, care a cerut imperios ca Liviu Dragnea sa demisioneze din toate functiile de partid si de stat, in urma condamnarii la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare.

De asemenea, in toamna anului trecut, la inceputul lunii noiembrie, dupa plecarea lui Sorin Grindeanu la ANCOM, si-a manifestat dezamagirea.

“Viata in PSD Timis nu mai e la fel dupa plecarea lui Sorin Grindeanu. Vreau sa cred ca nu e definitiva si ca va reveni cat mai repede. PSD Timis e slabit, a pierdut un numar semnificativ de sustinatori”, a declarat Adi Pau intr-o emisiune tv locala, aratandu-se dispus, la vremea respectiva, sa preia conducerea filialei timisene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: