CULISE! Cine este denuntatorul in cazul flagrantului de mita de la Finantele Publice Timis si ce legatura are acesta cu un celebru afacerist

Flagrantul organizat de procurorii DNA Timisoara chiar in cladirea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis, in urma caruia a fost saltata sefa de serviciu Lucica Golban, a scos la iveala faptul ca, in ciuda luptei anticoruptie, smecherii orasului continua sa obtina, contra unor sume modice, diverse favoruri ilegale de la slujbasii statului.


In acest caz a fost vorba despre atribuirea unui cod de TVA catre o societate comerciala care nu indeplinea conditiile de eligibilitate, intrucat figura cu datorii de peste 100.000 de lei la bugetul de stat.

Cu toate acestea, Lucica Golban si-a negociat pretul acestei ilegalitati si, probabil, fara interventia procurorilor, actul de coruptie s-ar fi derulat, ca si multe altele, cu discretie si fara nicio remuscare din partea functionarului statului.

Interesant este faptul ca agentul de influenta, persoana care a oferit mita de 3.000 de lei, intr-o plasa, chiar pe holul institutiei, este nimeni altcineva decat un om de incredere al afaceristului Zaher Iskandarani (foto), disparut si dat in urmarire generala inca din 2014, dupa ce a fost condamnat la 5 ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Bucuresti.

De altfel, contabila Stoiana Gaman a si fost trimisa in judecata alaturi de “printul” Banatului intr-un dosar de inselaciune si evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.

In cazul flagrantului de la Finante, femeia a colaborat cu procurorii DNA Timisoara pentru a-si mai usura situatia penala, in conditiile in care a fost pusa sub acuzare pentru trafic de influenta, dupa ce a solicitat de la un om de afaceri suma de 60.000 de euro pentru a-i rezolva o problema la ANAF.

Intelegerea dintre Lucica Golban si Stoiana Gaman, care a fost monitorizata si exploatata de procurori, ne arata ca “sagetile” lui Zaher Iskandarani au usile cat se poate de deschise la Finantele Publice din Timis si este posibil ca si alti functionari sa fi stat la discutii pe holuri sau prin parcari.

Reamintim ca, in urma cu doi ani, Cristian Mocan, sef administratie adjunct  Inspectie fiscala, a invocat secretul fiscal in momentul in care reprezentantii presei i-au solicitat informatii despre rezultatul controalelor la firma Repulse Bay si clubul Swiss House din Timisoara, ambele facand parte din imperiul financiar a lui Zaher Iskandarani. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply