BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

DUPLICITATE! In timp ce combate de zor protocoalele secrete, justitiarul Tudorel Toader se plimba cu un VW Touareg primit cadou de la SRI

Un autoturism VW Touareg a fost transmis fara plata, in anul 2016, de Serviciul Roman de Informatii catre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, informeaza SRI, potrivit Agerpres.

Precizarea vine dupa ce Newsweek a scris ca masina de serviciu a rectorului Universitatii  este un Volkswagen Touareg primit de la SRI dupa alegerea lui Tudorel Toader in functie, in 2016.

Publicatia citata noteaza ca este vorba de aceeasi masina pe care Toader o conducea in martie 2017, atunci cand a fost filmat in timp ce iesea din Guvern incalcand regulile de circulatie. In prezent, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS 05 JUS sta, in majoritatea timpului, in mini-parcarea din fata Corpului A al universitatii iesene.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achizitionat in anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fara TVA, in urma finalizarii unei proceduri de achizitie prin licitatie deschisa.

“Autovehiculul a fost scos din functiune la momentul indeplinirii conditiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe. In acest context, in conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, Serviciul Roman de Informatii a initiat demersurile in vederea transmiterii, fara plata, catre o alta institutie publica, a autovehiculului, potrivit dispozitiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-mentionata”, se arata arata intr-un raspuns oferit de SRI, vineri, la solicitarea Agerpres.

Conform sursei citate, in baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevazut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor doua institutii si semnat la 13 decembrie 2016. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: