BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

CULISE! Sufleorul care a ajuns sa joace pe scena alaturi de Florin Piersic Jr. Actrita Judith Buzoianu, de la Timisoara, si-a asumat un rol care a salvat o seara de teatru la Gala Nationala a Comediei

Spectacolul “Frati”, prezentat de Teatrul National din Timisoara, sambata, 3 noiembrie 2018, la Gala Nationala a Comediei de la Galati, a scos la rampa o actrita incredibila, care, practic, a salvat o importanta seara de teatru. Dupa cum a apreciat Ada Lupu Hausvater, managerul TNT, este vorba despre o poveste esentiala de viata, care li se intampla oamenilor distribuiti in rolurile principale de o alegere unica.

Protagonistii acestei intamplari incredibile, cu un final aproape magic, au fost profesionistii care formeaza echipa artistica si tehnica a Teatrului National din Timisoara, dar si cei peste 300 de spectatori isi ocupasera locurile in sala Teatrului Dramatic “Fani Tardini” din Galati si asteptau inceperea spectacolului.

Dar, din nefericire, spectacolul trebuia anulat, intrucat unul dintre actori nu mai putea urca pe scena.

In cateva minute, printr-o decizie asumata de creatorul spectacolului, Florin Piersic Jr, de Teatrul National din Timisoara si de Teatrul “Fani Tardini”, evenimentul a fost salvat de sufleorul trupei, actrita Judith Buzoianu. Alaturi de atat de talentatul actor ce a devenit parte din Teatrul National din Timisoara, Florin Piersic Jr, de Matei Chioariu, unul din cei mai indragiti colaboratori ai Teatrului National si de talentatul Marko Adzic, sufleorul a pasit ca actrita in spectacolul “Frati” de Dave Williams.

A fost o alegere esentiala, dat fiind ca respectul fata de public este cel mai important principiu al Teatrului National din Timisoara. Alegerea creatorului spectacolului, care este si interpretul unuia dintre rolurile principale, Florin Piersic Jr, a talentatilor actori care compun distributia, alaturi de echipa tehnica a teatrului a fost “show must go on” cu Judith in rolul ”Wally Conley”. Iar toate acestea dovedesc curaj, asumare si nu in ultimul rand calitatea umana si morala a echipei TNTm.

”A fost o situatie aparent insurmontabila. Am avut un moment in care am fost convins ca spectacolul nu se mai poate juca, date fiind conditiile. Totul i se datoreaza lui Judith Buzoianu, care, practic, a salvat seara. Publicul a fost foarte entuziasmat”, arata Florin Piersic Jr.

Timp de trei ore, cei trei actori care fac parte din distributia originala au schimbat replicile cu sufleorul actor ce a intrat in personaj cu toata credinta ca infaptuieste exact ceea ce trebuie.

Sambata seara, la Galati, a avut loc o adevarata lectie de profesionalism: calitatea umana deosebita a profesionistului care iubeste scena, sufleorul cu studii de actrita, a facut ca spectacolul sa aiba loc. Fara nici o repetitie. Din pasiune, din profesionalism. Iar toata echipa artistica si tehnica, alaturi de Florin Piersic Jr s-au aruncat in aceasta incercare.

Sunt foarte mandra de Judith Buzoianu si de toti membrii echipei care au continuat, alaturi de public, expeditia prin noua reprezentatie. Multumesc tuturor, precum si Teatrului “Fani Tardini”. Teatrul National din Timisoara este compus din angajati si colaboratori, de 13 ani, luptand pentru fiecare etapa din cariera sa.

Acum se dovedeste din nou ca este justificat efortul Teatrului National din Timisoara de a pastra atat angajatii cat si colaboratorii, de a le oferi atat sanse cat si drepturi egale, deoarece pasiunea pentru profesie si profesionalismul sunt criteriile cele mai importante”, puncteaza Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului National din Timisoara. (I.P.)

One Response to CULISE! Sufleorul care a ajuns sa joace pe scena alaturi de Florin Piersic Jr. Actrita Judith Buzoianu, de la Timisoara, si-a asumat un rol care a salvat o seara de teatru la Gala Nationala a Comediei

  1. Andreea says:

    Un curaj asumat de Florin Piersic Junior care s-a dovedit inspirat. Si o actrita a Nationalului din Timisoara care face cinste acestei profesii si acestei institutii. Felicitari Judith Buzoianu!

Leave a Reply

%d bloggers like this: