BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

15 detinuti din Penitenciarul Timisoara, in cautarea unui angajator. Acestia vor fi insotiti de gardieni la Bursa locurilor de munca

Vineri, 19 octombrie 2018, incepand cu ora 11, un grup de 15 persoane private de libertate din Penitenciarul Timisoara participa la Bursa locurilor de munca organizata de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, la Casa Tineretului din Timisoara.

Detinutii selectionati sa participe la activitate executa pedeapsa in regim deschis si semideschis, se afla in ultima perioada de executare a pedepsei si in apropierea termenului de a fi discutati in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Dupa cum ne-a comunicat Ramona Ilies, purtator de cuvant al Penitenciarului Timisoara, detinutii sunt apti pentru munca din punct de vedere medical, unii sunt si calificati profesional, insa toti cunosc o meserie si s‑au implicat activ in activitatile lucrative pe perioada executarii pedepsei.

“Obtinerea unui loc de munca dupa liberare reprezinta un pas extrem de important in procesul de reinsertie sociala a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Experienta ne demonstreaza ca o modalitate eficienta de a fixa cunostintele teoretice acumulate pe perioada detentiei o reprezinta punerea in aplicare a informatiilor asimilate prin exersarea relationarii directe cu angajatorii si participarea efectiva la bursa locurilor de munca”, mai spune Ramona Ilies.

Scopul activitatii este acela de promovare in randul detinutilor a ofertelor locurilor de munca vacante puse la dispozitie de catre operatorii economici, in vederea identificarii oportunitatilor de angajare dupa liberare.

Penitenciarul Timisoara a devenit o prezenta constanta la activitatile organizate de catre partenerii nostri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, urmarindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: