BREAKING NEWS! Un timisorean a redactat un draft de HCL prin care propune restrictionarea accesului in parcarile blocurilor a autovehiculelor pentru care detinatorii nu se platesc taxe legale catre bugetul Timisoarei     O grefiera in varsta de 53 de ani de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi s-a aruncat in gol de la etajul doi al cladirii, decedand la scurt timp     PSD Timis este acuzat ca si-a facut campanie ilegala la Spitalul de Psihiatrie de la Jebel, condus din umbra de candidatul la europarlamentare Bianca Gavrilita, iar liderul PNL Nicolae Robu anunta ca va sesiza Biroul Electoral Judetean    Unul dintre cele mai mari supermarket-uri din Timisoara risca amenzi de pana la 100.000 de lei de la Protectia Consumatorilor, dupa ce echipa de comisari venita in control a descoperit mari diferente intre preturile afisate la raft si cele de la casa de marcat     Trei femei in varsta de 24, 36 si 40 de ani au furat produse cosmetice si de uz casnic in valoare de 810 lei de la Carrefour Timisoara, dar au fost prinse de agentii de paza cand au incercat sa plece fara sa le plateasca     Theresa May a anuntat, vineri dimineata, ca pe 7 iunie va demisiona din functiile de lider al Partidului Conservator si de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, din cauza impasului politic generat de Brexit

Justitiarul Tudorel Toader a devenit notar prin incalcarea legii? Dosar penal pentru abuz in serviciu deschis de Parchetul General

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca a deschis un dosar penal in care se cerceteaza legalitatea actelor prin care ministrul Tudorel Toade a devenit notar public, dupa ce a solicitat presedintelui Uniunii Nationale a Notarilor Publici sa propuna Ministerului Justitiei numirea sa in aceasta functie.

Ancheta a pornit in urma unui denunt depus la parchet o persoana fizica. Este vorba despre un dosar in rem, in care sunt anchetate suspiciuni de abuz in serviciu si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

“Urmare a unui denunt, pe rolul Sectiei de urmarire penala şi criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie s-a inregistrat un dosar penal avand obiectul la care faceti referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanta, s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu si folosire a functiei pentru favorizarea unei persoane”, au precizat reprezentanti ai Parchetului General.

Pe 4 septembrie, ministrul Tudorel Toader preciza, intr-o postare pe Facebook, ca nu intentioneaza sa demisioneze de la Ministerul Justitiei, in contextul aparitiei in spatiul public a unor informatii privind solicitarea sa de a fi notar.

Reactia ministrului a venit dupa ce presa a relatat ca acesta ar fi cerut, mai intai, admiterea in Uniunea Notarilor Publici, fara examen, la Iasi, iar ulterior, suspendarea din aceasta calitate pentru a nu se afla in incompatibilitate.

“Simple precizari! Dupa incetarea mandatului, ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen’ – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei”, scria ministrul Justitiei pe Facebook.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: