BREAKING NEWS! Hotelul Roma din Timisoara, care este situat in zona Complexului Studentesc si apartine unui important avocat si cadru universitar, a fost distrus partial, joi noapte, de un incendiu devastator     Autorizatia de securitate la incendiu a hotelului Roma apare ca emisa in 2001, insa, in urma cu doi ani, pompierii de la ISU Banat a aplicat o amenda pentru nereguli care vulnerabilizau cladirea     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis anunta, pentru 25 octombrie, Ziua Portilor Deschis, cand orice persoana poate vizita institutia fara riscul de a fi retinuta     Fostul sef al ANAF, aradeanul Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de inchisoare intr-un dosar de trafic de influenta, instanta mentinand si sechestrul pe bunuri de aproape 3 milioane de euro    Sorin Grindeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa tinuta la Timisoara, ca are un salariu de "doar" 8.000 de lei pe luna si ca, pentru un asemenea venit, abia si-a convins sotia sa-l lase la Bucuresti    Procurorii DNA Timisoara au inceput urmarirea penala in dosarul in care SC Aeroportul Caransebes SA este suspectat ca a incasat subventii ilegale de la APIA

Artistii Filarmonicii “Banatul” din Timisoara, protest in strada! Se cere demisia directorului Ioan Garboni si verificarea “capusei” FACT

Conflictul de munca de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara – provocat de atitudinea dictatoriala a directorului Ioan Garboni, care continua sa beneficieze de protectia primarului Nicolae Robu – a ajuns in faza ultimativa a protestului de strada.

O parte dintre artistii aflati in greva generala a iesit, miercuri dimineata, pe scarile din fata cladirii filarmonicii, vizavi de Primaria Timisoara, unde s-au agitat pancarte cu mesaje impotriva autoritatilor orasului, a complicitatilor edilitare favorabile directorului, un manager tot mai lapusnean in relatia cu subalternii.

Desigur, primarul Nicolae Robu nu poate uita ca, in iunie 2012, Ioan Garboni s-a retras din cursa fara niciun fel de sansa pentru Primaria Timisoara si a anuntat ca-si indeamna alegatorii sa-l voteze pe Nicolae Robu.

„Cred ca singurul candidat care are sanse foarte mari de a castiga si care poate garanta binele Timisoarei, este domnul Nicolae Robu. Din aceasta cauza, am hotarat sa sugerez alegatorilor mei sa il sprijine in alegeri”, a declarat, la vremea respectiva, Ioan Garboni.

Imediat, candidatul care a beneficiat de concesia electorala a “iepurelui” Ioan Garboni, prin retragerea strategica din cursa, ii multumea cordial fostului mare maestru al fagotului, care a pus instrumentul in cui inca din 2004, cand a devenit directorul institutiei.

„Gestul domnului Ioan Coriolan Garboni dovedeste luciditate politica si preocupare adevarata pentru binele Timisoarei”, a fost raspunsul profesorului Nicolae Robu, care a marcat inceputul unei prietenii solide intre cei doi candidati la fotoliul abandonat de Gheorghe Ciuhandu.

Intre timp, binele Timisoarei a devenit tot un concept tot mai personal, care, in ultimii ani, a fost filtrat prin Fundatia Academica Culturala din Timisoara (FACT), cu care Ioan Garboni a realizat proiecte culturale de importanta nationala si chiar locala, cum a fost concertul aniversar pentru Scoala de soferi Blitz.

Revenind la protestul de miercuri dimineata, sa mai spunem ca Dorin Ioan Tudorache, seful compartimentului instrumentelor de percutie, cu o vechine de 35 de ani in orchestra Filarmonicii Banatul, a precizat ca, in opinia sa, singura solutie pentru rezolvarea conflictului de munca de la Filarmonica Banatului ar fi ca Ioan Garboni sa plece din functie. Protestul va continua si joi, intre orele 10,30 – 14. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: