BREAKING NEWS! Fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, a dezvaluit la Curtea de Apel ca viza de legalitate aplicata pe contractul asocierii dintre Poli Timisoara si Marian Iancu a fost doar o "opinie personala"    Printre premiantii Societatii Timisoara din acest an se numara Augustin Lazar, Mihai Sora si Tudorel Toader, ministrul Justitiei fiind distins cu premiul ”Secera si Ciocanul”.     Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va face plangere penala impotriva procurorului Bobby Stroescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care tergiverseaza in mod suspect ancheta din dosarul accidentului de munca de la fabrica Intercolor    Ioan Cojocari, cel mai puternic functionar public din Timisoara ultimilor 25 de ani, a anuntat ca infractorul Marian Iancu a pierdut 9 milioane de euro din asocierea cu echipa de fotbal Poli    Un batran in varsta de 70 de ani a murit, astazi, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce a fost diagnostica cu gripa de tip A     Accident rutier soldat cu 1 mort si 12 raniti, pe DN 7, intre Deva si Arad, pe raza localitatii Lipova, dupa ce un microbuz cu 16 persoane la bord s-a ciocnit violent de un tir

Romania este corigenta la absorbtia fondurilor europene! Deputatul timisorean Cornel Samartinean dezvaluie ca o serie de fonduri UE ne-au fost dezangajate, din cauza ignorantei guvernantilor

Guvernul Dancila nu a fost in stare sa transmita la Bruxelles proiecte de infrastructura care sa poata fi finantate din fonduri europene, punand Romania in situatia de a-i fi dezangajate o serie de fonduri, dezvaluie presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

“Consider sfidatoare lipsa de actiune a Guvernului Romaniei care nu a luat nicio masura privind absorbtia redusa a fondurilor europene, fiind in continuare surd si mut fata de observatiile primite de la Bruxelles”, precizeaza deputatul de Timis intr-un virulent comunicat de presa.

Desi exista deschidere totala de la Bruxelles pentru ca tara noastra sa fie sprijinita in proiecte care sa ne dezvolte si sa ne interconecteze cu Europa, actuala guvernare se complace in neputinta si ignora cu desavarsire mana de ajutor intinsa in repetate randuri de catre Comisia Europeana.

“Daca vrem cu adevarat ca economia Romaniei sa se salveze si sa beneficieze de pe urma fondurilor europene, este nevoie de disciplina, de performanta profesionala, de stoparea risipei, de investitii care aduc plus-valoare, iar toate acestea ne vor permite sa demaram catre o responsabilitate romaneasca atat de necesara Romaniei in toate domeniile”, mai spune parlamentarul PMP.

In aceste conditii, exista riscul ca, dupa aproape 11 ani ca stat membru al Uniunii Europene si cu o presedintie semestriala a Consiliului UE in anul 2019, Romania sa se afle in situatia rusinoasa de a gestiona dosare cruciale de la nivel european din calitatea de corigenta la multe capitole, dintre care, cel mai important, este absorbtia fondurilor europene. (E.T.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: