BREAKING NEWS! Primarul municipiului Resita, Ioan Popa, a anuntat ca intentioneaza sa faca demersurile cuvenite pentru ca orasul pe care il conduce sa intre in Alianta Vestului     O masina de filaj a Politiei de Frontiera Timisoara a fost distrasa cu rangile de doi indivizi, langa Giarmata, in timpul unei operatiuni de supraveghere a unor contrabandisti de tigari     Depatatul Luminita Jivan, unul dintre sustinatorii ferventi ai liderului PSD Liviu Dragnea, va prelua conducerea interimara a filialei social-democrate din Caras-Severin, dupa demsiia lui Ioan Mocioalca     Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat Parchetul General ca nu se poate prezenta la audierile programate luni, din cauza unor probleme de sanatate    Persoane necunoscute au spart, in weekend, cinci autoturisme parcate in zona Sectiei 3 Politie Timisoara, respectiv strazile Luceafarul, Intrarea Clopotului si Aleea Vegetatiei    Surse din PSD au dezvaluit ca alti trei parlamentari urmeaza sa paraseasca partidul si sa se inscrie in formatiunea lui Victor Ponta

Artistii Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, protest in strada! Se cere demisia directorului Ioan Garboni si verificarea “capusei” FACT

Conflictul de munca de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara – provocat de atitudinea dictatoriala a directorului Ioan Garboni, care continua sa beneficieze de protectia primarului Nicolae Robu – a ajuns in faza ultimativa a protestului de strada.

O parte dintre artistii aflati in greva generala a iesit, miercuri dimineata, pe scarile din fata cladirii filarmonicii, vizavi de Primaria Timisoara, unde s-au agitat pancarte cu mesaje impotriva autoritatilor orasului, a complicitatilor edilitare favorabile directorului, un manager tot mai lapusnean in relatia cu subalternii.

Desigur, primarul Nicolae Robu nu poate uita ca, in iunie 2012, Ioan Garboni s-a retras din cursa fara niciun fel de sansa pentru Primaria Timisoara si a anuntat ca-si indeamna alegatorii sa-l voteze pe Nicolae Robu.

„Cred ca singurul candidat care are sanse foarte mari de a castiga si care poate garanta binele Timisoarei, este domnul Nicolae Robu. Din aceasta cauza, am hotarat sa sugerez alegatorilor mei sa il sprijine in alegeri”, a declarat, la vremea respectiva, Ioan Garboni.

Imediat, candidatul care a beneficiat de concesia electorala a “iepurelui” Ioan Garboni, prin retragerea strategica din cursa, ii multumea cordial fostului mare maestru al fagotului, care a pus instrumentul in cui inca din 2004, cand a devenit directorul institutiei.

„Gestul domnului Ioan Coriolan Garboni dovedeste luciditate politica si preocupare adevarata pentru binele Timisoarei”, a fost raspunsul profesorului Nicolae Robu, care a marcat inceputul unei prietenii solide intre cei doi candidati la fotoliul abandonat de Gheorghe Ciuhandu.

Intre timp, binele Timisoarei a devenit tot un concept tot mai personal, care, in ultimii ani, a fost filtrat prin Fundatia Academica Culturala din Timisoara (FACT), cu care Ioan Garboni a realizat proiecte culturale de importanta nationala si chiar locala, cum a fost concertul aniversar pentru Scoala de soferi Blitz.

Revenind la protestul de miercuri dimineata, sa mai spunem ca Dorin Ioan Tudorache, seful compartimentului instrumentelor de percutie, cu o vechine de 35 de ani in orchestra Filarmonicii Banatul, a precizat ca, in opinia sa, singura solutie pentru rezolvarea conflictului de munca de la Filarmonica Banatului ar fi ca Ioan Garboni sa plece din functie. Protestul va continua si joi, intre orele 10,30 – 14. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: