BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

DUPLICITATE! In timp ce combate de zor protocoalele secrete, justitiarul Tudorel Toader se plimba cu un VW Touareg primit cadou de la SRI

Un autoturism VW Touareg a fost transmis fara plata, in anul 2016, de Serviciul Roman de Informatii catre Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, informeaza SRI, potrivit Agerpres.

Precizarea vine dupa ce Newsweek a scris ca masina de serviciu a rectorului Universitatii  este un Volkswagen Touareg primit de la SRI dupa alegerea lui Tudorel Toader in functie, in 2016.

Publicatia citata noteaza ca este vorba de aceeasi masina pe care Toader o conducea in martie 2017, atunci cand a fost filmat in timp ce iesea din Guvern incalcand regulile de circulatie. In prezent, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS 05 JUS sta, in majoritatea timpului, in mini-parcarea din fata Corpului A al universitatii iesene.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achizitionat in anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fara TVA, in urma finalizarii unei proceduri de achizitie prin licitatie deschisa.

“Autovehiculul a fost scos din functiune la momentul indeplinirii conditiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe. In acest context, in conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, Serviciul Roman de Informatii a initiat demersurile in vederea transmiterii, fara plata, catre o alta institutie publica, a autovehiculului, potrivit dispozitiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-mentionata”, se arata arata intr-un raspuns oferit de SRI, vineri, la solicitarea Agerpres.

Conform sursei citate, in baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevazut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor doua institutii si semnat la 13 decembrie 2016. (I.P.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: