CONTROL! La Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara se cara dosare prafuite cu carucioarele. Inspectia Judiciara a inceput “radiografia” institutiei conduse de prim-procurorul Irina Chivu

O echipa de control din cadrul Inspectiei Judiciare a inceput o verificare de fond la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, dupa ce in ultima perioada au fost reclamate mai multe neregularitati in unitatea de parchet condusa de prim-procurorul Irina Chivu.


Ultima sesizare, in care s-a reclamat faptul ca, in sezonul estival 2018, la conducerea Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au fost delegati in functii de conducere procurori tineri, fara experienta, in conditiile in care atat Irina Chivu, cat si adjuncta sa, Raluca Buculea, au plecat in concedii, se pare ca a starnit interesul Inspectiei Judiciare, mai cu seama ca unitatea din orasul de pe Bega este una dintre cele mai performante din tara.

“Este lipsit de orice etica profesionala, atat lipsa prim-procurorului, cat si a prim-procurorului adjunct, pe o durata mare de timp, pe motiv ca se efectueaza concedii de odihna sau de studii, sens in care se impune sa analizati faptul ca activitatea parchetului a fost serios perturbata de lipsa conducatorilor acestui parchet, in acelasi timp, prin lipsa coordonarii si monitorizarii indeplinirii sarcinilor de serviciu de catre ceilalti procurori”, s-a precizat in plangerea adresata CSM de catre petenta Muller Elena Daniela, prin intermediul avocatului Florin Kovacs.

Procurorii inspectori care au venit la Timisoara vor verifica eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente, dar si respectarea normelor procedurale de catre procurori si personalul auxiliar.

“Prim-procurorul Irina Chivu este foarte agitata, pe holuri, cred ca nu-i vine sa creada ca este controlata. Maldare de dosare prafuite sunt carate cu carucioarele in sala de sedinte, reprezentantii  Inspectiei Judiciare urmand sa stabileasca daca sunt dosare strategice, lasate in nelucrare, sau dosare cu solutii neasteptate”, ne-a dezvaluit unul dintre martorii oculari. (G.I.)

One thought on “CONTROL! La Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara se cara dosare prafuite cu carucioarele. Inspectia Judiciara a inceput “radiografia” institutiei conduse de prim-procurorul Irina Chivu

  1. Acolo, cineva trebuie sa infunde pushcaria. Am shi eu un dosar,care de ani de zile nu a primit nici o rezolutzie. O plangere impotriva Enel – distributzie.

Leave a Reply