BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Nicolae Robu a explicat de ce a retras de pe Facebook un sondaj defavorabil PNL: "Mintile incetosate au inceput sa posteze in stilul consacrat, incompatibil cu prezenta pe o pagina de inalta tinuta"    Directorul pietelor din Timisoara, Ionut Nasleu, a reusit sa recupereze de la comercianti, in doar 10 zile, datorii istorice de peste 230.000 de lei; nu se stie daca a folosit metode interlope sau doar persuasiune manageriala    Casele de pariuri au schimbat cotele partidelor la alegerile europarlamentare, PSD (1,50%) luand locul PNL (2,40%)    Bilantul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara: peste 3000 de consumatori fara electricitate, 5 masini distruse de copaci, acoperisuri luate de vand, 14 misiuni de interventie a ISU Timis    Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat de Madagascar si va fi adus in tara cu o aeronava, luni seara, la ora 21

CULISE! Cine este procurorul de la Parchetul Lugoj care a “trantit” dosarul cainelui ucis cu cruzime la Buzias? Temeiul clasarii, declaratia de nevinovatie a agresorului

Decizia Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj de clasare a unei cauze privind uciderea intentionata a unui caine din rasa Boxer German, pe o strada din Buzias, a starnit un val de indignare pe retele de socializare, fiind criticati atat autorul cruzimii, cat si procurorul care n-a considerat oportun sa aplice macar o amenda.

In conditiile in care cititorii Impact Press ne-au cerut sa dezvaluim identitatea procurorului care a solutionat dosarul, revenim asupra acestui subiect, totodata facand publice o parte din acuzatiile contextuale ale fiului reclamantei.

Reamintim ca, intr-o plangere adresata Parchetului de e langa Judecatoria Lugoj, Maria Borca a reclamat faptul ca unul dintre vecinii sai din satul Silagiu i-a ucis cainele, calcandu-l intentionat cu masina, dupa ce acesta s-a incaierat cu cainele agresorului, aflat pe strada.

“Ulterior a oprit masina, spunandu-mi: Uitate la caine, vrei sa traiasca sau sa ti-l omor? Eu plangand si rugandu-ma de el, vazand cum cainele incearca sa se taraie pe picioarele din spate, i-am spus sa nu-mi omoare cainele. Mi-a replicat <Uita-te cum trec peste el!> si n-a ezitat nici a doua oara si a trecut peste cainele meu, de aceasta data peste cap, fara nicio remuscare, fapt ce a condus la decesul cainelui”, a relatat Maria Borca.

Procurorul Gabriela Dragan nu a fost impresionat de drama femeii, chiar daca a fost sustinuta de martorul Ioan Richitan, astfel ca prin ordonanta emisa la data de 12.04.2018 a decis clasarea cauzei. In schimb, a pus mare pret pe declaratia suspectului.

“Fiind audiat in calitate de suspect, Carmeti Ioan declara ca, in data de 19.09.2017, in jurul orelor 20, a lovit cu autoturismul din greseala si fara intentie cainele numitei Borca Maria, intrucat a virat brusc de volan pentru a nu o acrosa pe Borca Maria, care se deplasa pe mijlocul drumului, moment in care cainele acesteia i-a taiat calea, acrosandu-l cu partea dreapta a autoturismului. Apreciem ca din materialul probator nu rezulta ca uciderea animalului persoanei vatamate de catre suspect s-a realizat in mod intentionat”, mentioneaza procurorul in ordonanta de clasare.

Aceasta solutie l-a revoltat si pe fiul reclamantei, aflat in Germania, care acuza faptul ca in zona Buzias exista un grup de interese format din politisti, procurori si politicieni.

“Un politist pensionar din Buzias, care a ajuns la locul incidentului dupa cateva minute, insa nu a dorit sa apara ca martor in proces, mi-a spus inca de cand am depus plangerea ca nu se va rezolva nimic, pentru ca sora lui Carmeti Ioan, cel care ne-a ucis cainele, a fost mana dreapta a fostului primar, Alger Ilas, si sigur are relatii direct la procuror. In ziua scandalului, dupa cum am aflat, vecinul tocmai pierduse definitiv un proces in care s-a judecat pentru 30 de arii de pamant si era foarte nervos”, spune fiul Mariei Borca, anuntand ca va solicita ajutorul asociatiilor pentru protectia animalelor si va incepe un proces de daune pe instantele civile. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: