BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

EXPLOZIV! Pilot militar de la escadrila de elicoptere din Giarmata, acuzat de efectuarea unui zbor neautorizat. Acesta a “levitat” periculos deasupra unui grup de tarani care-si culegeau porumbul (VIDEO)

Un pilot din cadrul Escadrilei 712 Giarmata, unitate militara aflata in imediata apropiere a Aeroportului International Timisoara, ar putea fi trimis in fata procurorilor militari, dupa ce, zilele trecute, a fost surprins efectuand un zbor suspectat de neautorizare, cu un elicopter IAR-330 Puma.

Aflat in timpul unui posibil antrenament aerian deasupra localitatii Ianova, in dupa-amiaza zilei de 17 octombrie, pilotul a trecut peste rigorile de zbor specifice misiunilor militare si s-a plasat deasupra unui grup de tarani aflati la cules de porumb, la joasa altitudine, unde a executat o suita de manevre tehnico-tactice, menite a impresiona spectatorii de la sol.

“A plutit deasupra noastra aproape doua minute, facand piruete repetate, balansari si intoarceri, ca intr-o autentica demonstratie de maiestrie intr-ale pilotajului. Ne-am oprit din lucru si am privit uimiti la elicopterul militar care nu mai pleca si ne-am intrebat daca era un exercitiu tactic, se simuleaza o misiune de supraveghere a inamicului sau virtuozul de la mansa incerca sa ne impresioneze. Din cauza zgomotului infernal si a zborului la joasa altitudine, periculos, la cativa metri deasupra noastra, cateva persoane s-au speriat si au fugit la distanta”, ne-a declarat un martor ocular.

Potrivit acestuia, numarul de acrobatie aeriana a incetat, iar elicopterul a disparut de la locul evenimentului doar in momentul in care pilotul a observat ca, spre ghinionul sau, cineva de la sol il filmeaza cu telefonul mobil.

In opinia unui fost cadru militar de la unitate de aviatie de langa Timisoara, nicio misiune militara destinata pilotilor nu poate sa cuprinda elementele unui zbor la joasa altitudine, static, deasupra unui grup de persoane aflate pe un camp.

Potrivit art. 423 din Noul Cod Penal, “zborul cu o aeronava apartinand fortelor armate ale statului roman, fara prealabila autorizare, precum si nerespectarea regulilor de zbor, daca prin aceasta se periclitează securitatea zborului in spatiul aerian sau a aeronavei, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda”.

Sa mai spunem ca unul dintre martorii acestui incident absolut ciudat a decis sa sesizeze Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Timisoara, acuzandu-l pe pilotul nazdravan de comiterea infractiunii de zbor neautorizat. Asteptam un punct de vedere din parte Ministerului Apararii Nationale, pe care-l vom prezenta imediat ce ne va fi transmis. (Vlad Enciu)

3 Responses to EXPLOZIV! Pilot militar de la escadrila de elicoptere din Giarmata, acuzat de efectuarea unui zbor neautorizat. Acesta a “levitat” periculos deasupra unui grup de tarani care-si culegeau porumbul (VIDEO)

 1. O parere says:

  EXPLOZIV! Pilot militar de la escadrila de elicoptere din Giarmata, acuzat de efectuarea unui zbor neautorizat. Acesta a “levitat” periculos deasupra unui grup de tarani care-si culegeau porumbul ! Cum levita deasupra speriatiilor daca au filmat din lateral ? Ce era periculos ? Manevre tipice premargatoare unei aterizari. O simulare . S-au speriat de pomana . Era la cel putin 200 m lateral de taranul care a filmat . Sau poate a fost o problema tehnica .

 2. Bota says:

  Acelasi elicopter tot timpul cand trece peste zona Cioca face piruete si figuri acrobatice

  • vivaRO says:

   “Pilot de elicopter” era ….doi. Unde vedeti voi “deasupra localitatii Ianova”?! …sau “deasupra noastra”?!
   Felicitari pilotilor! Cu ore putine de zbor reusesc, totusi, sa execute asemenea manevre.

Leave a Reply

%d bloggers like this: