BREAKING NEWS! 200 de pasageri care circulau cu trenul InterRegio 1691, pe ruta Bucuresti – Timisoara, au fost evacuati, duminica seara, dupa ce locomotiva a luat foc in gara Recas     Tribunalul Timis a decis sa respinga propunerea DIICOT de arestare preventiva a contrabandistilor sarbi, care au fost prinsi transportand tigari cu cisterna    Un agent de politie din Timis a fost lovit cu piciorul in cap de un tanar in varsta de 26 de ani, dupa ce a fost incatusat cu intentia de a fi condus la sediul politiei    Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca nu l-ar fi trimis in misiune pe politistul din Timis, pentru a-l retine pe Marcel Lepa, fara a avea vesta antiglont     O mapa cu hartile sistemului de canalizare din Timisoara, care dateaza din 1895, a fost donata orasului banatean de catre primarul din Munchen, Manuel Pretzl    Lucian Ursuletu, actualul purtator de cuvant al Pro Romania Timis, si-a celebrat casatoria cu Delia Pirsan, fiica fostului rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Paul Pirsan! Casa de Piatra!

Studiu ALARMANT! Timisoara, abia pe locul 9 in topul oraselor din Romania cu cele mai bune scoli si facilitatile educationale

In timp ce primarul Nicolae Robu se bate cu pumnul in piept si ridica Timisoara in slavile tuturor clasamentelor din Romania, un studiu realizat de Storia.ro si D&D Research pare sa-l mai readuca, intempestiv, cu picioarele pe pamantul realitatii.

Astfel, in topul oraselor cu cele mai bune scoli si facilitati educationale, Timisoara apare doar pe locul 9, fiind devansata de orase mai mici, insa cu investitii serioase in dezvoltarea invatamantului.

Poate, nu intamplator, in fruntea acestui top regasim Oradea, cu 64 de puncte din 100 posibile, care, in ultimii ani, sub comanda edilitara a primarului Ilie Bolojan, a facut progrese remarcabile pe toate planurile.

In top 10 urmeaza Brasov, Pitesti, chiar Slobozia si Miercurea-Ciuc, in timp ce capitala tarii o regasim abia pe locul 14.

Studiul a fost realizat in perioada noiembrie 2016 – august 2017, pe un esantion de 244.495 de romani, cu o marja de eroare de 0,5%. Pragul de incredere, 95%.

Pentru realizarea clasamentului, participantii la acest sondaj de piata au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc, din punct de vedere al facilitatilor educaționale, cu note de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Potrivit autorilor, doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: