BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

ACHITARE! Procurorul anticoruptie Lucian Dolcu, infrangere grea in dosarul licitatiilor de la Aeroportul International Timisoara. Instanta suprema a decis doua achitari si aplicarea unei amenzi penale

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a aplicat o naprasnica lovitura profesionala procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, in celebrul dosar al licitatiilor asa-zis “trucate” de la Aeroportul International Timisoara (AIP).

Astfel, in urma cu cateva zile, judecatorii instantei supreme au decis achitarea fostului director general al AIP, actualul deputat Cornel Samartinean, trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu si conflict de interese, dar si a fostului director comercial, Marius Florin Mezin, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Singurul pedepsit in acest dosar nascut cu “forcepsul” luptei anticoruptie este Lucian Blaga, administratorul unei societati comerciale, care a fost condamnat la plata unei amenzi penale in valoare de 2.000 de lei.

Acesta este acuzat ca a facut afirmatii mincinoase in legatura cu imprejurările in care a transmis oferte de participare la licitatia de inchiriere a spatiilor, procurorul consemnand in rechizitoriu faptul ca acesta a ascuns faptul ca in cadrul procedurii de licitatie a fost favorizata firma controlata de Alin Popoviciu si Constantin Ostaficiuc.

In conditiile in care, in cadrul acestui proces, Aeroportul International Timisoara a invocat un prejudiciu de aproape 250.000 de lei, judecatorii instantei supreme au lasat nesolutionate actiunile civile formulate de Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timisoara si Agentia Natională de Administrare Fiscala (ANAF) si au mentinut sechestrele instituite asupra unor bunuri apartinand inculpatilor.

Dupa cum reiese de pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in data de 2 noiembrie, atat Lucian Blaga, cat si ANAF au atacat hotararea cu apel. (G.I.)

3 Responses to ACHITARE! Procurorul anticoruptie Lucian Dolcu, infrangere grea in dosarul licitatiilor de la Aeroportul International Timisoara. Instanta suprema a decis doua achitari si aplicarea unei amenzi penale

  1. Stelian Szana says:

    Lasarea nesolutzionata a actiunilor civile este o tactica. Prolema este ca inculpatzii sa fie scoshi de sub invinuirea penala. Restul este mizilic.

  2. Tamas says:

    Dolcu a tras tare la vremea respectiva pentru ca PSD i-a promis ca-l pune procuror sef. Maurul si-a facut datoria, dar recompensa politica nu a mai venit pentru ca Lavinia si Golban sunt mai iubiti de superiori

Leave a Reply

%d bloggers like this: