BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

Filiera spagii la ANAF Timisoara! Finantista Lucica Golban, trimisa in judecata alaturi de contabila evazionistului Zaher Iskandarani

Sefa Serviciului de Informatii Fiscale din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis, Lucica Golban, a fost trimisa in judecata sub control judiciar pentru luare de mita, dupa ce, in luna septembrie, a fost retinuta in urma unui flagrant al procurorilor DNA.

In acelasi dosar sunt trimisi in judecata si Stoiana Gaman, contabila fostului “print” al Banatului, Zaher Iskandarani, dar si Horia-Ioan Grigorita, ambii acuzati de trafic de influenta, acestia fiind cercetati in stare de libertate.

Potrivit rechizitoriului, la data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, in calitate de sefa a Serviciului de Informatii Fiscale, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor in cauza) suma de 3.000 lei in legatura cu indeplinirea sau urgentarea indeplinirii unor activitati ce tin de atributiile sale de serviciu, respectiv inregistrarea unor societati comerciale in scop de TVA.

”Banii respectivi au fost remisi inculpatei chiar in sediul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Timis, la scurt timp aceasta fiind retinuta de procurorii anticoruptie. De la acelasi martor, in perioada 2016 – 2018, inculpatii Grigorita Horia si Gaman Stoiana au pretins si primit, in mai multe transe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând ca isi vor exercita influenta asupra unor functionari din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Timisoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societati comerciale si de a nu se constata existenta unor eventuale infractiuni de evaziune fiscala”, arata comunicatul DNA.

In cauza s-au instituit masuri asiguratorii in ceea ce-i priveste pe inculpatii Gaman Stoiana si Grigorita Horia Ioan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior, inculpata Gaman Stoiana a mai fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, pentru savârsirea unor infractiuni de complicitate la tentativa de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, fiind condamnata la o pedeapsa cu suspendare. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: