BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Un procuror de la DNA Timisoara va fi “lasat la vatra”, ca urmare a intrarii in vigoare a conditiilor de vechime din OUG-ul lui Toader

Printre cei 40 de procurori care vor parasi unitatile de Parchet la care au fost delegati, ca urmare a intrarii in vigoare a OUG pentru modificarea legilor Justitiei, respectiv a majorarii conditiei de vechime de la 8 ani la 10 ani, se numara si un procuror de la DNA Timisoara.

Este vorba despre Simona Troaca, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care va fi nevoita sa revina la “vatra”, desi delegarea sa la parchetul anticoruptie ar fi expirat la data de 19.03.2019.

Magistratul va indeplini noua conditie de vechime, pentru a fi eligibila sa-si desfasoare activitatea la DNA, doar anul viitor, in conditiile in care a devenit procuror, prin decret prezidential, pe data de 29 ianuarie 2009, cand a fost repartizata la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita.

Spre dezamagirea unora ditre justitiarii in roba care nu mai au trecere la DNA Timisoara, procurorul-sef Adrian Golban nu va fi afectat de controversata OUG nasita de ministrul Tudorel Toader, delegarea sa in functie urmand sa expire natural pe data de 24.12.2018, cand ar putea fi prelungita.

Desi pare un procuror tanar, aflat la inceput de cariera, intrucat – asa cum se stie in interiorul sistemului – nu intra in niciun fel de combinatii de culise cu agentii coruptiei din justitie, Adrian Golban a fost numit procuror prin Decretul nr. 829/2002, semnat de fostul presedinte Ion Iliescu, cand a fost repartizat la Parchetul de pe langa Judecatoria Faget.

Prin acelasi decret au intrat in magistratura alti procurori banateni celebri, precum Ionela Crina-Balan, Aurel-Cristian Lazar, fost candidat la sefia DNA, si ghinionistul de serviciu al DNA Timisoara, Ciprian Dorobantu.

“Numarul procurorilor carora le inceteaza delegarea, ca urmare a faptului ca nu au grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este: la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – 16 procurori (inclusiv Sectia parchetelor militare); la Directia Nationala Anticoruptie – 20 procurori; la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – 4 procurori”, se arata intr-un comunicat la Parchetului General. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: