BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

Artistii Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, protest in strada! Se cere demisia directorului Ioan Garboni si verificarea “capusei” FACT

Conflictul de munca de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara – provocat de atitudinea dictatoriala a directorului Ioan Garboni, care continua sa beneficieze de protectia primarului Nicolae Robu – a ajuns in faza ultimativa a protestului de strada.

O parte dintre artistii aflati in greva generala a iesit, miercuri dimineata, pe scarile din fata cladirii filarmonicii, vizavi de Primaria Timisoara, unde s-au agitat pancarte cu mesaje impotriva autoritatilor orasului, a complicitatilor edilitare favorabile directorului, un manager tot mai lapusnean in relatia cu subalternii.

Desigur, primarul Nicolae Robu nu poate uita ca, in iunie 2012, Ioan Garboni s-a retras din cursa fara niciun fel de sansa pentru Primaria Timisoara si a anuntat ca-si indeamna alegatorii sa-l voteze pe Nicolae Robu.

„Cred ca singurul candidat care are sanse foarte mari de a castiga si care poate garanta binele Timisoarei, este domnul Nicolae Robu. Din aceasta cauza, am hotarat sa sugerez alegatorilor mei sa il sprijine in alegeri”, a declarat, la vremea respectiva, Ioan Garboni.

Imediat, candidatul care a beneficiat de concesia electorala a “iepurelui” Ioan Garboni, prin retragerea strategica din cursa, ii multumea cordial fostului mare maestru al fagotului, care a pus instrumentul in cui inca din 2004, cand a devenit directorul institutiei.

„Gestul domnului Ioan Coriolan Garboni dovedeste luciditate politica si preocupare adevarata pentru binele Timisoarei”, a fost raspunsul profesorului Nicolae Robu, care a marcat inceputul unei prietenii solide intre cei doi candidati la fotoliul abandonat de Gheorghe Ciuhandu.

Intre timp, binele Timisoarei a devenit tot un concept tot mai personal, care, in ultimii ani, a fost filtrat prin Fundatia Academica Culturala din Timisoara (FACT), cu care Ioan Garboni a realizat proiecte culturale de importanta nationala si chiar locala, cum a fost concertul aniversar pentru Scoala de soferi Blitz.

Revenind la protestul de miercuri dimineata, sa mai spunem ca Dorin Ioan Tudorache, seful compartimentului instrumentelor de percutie, cu o vechine de 35 de ani in orchestra Filarmonicii Banatul, a precizat ca, in opinia sa, singura solutie pentru rezolvarea conflictului de munca de la Filarmonica Banatului ar fi ca Ioan Garboni sa plece din functie. Protestul va continua si joi, intre orele 10,30 – 14. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: