BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

COMPLICITATI! Primaria Timisoara ingaduie clanului Carpaci sa construiasca fara autorizatie. City-managaerul Robert Kristof si agentii Politiei Locale, trimisi la plimbare

Clanurile de tigani din Timisoara continua sa sfideze bunul simt si sa-si terorizeze vecinii, chiar daca “pretenele” Gheorghe Ciuhandu nu se mai afla in fotoliul de primar al orasului de pe Bega.

Discriminarea pozitiva a bastanilor este continuata, se pare, si de regimul Nicolae Robu, astfel ca timisorenii care au ghinionul sa fie vecini sau coproprietari ai unor imobile cu familii de tigani sunt nevoiti sa suporte aceeasi presiune latenta, specifica anilor in care centrul Timisoarei a fost transformat intr-un cartier al palatelor tiganesti.

Un exemplu al complicitatilor imobiliare dintre autoritatile locale si marile clanuri din oras ne-a fost reclamat de medicul Eva Petculescu, care detine o casa, in coproprietate cu o familie de tigani, pe strada 1 Decembrie, nr. 84.

De cateva zile, gardul proprietatii dinspre strada Constanta a fost daramat si a inceput ridicarea unei imprejmuiri de beton. Nimic anormal pana aici, descendentii fostului proprietar, Ioan Carpaci, decedat in anul 2012, vor sa-si protejeze partea lor de curte.

Doar ca, nu exista o autorizatie de construire, iar mesterii au inceput sa darame si gardul din fata casei, unde se afla instalatia de gaz metan. Pericolul unei explozii, dar si efectuarea unor lucrari neautorizare, au fost reclamate la Primaria Timisoara si la E.ON Gaz.

“In prima faza, city-managerul Robert Kristof mi-a spus ca a trimis politia locala la fata locului, iar lucrarea a fost sistata. Nici vorba, muncitorii au continuat sa sape si sa toarne beton ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Nici nu stiu cine sunt cei care au angajat lucrarea, pentru ca proprietarul a decedat. Am sunat zilnic la politie. Ieri, dupa ce a fost politia aici, au incetat lucrul, dar azi-dimineata s-au reapucat de treaba. Politia zice ca doar arhitectul-sef poate dispune sistarea lucrarilor, politia nu este autorizata s-o faca. S-a inceput demontarea gardului de pe 1 Decembrie, unde e bransamentul de gaz. Am sunat si la 112 si la Gaz, iar azi am depus o sesizare la E.On”, ne-a declarat Eva Petculescu.

In opinia sa, Primaria nu putea emite o autorizatie de construire, cata vreme nu s-a facut succesiunea dupa moartea fostului proprietar. Iar o eventuala autorizatie se putea elibera doar proprietarului tabular.

“Am trimis un echipaj al Politiei Locale la fata locului, iar lucrarea a fost sistata. Vom identifica proprietarul, caruia i se va aplica o sanctiune contraventionala pentru efectuarea de lucrari fara autorizatie”, a declarat Robert Kristof.

In ciuda acestei asigurari oferite petentei, lucrarea a continuat fara probleme. Sa intelegem ca se apropie alegerile, iar Nicolae Robu a dispus o discreta protectie a liderilor familiilor de tigani din oras, intrucat are nevoie si de voturile minoritatii rome? Nu stim, intrebam pentru un vecin…

Toate problemele in imobilul de pe strada 1 Decembrie au inceput in 2004, cand fostii proprietari ai apartamentului de la etaj au vandut la tigani. “I-am intrebat de ce nu m-au anuntat, ca as fi cumparat eu, sa nu ne bage tigani in curte. Fostul vecin mi-a raspuns, incurcat, oarecum, ca i s-a oferit o suma de nerefuzat. De atunci, nimic n-a mai fost la fel. Nu pot sa mai vorbesc despre galagie, gunoaie si dificultatea impartirii facturilor comune”, mai spune coproprietara imobilului de pe strada 1 Decembrie. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: