BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

ARMISTITIU! Greva generala de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara a fost suspendata, dupa ce primarul l-a lasat din brate pe directorul Ioan Garboni si a acceptat revendicarile muzicienilor

Nicolae Robu a inteles in ceasul al 12-lea ca scandalul public de la Filarmonica “Banatul” din Timisoara, cu intrarea muzicienilor in greva generala, ii poate eroda sansele la un al treilea mandat de primar, astfel ca a decis sa-l lase din brate pe directorul Ioan Garboni si sa se implice personal in gasirea unei solutii pentru rezolvarea conflictului de munca.

In acest sens, marti dimineata, edilul sef al Timisoarei s-a intalnit, la sediul institutiei de cultura, cu artistii aflati in a zecea zi de greva generala si, in urma unor discutii tensionate, s-a stabilit, de comun acord, ca actiunea de protest sa fie suspendata pana la termenul din 10 noiembrie 2018.

In acest rastimp, se vor lua toate masurile pentru semnarea contractul colectiv de munca si acordarea unui spor de 15% la salariile angajatilor, masura dispusa dupa ce edilul a avut revelatia ca veniturile artistilor sunt mult inferioare sumelor vehiculate in spatiul public de colegul lor, Ioan Garboni.

“Salariile nu sunt asa de mari cum s-a vorbit, de aceea am cerut ca pana maine sa mi se prezinte sub semnatura salariile tuturor. Pentru ca e firesc ca artistii sa fie remunerati cat se poate de bine, ne dorim ca tot ce este legal si ei revendica, sa se ofere. Ei revendica un spor de 15% si le-am promis ca daca legea permite acordarea in integralitatea sa a acestui spor, il vor avea in integralitatea sa. Evident, contractul colectiv de munca trebuie convenit si semnat. Nu este un document obligatoriu, dar este unul care poate ajuta. Sper sa se incheie cu aceste tensiuni”, si-a exprimat nadejdea Nicolae Robu.

Pentru ca nu mai au incredere in vorbe, sindicalistii au redactat o conventie in care sunt prevazuti termenii armistitiului si rolul de garant al primarului pentru adoptarea drepturilor obtinute in urma negocierilor, precum si revenirea la greva generala daca aceste conditii nu vor fi indeplinite.

Bine sfatuit de consilierii sai, de aceasta data, Nicolae Robu ar fi semnat aceasta intelegere, fara a cere acordul fostul sau protejat, directorul Ioan Garboni… (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: