BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

ACHITARE! Procurorul anticoruptie Lucian Dolcu, infrangere grea in dosarul licitatiilor de la Aeroportul International Timisoara. Instanta suprema a decis doua achitari si aplicarea unei amenzi penale

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a aplicat o naprasnica lovitura profesionala procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, in celebrul dosar al licitatiilor asa-zis “trucate” de la Aeroportul International Timisoara (AIP).

Astfel, in urma cu cateva zile, judecatorii instantei supreme au decis achitarea fostului director general al AIP, actualul deputat Cornel Samartinean, trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu si conflict de interese, dar si a fostului director comercial, Marius Florin Mezin, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Singurul pedepsit in acest dosar nascut cu “forcepsul” luptei anticoruptie este Lucian Blaga, administratorul unei societati comerciale, care a fost condamnat la plata unei amenzi penale in valoare de 2.000 de lei.

Acesta este acuzat ca a facut afirmatii mincinoase in legatura cu imprejurările in care a transmis oferte de participare la licitatia de inchiriere a spatiilor, procurorul consemnand in rechizitoriu faptul ca acesta a ascuns faptul ca in cadrul procedurii de licitatie a fost favorizata firma controlata de Alin Popoviciu si Constantin Ostaficiuc.

In conditiile in care, in cadrul acestui proces, Aeroportul International Timisoara a invocat un prejudiciu de aproape 250.000 de lei, judecatorii instantei supreme au lasat nesolutionate actiunile civile formulate de Aeroportul Internaţional “Traian Vuia” Timisoara si Agentia Natională de Administrare Fiscala (ANAF) si au mentinut sechestrele instituite asupra unor bunuri apartinand inculpatilor.

Dupa cum reiese de pe site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in data de 2 noiembrie, atat Lucian Blaga, cat si ANAF au atacat hotararea cu apel. (G.I.)

3 Responses to ACHITARE! Procurorul anticoruptie Lucian Dolcu, infrangere grea in dosarul licitatiilor de la Aeroportul International Timisoara. Instanta suprema a decis doua achitari si aplicarea unei amenzi penale

  1. Stelian Szana says:

    Lasarea nesolutzionata a actiunilor civile este o tactica. Prolema este ca inculpatzii sa fie scoshi de sub invinuirea penala. Restul este mizilic.

  2. Tamas says:

    Dolcu a tras tare la vremea respectiva pentru ca PSD i-a promis ca-l pune procuror sef. Maurul si-a facut datoria, dar recompensa politica nu a mai venit pentru ca Lavinia si Golban sunt mai iubiti de superiori

Leave a Reply

%d bloggers like this: