BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

Scandal la Timisoara, dupa referendum! Se cere demisia Mitropolitului Banatului, dupa incercarea sa de a trimite credinciosii la vot. “E momentul, Parinte, sa va retrageti la manastire!”, propune Vasile Popovici

Implicarea Mitropolitului Banatului, IPS Ioan Selejan, in referendumul pentru redefinirea familie a fost cricata dur de una dintre personalitatile de frunte ale Banatului, mai cu seama ca acest sufragiu national a esuat lamentabil. Profesorul si diplomatul Vasile Popovici i-a cerut mitropolitului sa faca un pas in spate si sa se retraga la manastire, pentru ca e timpul sa renunte la lux si la legatura veche cu un partid anume.

“Nu numai liderii politici trebuie sa-si prezinte demisiile, ci si preotii implicati in aceasta facatura. E momentul, Parinte, sa va retrageti la manastire, spre iertarea pacatelor si indreptarea mintii. E momentul sa va lepadati ca de Necuratul de tentatia politica “, mentioneaza Vasile Popovici intr-un mesaj postat pe Facebook, intreband de unde ar putea returna Ioan Selejan, in visteria statului, cele 35 de milioane de euro, cat a costa referendumul, o aventura a sa in lumea legilor lumesti.

Dupa ce presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a simtit nevoia electorala sa sara in apararea inaltului prelat din Banat, a decis sa raspunda la scrisoarea deschisa a lui Vasile Popovici si IPS Ioan Selejan.

“Nu mi-e rusine, domnule profesor, ca prin pozitia mea am sustinut familia crestina in esenta sa, chiar daca cu privire la aceasta mai avem inca multe de invatat. Familia crestina a fost, este si va fi pentru mine personal si pentru Biserica din care fac parte un proiect de tara, pe care il voi sustine din adancul fiintei mele.

Domnule profesor Vasile Popovici, eu sunt calugar, am fost multi ani in manastire, am slujit doua decenii la fratii romani din muntii Covasnei si Harghitei, dupa care, la chemarea credinciosilor si a clericilor banateni, am venit la Timisoara”, a raspuns, printre altele, IPS IPS Ioan Selejan, amintind ca, la Revolutie, in orasul martir Timisoara, s-a murit cu rugaciunea ”Tatăl nostru…” pe buze. (Mara Ioan)

Foto; Constantin DUMA

One Response to Scandal la Timisoara, dupa referendum! Se cere demisia Mitropolitului Banatului, dupa incercarea sa de a trimite credinciosii la vot. “E momentul, Parinte, sa va retrageti la manastire!”, propune Vasile Popovici

  1. Stelian Szana says:

    La Timishoara s-a murit pe treptele Ctedralei deoarece ushile au fost inchise atunci cand s-a tras in demonstrantzi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: