BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Sustinerea IMM-urilor cu capital romanesc prin intermediul ajutorului de stat, alta promisiune demagogica a guvernarii PSD. Deputatul Cornel Samartinen ii cere socoteala ministrului pentru Mediul de Afaceri

Sustinerea oamenilor de afaceri romani prin intermediul ajutorului de stat prevazut in Strategic Invest Romania, obiectiv asumat in Programul de guvernare 2018-2020, pare sa se transforme intr-o alta promisiune demagogica a Guvernului PSD-ALDE.

Programul Strategic Invest Romania este un program de ajutor de stat pentru sustinerea investitiilor strategice ale antreprenorilor romani ce are ca drept scop dezvoltarea capitalului autohton, sustinerea industrializarii Romaniei si cresterea numarului de firme cu capital romanesc.

Pentru a afla stadiul implementarii acestui program deosebit de important pentru firmele mici si mijlocii (IMM) cu capital romanesc, deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis, l-a interpelat pe ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea.

“Va rog, domnule ministru, sa-mi comunicati care este pana, in prezent, stadiul de implementare al Programului Strategic Invest Romania si care este bugetul alocat pentru implementarii Programului Strategic Invest Romania pentru anul 2018”, se mentioneaza in interpelarea parlamentarului din Timis, cu precizarea ca stimularea IMM-urilor constituie o modalitate de promovare a spiritului antreprenorial si, prin urmare, de dezvoltare a economiei la nivel national.

In expunerea de motive, Cornel Samartinean arata ca, in Romani,  sectorul IMM-urilor joaca un rol esential ca furnizor de oportunitati de angajare, fiind considerat un element cheie pentru dezvoltarea comunitatilor locale si regionale pentru economia romaneasca.

Acest sector asigura peste 60% din totalul locurilor de munca, ceea ce duce la o cifra de afaceri de aproximativ 650 miliarde lei, mai mult de 50% din cifra de afaceri a tuturor intreprinderilor din tara. Sustinerea dezvoltarii economice a tarii pe termen lung trebuie privita prin prisma incurajarii si sprijinirii activitatilor IMM-urilor.

Cresterea volumului de investitii, precum si incurajarea accesului IMM-urilor pe piata unica si pe terte piete poate duce la reducerea decalajelor de competitivitate pe care IMM-urile din Romania le inregistreaza fata de cele din Uniunea Europeana, precum si la alinierea companiilor romanesti la standardele comunitare. (E.T.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: