BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

DUPLICITATE! In timp ce combate de zor protocoalele secrete, justitiarul Tudorel Toader se plimba cu un VW Touareg primit cadou de la SRI

Un autoturism VW Touareg a fost transmis fara plata, in anul 2016, de Serviciul Roman de Informatii catre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, informeaza SRI, potrivit Agerpres.

Precizarea vine dupa ce Newsweek a scris ca masina de serviciu a rectorului Universitatii  este un Volkswagen Touareg primit de la SRI dupa alegerea lui Tudorel Toader in functie, in 2016.

Publicatia citata noteaza ca este vorba de aceeasi masina pe care Toader o conducea in martie 2017, atunci cand a fost filmat in timp ce iesea din Guvern incalcand regulile de circulatie. In prezent, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS 05 JUS sta, in majoritatea timpului, in mini-parcarea din fata Corpului A al universitatii iesene.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achizitionat in anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fara TVA, in urma finalizarii unei proceduri de achizitie prin licitatie deschisa.

“Autovehiculul a fost scos din functiune la momentul indeplinirii conditiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe. In acest context, in conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, Serviciul Roman de Informatii a initiat demersurile in vederea transmiterii, fara plata, catre o alta institutie publica, a autovehiculului, potrivit dispozitiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-mentionata”, se arata arata intr-un raspuns oferit de SRI, vineri, la solicitarea Agerpres.

Conform sursei citate, in baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevazut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor doua institutii si semnat la 13 decembrie 2016. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: