BREAKING NEWS! PSD Timis a decis, prin vot deschis in CEJ, sa se alature reformistilor din partid si sa sustina schimbarea liderului maxim Liviu Dragnea    Avocatul politistului Gheorghe Jurca a contestat abuziv componenta completului de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, din care facea parte si sotia sefului DIICOT, care a fost investit sa solutioneze recursul intr-un dosar de presa     Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni a convocat o sedinta de urgenta cu angajatii institutiei, in tentativa de a-i opri de la declansarea grevei generale    Profesorul Francisc Szabo, de la Liceul Teoretic "Bartok Bella" Timisoara, spune ca profesorii din ciclul gimnazial au acceptat umilinta Ordonantei 9/2018 si au decis sa intre si ca "necalificati" la orele de limba romana     Doi tineri din Arad au fost prinsi in flagrant de ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate in timp ce vindeau cannabis in Timisoara     Un agent de la Politia Rutiera Craiova a ajuns la spital, dupa ce a fost batut cu telefonul mobil de un sofer nervos, oprit pe strada cu focuri de arma

Justitiarul Tudorel Toader a devenit notar prin incalcarea legii? Dosar penal pentru abuz in serviciu deschis de Parchetul General

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca a deschis un dosar penal in care se cerceteaza legalitatea actelor prin care ministrul Tudorel Toade a devenit notar public, dupa ce a solicitat presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici sa propuna Ministerului Justitiei numirea sa in aceasta functie.

Ancheta a pornit in urma unui denunt depus la parchet o persoana fizica. Este vorba despre un dosar in rem, in care sunt anchetate suspiciuni de abuz in serviciu si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

“Urmare a unui denunt, pe rolul Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie s-a inregistrat un dosar penal avand obiectul la care faceti referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanta, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu si folosire a functiei pentru favorizarea unei persoane”, au precizat reprezentanti ai Parchetului General.

Pe 4 septembrie, ministrul Tudorel Toader preciza, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze de la Ministerul Justitiei, in contextul aparitiei in spatiul public a unor informatii privind solicitarea sa de a fi notar.

Reactia ministrului a venit dupa ce presa a relatat ca acesta ar fi cerut, mai intai, admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, iar ulterior, suspendarea din aceasta calitate pentru a nu se afla in incompatibilitate.

“Simple precizari! Dupa incetarea mandatului, ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen’ – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, scria ministrul Justitiei pe Facebook.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: