BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    Un agent de politie din Timis a fost lovit cu piciorul in cap de un tanar in varsta de 26 de ani, dupa ce a fost incatusat cu intentia de a fi condus la sediul politiei    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca nu l-ar fi trimis in misiune pe politistul din Timis, pentru a-l retine pe Marcel Lepa, fara a avea vesta antiglont     O mapa cu hartile sistemului de canalizare din Timisoara, care dateaza din 1895, a fost donata orasului banatean de catre primarul din Munchen, Manuel Pretzl    Lucian Ursuletu, actualul purtator de cuvant al Pro Romania Timis, si-a celebrat casatoria cu Delia Pirsan, fiica fostului rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Paul Pirsan! Casa de Piatra!

ARMISTITIU! Greva generala de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara a fost suspendata, dupa ce primarul l-a lasat din brate pe directorul Ioan Garboni si a acceptat revendicarile muzicienilor

Nicolae Robu a inteles in ceasul al 12-lea ca scandalul public de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, cu intrarea muzicienilor in greva generala, ii poate eroda sansele la un al treilea mandat de primar, astfel ca a decis sa-l lase din brate pe directorul Ioan Garboni si sa se implice personal in gasirea unei solutii pentru rezolvarea conflictului de munca.

In acest sens, marti dimineata, edilul sef al Timisoarei s-a intalnit, la sediul institutiei de cultura, cu artistii aflati in a zecea zi de greva generala si, in urma unor discutii tensionate, s-a stabilit, de comun acord, ca actiunea de protest sa fie suspendata pana la termenul din 10 noiembrie 2018.

In acest rastimp, se vor lua toate masurile pentru semnarea contractul colectiv de munca si acordarea unui spor de 15% la salariile angajatilor, masura dispusa dupa ce edilul a avut revelatia ca veniturile artistilor sunt mult inferioare sumelor vehiculate in spatiul public de colegul lor, Ioan Garboni.

“Salariile nu sunt asa de mari cum s-a vorbit, de aceea am cerut ca pana maine sa mi se prezinte sub semnatura salariile tuturor. Pentru ca e firesc ca artistii sa fie remunerati cat se poate de bine, ne dorim ca tot ce este legal si ei revendica, sa se ofere. Ei revendica un spor de 15% si le-am promis ca daca legea permite acordarea in integralitatea sa a acestui spor, il vor avea in integralitatea sa. Evident, contractul colectiv de munca trebuie convenit si semnat. Nu este un document obligatoriu, dar este unul care poate ajuta. Sper sa se incheie cu aceste tensiuni”, si-a exprimat nadejdea Nicolae Robu.

Pentru ca nu mai au incredere in vorbe, sindicalistii au redactat o conventie in care sunt prevazuti termenii armistitiului si rolul de garant al primarului pentru adoptarea drepturilor obtinute in urma negocierilor, precum si revenirea la greva generala daca aceste conditii nu vor fi indeplinite.

Bine sfatuit de consilierii sai, de aceasta data, Nicolae Robu ar fi semnat aceasta intelegere, fara a cere acordul fostul sau protejat, directorul Ioan Garboni… (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: