BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

Romania este corigenta la absorbtia fondurilor europene! Deputatul timisorean Cornel Samartinean dezvaluie ca o serie de fonduri UE ne-au fost dezangajate, din cauza ignorantei guvernantilor

Guvernul Dancila nu a fost in stare sa transmita la Bruxelles proiecte de infrastructura care sa poata fi finantate din fonduri europene, punand Romania in situatia de a-i fi dezangajate o serie de fonduri, dezvaluie presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

“Consider sfidatoare lipsa de actiune a Guvernului Romaniei care nu a luat nicio masura privind absorbtia redusa a fondurilor europene, fiind in continuare surd si mut fata de observatiile primite de la Bruxelles”, precizeaza deputatul de Timis intr-un virulent comunicat de presa.

Desi exista deschidere totala de la Bruxelles pentru ca tara noastra sa fie sprijinita in proiecte care sa ne dezvolte si sa ne interconecteze cu Europa, actuala guvernare se complace in neputinta si ignora cu desavarsire mana de ajutor intinsa in repetate randuri de catre Comisia Europeana.

“Daca vrem cu adevarat ca economia Romaniei sa se salveze si sa beneficieze de pe urma fondurilor europene, este nevoie de disciplina, de performanta profesionala, de stoparea risipei, de investitii care aduc plus-valoare, iar toate acestea ne vor permite sa demaram catre o responsabilitate romaneasca atat de necesara Romaniei in toate domeniile”, mai spune parlamentarul PMP.

In aceste conditii, exista riscul ca, dupa aproape 11 ani ca stat membru al Uniunii Europene si cu o presedintie semestriala a Consiliului UE in anul 2019, Romania sa se afle in situatia rusinoasa de a gestiona dosare cruciale de la nivel european din calitatea de corigenta la multe capitole, dintre care, cel mai important, este absorbtia fondurilor europene. (E.T.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: