BREAKING NEWS! Toti procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dat in judecata Ministerul Public, in cadrul unei actiuni de litigiu de munca, pentru obtinerea unor drepturi salariale    Senatorul PSD Eugen Dogaru a fost audiat, astazi, la Curtea de Apel Timisoara, in calitate de martor in dosarul coruptiei de la IPJ Timis     Inca un accident pe trecerea de pietoni din zona Universității de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, din Calea Aradului, care s-a soldat cu ranirea a doua tinere    Consilierul judetean Valentin Tudorica este noul presedinte al CJ Timis, dupa ce Traian Stancu si-a pierdut calitatea de membru al ALDE    Mirela Toc, cel mai incomod angajat al Primariei Timisoara, a fost mutata de la Serviciul Relationare Directa cu Cetatenii la Biroul Salubrizare    Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, suparat ca nu a mai prins loc pe lista PSD pentru europarlamentare: "De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!"

Romania este corigenta la absorbtia fondurilor europene! Deputatul timisorean Cornel Samartinean dezvaluie ca o serie de fonduri UE ne-au fost dezangajate, din cauza ignorantei guvernantilor

Guvernul Dancila nu a fost in stare sa transmita la Bruxelles proiecte de infrastructura care sa poata fi finantate din fonduri europene, punand Romania in situatia de a-i fi dezangajate o serie de fonduri, dezvaluie presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

“Consider sfidatoare lipsa de actiune a Guvernului Romaniei care nu a luat nicio masura privind absorbtia redusa a fondurilor europene, fiind in continuare surd si mut fata de observatiile primite de la Bruxelles”, precizeaza deputatul de Timis intr-un virulent comunicat de presa.

Desi exista deschidere totala de la Bruxelles pentru ca tara noastra sa fie sprijinita in proiecte care sa ne dezvolte si sa ne interconecteze cu Europa, actuala guvernare se complace in neputinta si ignora cu desavarsire mana de ajutor intinsa in repetate randuri de catre Comisia Europeana.

“Daca vrem cu adevarat ca economia Romaniei sa se salveze si sa beneficieze de pe urma fondurilor europene, este nevoie de disciplina, de performanta profesionala, de stoparea risipei, de investitii care aduc plus-valoare, iar toate acestea ne vor permite sa demaram catre o responsabilitate romaneasca atat de necesara Romaniei in toate domeniile”, mai spune parlamentarul PMP.

In aceste conditii, exista riscul ca, dupa aproape 11 ani ca stat membru al Uniunii Europene si cu o presedintie semestriala a Consiliului UE in anul 2019, Romania sa se afle in situatia rusinoasa de a gestiona dosare cruciale de la nivel european din calitatea de corigenta la multe capitole, dintre care, cel mai important, este absorbtia fondurilor europene. (E.T.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: