BREAKING NEWS! Fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, a dezvaluit la Curtea de Apel ca viza de legalitate aplicata pe contractul asocierii dintre Poli Timisoara si Marian Iancu a fost doar o "opinie personala"    Printre premiantii Societatii Timisoara din acest an se numara Augustin Lazar, Mihai Sora si Tudorel Toader, ministrul Justitiei fiind distins cu premiul ”Secera si Ciocanul”.     Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va face plangere penala impotriva procurorului Bobby Stroescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care tergiverseaza in mod suspect ancheta din dosarul accidentului de munca de la fabrica Intercolor    Ioan Cojocari, cel mai puternic functionar public din Timisoara ultimilor 25 de ani, a anuntat ca infractorul Marian Iancu a pierdut 9 milioane de euro din asocierea cu echipa de fotbal Poli    Un batran in varsta de 70 de ani a murit, astazi, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce a fost diagnostica cu gripa de tip A     Accident rutier soldat cu 1 mort si 12 raniti, pe DN 7, intre Deva si Arad, pe raza localitatii Lipova, dupa ce un microbuz cu 16 persoane la bord s-a ciocnit violent de un tir

PULS VALUTAR! Vesti proaste pentru economia Romaniei de la Comisia Europeana. Prognoza de crestere a fost redusa cu 0,5 procente, deficitul bugetar, peste tinta asumata de 3 % din PIB

Comisia Europeana a publicat, ieri, prognozele sale privind Romania. Chiar daca guvernarea PSD-ALDE anunta constantat indeplinirea tintelor propuse, CE a revizuit in scadere proiectiile sale.

Prognoza privind cresterea economiei Romaniei in acest an a fost adusa de la 4,1 la 3,6%. In ceea ce priveste deficitul bugetar din 2018, acesta a fost urcat la 3,3%, peste tinta de 3% din PIB asumata de Romania prin Tratatul de la Maastricht.

Reamintim ca dorinta guvernului italian de a majora deficitul bugetar pentru 2019 la 2,4%, care a creat o stare de incordare in sanul UE, vorbindu-se chiar de un Italexit.

La randul ei, BNR a majorat tinta de inflatie pentru anul anul viitor cu 0,2 puncte procentuale, la 2,9%.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat ca „pentru sfarsitul anului 2018, pastram prognoza de 3,5%, cu mentionarea riscurilor”, considerand ca pe termen lung „prognozam ca rata inflatiei in Romania nu va fi sub 2%”.

Dealerii din piata monetara considera ca indicii ROBOR se vor stabiliza la finalul lunii, ca o consecinta a cresterii lichiditatii, Finantele urmand sa achite un imprumut mai vechi, care are o valoare de 8 miliarde de lei, dar si sa dea drumul la robinetul banilor pentru autoritatile locale.

Ieri, indicele ROBOR la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a crescut de la 3,20 la 3,21%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a stagnat la 3,47%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, si cel la 12 luni au coborat de la 3,54 la 3,52%, respectiv de la 3,60 la 3,59%.

Cursul euro a crescut de la 4,6617 la 4,6630 lei. Tranzactiile s-au realizat intr-un culoar ingust, 4,661 – 4,665 lei, cotatiile de la ora 14 plasandu-se in jurul valorii de 4,662 lei.

Media dolarului a urcat de la 4,0588 la 4,0825 lei, in timp ce cotatiile din piata fluctuau intre 4,07 si 4,089 lei.

Moneda elvetiana se tranzactiona pe pietele internationale intre 1,144 si 1,147 franci/euro, iar cursul ei a scazut de la 4,0751 la 4,0720 lei.

Perechea euro/dolar era stabila, tranzactiile de pietele internationale realizand-se in culoarul 1,1412 -1,1449 dolari. Investitorii asteptau finalul sedintei de politica monetara a Rezervei Fderale americane.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la jumatatea zilei in jurul valorii de 6.450 dolari. (R.G.)

Nota! Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

Leave a Reply

%d bloggers like this: