BREAKING NEWS! Toti procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dat in judecata Ministerul Public, in cadrul unei actiuni de litigiu de munca, pentru obtinerea unor drepturi salariale    Senatorul PSD Eugen Dogaru a fost audiat, astazi, la Curtea de Apel Timisoara, in calitate de martor in dosarul coruptiei de la IPJ Timis     Inca un accident pe trecerea de pietoni din zona Universității de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, din Calea Aradului, care s-a soldat cu ranirea a doua tinere    Consilierul judetean Valentin Tudorica este noul presedinte al CJ Timis, dupa ce Traian Stancu si-a pierdut calitatea de membru al ALDE    Mirela Toc, cel mai incomod angajat al Primariei Timisoara, a fost mutata de la Serviciul Relationare Directa cu Cetatenii la Biroul Salubrizare    Ioan Mircea Pascu, vicepresedinte al Parlamentului European, suparat ca nu a mai prins loc pe lista PSD pentru europarlamentare: "De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!"

Propunere BOMBA! Magistratii care au colaborat cu SRI si au pus in aplicare protocoalele secrete sa-si piarda dreptul de a mai imbraca roba de judecator sau de procuror

Prezenti la consultarea pe legile justitiei de la Cotroceni, reprezentantii PSD i-au lasat presedintelui Klaus Iohannis un document-bomba.

Acesta contine 10  principii care, in opinia partidului condus de Liviu Dragnea, ar garanta independenta reala a Justitiei si respectarea statului de drept. Printre cele zece masuri se numara si ”lustratia magistratilor care au fost colaboratori ai serviciilor de informatii si au pus in aplicare protocoalele secrete”.

Iata documentul integral: 10 Principii pentru independenta reala a Justitiei si respectarea statului de drept

1) Respectarea Constitutiei Romaniei in litera si spiritul ei, inclusiv in ceea ce priveste statutul procurorilor si judecatorilor.

2) Stoparea abuzurilor din justitie impotriva cetatenilor si inlaturarea efectelor produse.

3) Respectarea drepturilor fundamentale ale omului, garantate de Constitutia Romaniei si de tratatele internationale, precum dreptul la aparare si dreptul la un proces echitabil, prezumtia de nevinovatie, dreptul la viata privata si inviolabilitatea secretului corespondentei.

4) Garantarea independentei judecatorilor care infaptuiesc actul de justitie – atat fata de mediul politic, dar si fata de orice alte forme de presiune exercitate din partea parchetelor sau din partea serviciilor de informatii.

5) Garantarea independentei procurorilor in instrumentarea cauzelor, in acord cu respectarea principiului constitutional al subordonarii ierarhice.

6) Raspunderea magistratilor pentru reaua-credinta si grava neglijenta in indeplinirea atributiilor pe care le au.

7) Lustratia magistratilor care au fost colaboratori ai serviciilor de informatii au pus in aplicare protocoalele secrete prin incalcarea Constitutiei si a legilor in vigoare.

8) Garantarea independentei sistemului judiciar fata de orice imixtiune a serviciilor de informatii.

9) Principiul celeritatii in instrumentarea si solutionarea cauzelor penale si civile.

10) Principiul meritocratiei si al probitatii morale si profesionale in promovarea magistratilor in functiile superioare din sistemul judiciar. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: