BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Studiu ALARMANT! Timisoara, abia pe locul 9 in topul oraselor din Romania cu cele mai bune scoli si facilitatile educationale

In timp ce primarul Nicolae Robu se bate cu pumnul in piept si ridica Timisoara in slavile tuturor clasamentelor din Romania, un studiu realizat de Storia.ro si D&D Research pare sa-l mai readuca, intempestiv, cu picioarele pe pamantul realitatii.

Astfel, in topul oraselor cu cele mai bune scoli si facilitati educationale, Timisoara apare doar pe locul 9, fiind devansata de orase mai mici, insa cu investitii serioase in dezvoltarea invatamantului.

Poate, nu intamplator, in fruntea acestui top regasim Oradea, cu 64 de puncte din 100 posibile, care, in ultimii ani, sub comanda edilitara a primarului Ilie Bolojan, a facut progrese remarcabile pe toate planurile.

In top 10 urmeaza Brasov, Pitesti, chiar Slobozia si Miercurea-Ciuc, in timp ce capitala tarii o regasim abia pe locul 14.

Studiul a fost realizat in perioada noiembrie 2016 – august 2017, pe un esantion de 244.495 de romani, cu o marja de eroare de 0,5%. Pragul de incredere, 95%.

Pentru realizarea clasamentului, participantii la acest sondaj de piata au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc, din punct de vedere al facilitatilor educaționale, cu note de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Potrivit autorilor, doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: