BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

Aria MINCIUNII la Filarmonica Banatul! Muzicienii revin in greva generala, dupa ce primarul Nicolae Robu nu si-a onorat promisiunea de a tempera elanul dictatorial al directorului Ioan Garboni

Demagogia primarului Timisoarei si-a spus inca o data cuvantul, daca mai era nevoie, si in cazul conflictului de munca de la Filarmonica “Banatul”, care a degenerat in greva generala.

Desi ultracinstitul si ultracorectul Nicolae Robu a cerut sindicalistilor sa suspende greva pentru perioada 16 octombrie – 10 noiembrie, garantand si dandu-si cuvantul de onoare ca revendicarile vor fi solutionate, iar contractul colectiv de munca va fi semnat, s-a ajuns ca, in data de 19 noiembrie, atitudinea directorului Ioan Garboni fata de artisti nu numai sa nu se fi schimbat, ci conflictul dintre cele doua tabere sa se prezinte ultraescaladat.

Din nefericire, atitudinea conducerii Filarmonicii Banatul nu doar ca nu s-a schimbat, ba chiar mai mult, pe langa tergiversari si boicotari repetate, conducerea si-a mai adaugat in «palmares» si injurii si blesteme la adresa unor membri din comisia de negocieri a CCMI din partea sindicatului.

Chiar daca, astazi, managerul Filarmonicii Banatul va semna acest CCMI, atitudinea lui sfidatoare si grosolana fata de angajati si nepasarea pe care o arata fata de adevaratele probleme ale institutiei nu-l mai califica sa ramana la conducerea acestei institutii prestigioase de cultura”, ne-a comunicat conducerea sindicatului Filarmonicii Banatul.

In loc sa-si recunoasca interesele personale sau neputinta edilitara in solutionarea acestui conflict, care face de rusine viitoarea capitala culturala a Europei, ultrademagogicul Nicolae Robu a anuntat ca, in data de 22 noiembrie, la Primaria Timisoara va fi supus dezbaterii publice un proiect de hotarare privind aprobarea organigramei si a statului de functii pentru Filarmonica “Banatul”.

Organigrama in care se vorbeste despre disparitia unor functii de artisti instrumentisti, mai cu seama din partida protestatarilor, precum tuba, trombon sau vioara, si infiintarea unor functii in zona administrativa a institutiei.

Reamintim ca, desi  Filarmonica “Banatul” se afla in mijlocul unui exploziv conflict de munca, directorul Ioan Garboni a decis sa-i trimita pe coristi, majoritatea nemembri de sindicat, la un turneu in Olanda, unde canta sub o alta denumire.

De asemenea, managerul institutiei de cultura nu a explicat cine a pus in vanzare, pe internet, un CD cu colinde interpretate de artisti ai Filarmonicii “Banatul”, care se distribuie tot din Olanda.

In aceste conditii, dupa cum explica finii observatori ai vietii culturale din orasul de pe Bega, grija primarului Nicolae Robu pentru mentinerea in post a directorului Ioan Garboni poate fi justificata prin posibila negociere a unui post de chitarist dupa pierderea alegerilor locale din 2020… (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: