BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

Toamna se numara FUNCTIILE! Inspectoratul de Politie Judetean Timis a scos la concurs zeci de posturi de conducere pentru ofiteri si agenti

Conducerea IPJ Timis a decis sa scoata la concurs functiile afectate de valul de pensionari din ultima perioada, urmand ca singura proba la care vor fi supusi pretendentii la avansarea in sistem sa fie interviul cu membrii comisiei de examinare.

Pentru a se inlatura orice suspiciune de favorizare a unuia sau altuia dintre candidati, interviul – structurat pe subiecte profesionale – va fi inregistrat audio si video.

Chiar si in conditiile in care se contureaza obiectivitatea deplina a jurizarii, mai exista si cazuri izolate in care inspectorul sef Alin Petecel face un lobby activ in favoarea anumitor ofiteri.

Spre exemplu, la concursul pentru sefia Serviciului Criminalistic, a anuntat ca are toata increderea in Dana Glisici, pe care o sustine fatis in dauna mult mai experimentatului Adrian Mester. Se spera ca juratii nu se vor lasa influentati de simpatiile sefului IPJ Timis si vor fi cat se poate de obiectivi si independenti in stabilirea castigatorului.

Un prim pas in aceasta directie a si fost facut. Astfel, toate candidaturile pentru examenul de sef de post la Politia Mosnita Noua, care trebuia sa aiba loc in data de 3 noiembrie, au fost invalidate, ca urmare a  neindeplinirii cumulative a conditiile si criteriilor de concurs.

Dar sa vedem pentru ce functii se bat, in perioada urmatoare, politistii performanti din Timis.

Primul examen care bate la usa, programat pentru 23 octombrie, este cel pentru functiile de sefi la posturile de politie din localitatile Ghizela, Traian Vuia, Lovrin si Periam.

Urmeaza, la doar o zi distanta, respectiv in 24 octombrie, disputa pentru sefie la posturile de politie din Livezile, Moravita, Jamu-Mare si Saravale. Si pentru ca, la Recas, certurile dintre primar si un politist s-au lasat cu un complex dosar penal instrumentat de DNA Timisoara, la aceste noi concursuri, primul punct din tematica de examen se refera la “raporturile dintre politie si autoritatile administratiei publice locale”. Tot in 24 octombrie vom afla cine este noul sef al Sectiei 2 Politie Timisoara.

Capul de afis al acestui adevarat maraton de tip managerial, marea batalie pentru sefia Serviciului Criminalistic, cu Adrian Mester si Dana Glisici, urmeaza sa aiba loc in data de 30 octombrie.

Sesiunea de avansari in Politia Timis continua, in 7 noiembrie, cu concursul pentru functia de sef Birou Tehnic in cadrul Serviciului Logistic, 12 noiembrie – sef Sectia 8 Politie Rurala Deta, 15 noiembrie – sef Birou I la Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, 19 noiembrie – adjunct al sefului Politiei Municipiului Timisoara, 20 noiembrie – sef Serviciu Investigatii Criminale.

De asemenea, in 6 noiembrie, comisarul Gilia Raiciu va decide cine urmeaza sa ocupe o functie de sef Birou Judetean in cadrul Sectiei Regionale Politie Transporturi Timisoara.

In tematica de concurs pentru ofiteri regasim si tema “recompense, raspundere juridica si sanctiuni aplicabile politistului”, ceea e de bine pentru sanatatea institutionala. Sa mai spunem ca, pentru functiile de sef birou sau sef serviciu, candidatii trebuie sa aiba minim gradul de subinspector, iar nota minima cu care se poate avansa in sistem este 7. (G.I.)

3 Responses to Toamna se numara FUNCTIILE! Inspectoratul de Politie Judetean Timis a scos la concurs zeci de posturi de conducere pentru ofiteri si agenti

 1. vârtosul says:

  Pentru a se inlatura orice suspiciune de favorizare a unuia sau altuia dintre candidati, interviul – structurat pe subiecte profesionale – va fi inregistrat audio si video.

  Exact, un agarici va filma ”extragerea” plicului unic cu subiectele diseminate candidatului favorit cu cel puțin o lună înainte de concurs, pentru a se asigura că are timp să învețe subiectele. Candidații, cât și operatorul de regie să se asigure bine că plicul unic cu subiecte este bine sigilat înainte de deschiderea acestuia.
  Trăsnite-ar în creștetul capului Petecelulă!

 2. cucu bau says:

  Sa reuseasca competentii nu parasutele si obedientii ! Sa se termine o data cu ” concureaza cine vrea si castiga cine trebuie ” ! Pe sefii astia chiar nu-i mai sperie nimic ! Va bagati in kkt-uri sa puneti pe functii tot felul de habarnisti, lingai si protejati fara C.V . si mai ales fara competeta . Politia a ajuns de rasul lumii . Pestele de la cap se-mpute . Competenta si experienta trebuie sa fie obiectivul unui manager daca e manager ! Daca si ” managerul ” e slugoi si obedient rezultatul managemetu -lui va fi 0 ( zero ) . Prea multi lucratori la politie in loc de lucratori de politie !

 3. Mircescu says:

  Subinspector pentru sef serviciu sau birou ? Aici este smecheria !!!! Iar in stat-ul de organizare sunt si grade mai mari !!!! Autoritate, competenta…… ? Manelism , clientelism , favoritisme !!!! Va fi greu pentru comisie sa scoata pe cune trebuie !

Leave a Reply

%d bloggers like this: