BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

Aria MINCIUNII la Filarmonica Banatul! Muzicienii revin in greva generala, dupa ce primarul Nicolae Robu nu si-a onorat promisiunea de a tempera elanul dictatorial al directorului Ioan Garboni

Demagogia primarului Timisoarei si-a spus inca o data cuvantul, daca mai era nevoie, si in cazul conflictului de munca de la Filarmonica “Banatul”, care a degenerat in greva generala.

Desi ultracinstitul si ultracorectul Nicolae Robu a cerut sindicalistilor sa suspende greva pentru perioada 16 octombrie – 10 noiembrie, garantand si dandu-si cuvantul de onoare ca revendicarile vor fi solutionate, iar contractul colectiv de munca va fi semnat, s-a ajuns ca, in data de 19 noiembrie, atitudinea directorului Ioan Garboni fata de artisti nu numai sa nu se fi schimbat, ci conflictul dintre cele doua tabere sa se prezinte ultraescaladat.

Din nefericire, atitudinea conducerii Filarmonicii Banatul nu doar ca nu s-a schimbat, ba chiar mai mult, pe langa tergiversari si boicotari repetate, conducerea si-a mai adaugat in «palmares» si injurii si blesteme la adresa unor membri din comisia de negocieri a CCMI din partea sindicatului.

Chiar daca, astazi, managerul Filarmonicii Banatul va semna acest CCMI, atitudinea lui sfidatoare si grosolana fata de angajati si nepasarea pe care o arata fata de adevaratele probleme ale institutiei nu-l mai califica sa ramana la conducerea acestei institutii prestigioase de cultura”, ne-a comunicat conducerea sindicatului Filarmonicii Banatul.

In loc sa-si recunoasca interesele personale sau neputinta edilitara in solutionarea acestui conflict, care face de rusine viitoarea capitala culturala a Europei, ultrademagogicul Nicolae Robu a anuntat ca, in data de 22 noiembrie, la Primaria Timisoara va fi supus dezbaterii publice un proiect de hotarare privind aprobarea organigramei si a statului de functii pentru Filarmonica “Banatul”.

Organigrama in care se vorbeste despre disparitia unor functii de artisti instrumentisti, mai cu seama din partida protestatarilor, precum tuba, trombon sau vioara, si infiintarea unor functii in zona administrativa a institutiei.

Reamintim ca, desi  Filarmonica “Banatul” se afla in mijlocul unui exploziv conflict de munca, directorul Ioan Garboni a decis sa-i trimita pe coristi, majoritatea nemembri de sindicat, la un turneu in Olanda, unde canta sub o alta denumire.

De asemenea, managerul institutiei de cultura nu a explicat cine a pus in vanzare, pe internet, un CD cu colinde interpretate de artisti ai Filarmonicii “Banatul”, care se distribuie tot din Olanda.

In aceste conditii, dupa cum explica finii observatori ai vietii culturale din orasul de pe Bega, grija primarului Nicolae Robu pentru mentinerea in post a directorului Ioan Garboni poate fi justificata prin posibila negociere a unui post de chitarist dupa pierderea alegerilor locale din 2020… (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: