BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

Protest al judecatorilor din tara pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti! “Vom decida daca este cazul sa trecem la masuri radicale!”, anunta judecatorul Cristi Danilet

Reprezentanti ai magistratilor din toate judetele tarii vor protesta, astazi, de la ora 17,30, pe treptele din fata Curtii de Apel Bucuresti. Anuntul a fost facut de judecatorul Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, fost membru al CSM, pe pagina de Facebook.

De altfel, Danilet a anuntat in urma cu ceva timp ca magistratii iau in calcul „blocarea activitatii” in toata tara, in cazul in care ministrul Tudorel Toader „continua cu evaluarea aceasta a procurorului general in afara legii, daca ignora solicitarile din partea magistratilor”.

Judecatorul Cristi Danilet acuza politizarea actului de justitie si sustine ca, pana acum, ministrul Justitiei nu a dat niciun raspuns la solicitarile magistratilor.

“Se pare ca nu doreste sa intalneasca magistratii pentru a discuta cu ei despre situatia grava in care este magistratura in momentul de fata. Avem modificari la Codurile Penale care se apropie, avem deja doua legi ale Justitiei intrate in vigoare, iar cea de-a treia se afla la Curtea Constitutionala. S-au ignorat complet standardele internationale Vom fi prezenti pe treptele Curtii de Apel, dupa care vom decide alte masuri pe care trebuie sa le luam pentru a ne arata nemutumirea fata de politicile Parlamentului si Guvernului in privinta justitiei”, a explicat Danilet.

”Fiecare judet si-a desemnat reprezentanti care vor fi maine prezenti pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti. Noi am asteptat ca ministrul Justitiei sa raspunda la scrisoarea deschisa pe care am formulat-o. Neprimind acest raspuns, maine vom decide impreuna cu toti colegii din tara daca este cazul sa trecem la masuri radicale: fie proteste in fata fiecarui Tribunal din Romania, fie o masura extrema: incetarea activitatii. Dar, repet, acest lucru se va decide maine”, a incheiat judecatorul Danilet. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: