BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

Un procuror de la DNA Timisoara va fi “lasat la vatra”, ca urmare a intrarii in vigoare a conditiilor de vechime din OUG-ul lui Toader

Printre cei 40 de procurori care vor parasi unitatile de Parchet la care au fost delegati, ca urmare a intrarii in vigoare a OUG pentru modificarea legilor Justitiei, respectiv a majorarii conditiei de vechime de la 8 ani la 10 ani, se numara si un procuror de la DNA Timisoara.

Este vorba despre Simona Troaca, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care va fi nevoita sa revina la “vatra”, desi delegarea sa la parchetul anticoruptie ar fi expirat la data de 19.03.2019.

Magistratul va indeplini noua conditie de vechime, pentru a fi eligibila sa-si desfasoare activitatea la DNA, doar anul viitor, in conditiile in care a devenit procuror, prin decret prezidential, pe data de 29 ianuarie 2009, cand a fost repartizata la Parchetul de pe langa Judecatoria Resita.

Spre dezamagirea unora ditre justitiarii in roba care nu mai au trecere la DNA Timisoara, procurorul-sef Adrian Golban nu va fi afectat de controversata OUG nasita de ministrul Tudorel Toader, delegarea sa in functie urmand sa expire natural pe data de 24.12.2018, cand ar putea fi prelungita.

Desi pare un procuror tanar, aflat la inceput de cariera, intrucat – asa cum se stie in interiorul sistemului – nu intra in niciun fel de combinatii de culise cu agentii coruptiei din justitie, Adrian Golban a fost numit procuror prin Decretul nr. 829/2002, semnat de fostul presedinte Ion Iliescu, cand a fost repartizat la Parchetul de pe langa Judecatoria Faget.

Prin acelasi decret au intrat in magistratura alti procurori banateni celebri, precum Ionela Crina-Balan, Aurel-Cristian Lazar, fost candidat la sefia DNA, si ghinionistul de serviciu al DNA Timisoara, Ciprian Dorobantu.

“Numarul procurorilor carora le inceteaza delegarea, ca urmare a faptului ca nu au grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, este: la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – 16 procurori (inclusiv Sectia parchetelor militare); la Directia Nationala Anticoruptie – 20 procurori; la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – 4 procurori”, se arata intr-un comunicat la Parchetului General. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: