BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Justitiarul Tudorel Toader a devenit notar prin incalcarea legii? Dosar penal pentru abuz in serviciu deschis de Parchetul General

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca a deschis un dosar penal in care se cerceteaza legalitatea actelor prin care ministrul Tudorel Toade a devenit notar public, dupa ce a solicitat presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici sa propuna Ministerului Justitiei numirea sa in aceasta functie.

Ancheta a pornit in urma unui denunt depus la parchet o persoana fizica. Este vorba despre un dosar in rem, in care sunt anchetate suspiciuni de abuz in serviciu si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

“Urmare a unui denunt, pe rolul Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie s-a inregistrat un dosar penal avand obiectul la care faceti referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanta, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu si folosire a functiei pentru favorizarea unei persoane”, au precizat reprezentanti ai Parchetului General.

Pe 4 septembrie, ministrul Tudorel Toader preciza, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze de la Ministerul Justitiei, in contextul aparitiei in spatiul public a unor informatii privind solicitarea sa de a fi notar.

Reactia ministrului a venit dupa ce presa a relatat ca acesta ar fi cerut, mai intai, admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, iar ulterior, suspendarea din aceasta calitate pentru a nu se afla in incompatibilitate.

“Simple precizari! Dupa incetarea mandatului, ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen’ – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, scria ministrul Justitiei pe Facebook.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: