BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Curtea de Apel Timisoara organizeaza o serie de actiuni la care participa studenti si judecatori, prin care celebreaza Ziua Justitiei Civile

La data de 25 octombrie a fiecarui an, in Europa se celebreaza Ziua Justitiei Civile Europene, eveniment prin care justitia civila este adusa in atentia cetatenilor.

Dupa cum ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Cristian Pup, scopul manifestarilor organizate cu acest prilej este acela de a apropia justitia de beneficiarii ei, prin a-i ajuta sa fie mai bine informati cu privire la drepturile lor si la modalitatea de functionare a sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia si, in final, pentru a face sistemul transparent si de a facilita accesul justitiabililor la actul de justitie.

De aceea, Ziua Europeana a Justitiei Civile este destinata publicului larg, cetatenilor, dar si elevilor, studentilor, precum si tuturor partenerilor care concura la infaptuirea actului de justitie, reamintindu-ne ca Justitia este cu precadere un serviciu public.

In acest context, joi, 25 octombrie 2018, Curtea de Apel Timisoara organizeaza o consistenta vizita de informare/documentare pentru studentii anului I ai Facultatii de Drept din cadrul UVT, activitatea fiind coordonata de domnul judecator dr. Marian Bratis, vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara. Cu aceeasi ocazie, studentilor le vor fi inmanate brosurile intitulate „Ziua Europeana a Justitiei”.

De asemenea, in aceeasi zi vor fi prezenti la Curtea de Apel Timisoara 56 de elevi, insotiti de 3 cadre didactice de la Scoala Generala nr.6 din Timisoara, vizita tinerilor timisoreni fiind coordonata de doamna judecator Maria Dascalu.

Cu aceasta ocazie, Curtea de Apel Timisoara a initiat cea de-a 8-a editie a Programului de mentorat (internship), in parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul UVT, parteneriat in cadrul caruia participa aproximativ 25 de studenti din anul IV si masteranzi si tot atatia judecatori de la Judecatoria Timisoara, Tribunalul Timis si Curtea de Apel Timisoara.

Acest tip de stagiu de practica reprezinta o inovatie in tiparul practicii de specialitate din Romania, studentul deslusind mecanismul procesului de judecata, vazut din culisele instantei, astfel ca discipolul de astazi poate deveni judecatorul de maine, fiecare student fiind implicat in activitatea de practica profesionala pe langa un judecator mentor, iar activitatea de mentorat presupune si reclama necesitatea contactului profesional direct intre acesti judecatori si studentii. (I.P.)

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: