BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

APEL! Inspectorul sef al IPJ Timis nu este de acord ca tinerii batuti de politisti sa fie despagubiti cu suma totala de 115.000 de euro

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Timis a decis sa conteste sentinta Tribunalului Timis pronuntata in dosarul politistilor batausi, condamnati la inchisoare cu suspendare dupa ce au agresat violent doi tineri nevinovati, solicitand anularea obligatiei de a contribui la plata daunelor catre victime, in solidar cu inculpatii.

In cazul in care acest capat de cerere va fi respins de instanta, se solicita macar reducerea daunelor acordate partilor civile. Este vorba despre 115.000 de euro, suma totala stabilita de instanta pentru despagubirea partilor vatamate Radu Simut si Dragos Bogdan.

“Va rugam sa constatati ca faptele care fac obiectul prezentului dosar au fost comise din initiativa proprie a inculpatilor Gavrila Alexandru Eugen, Ticu Darin, Necula Marius Gelu si Gruber Alexandru cu nesocotirea atributiilor de serviciu, fapt pentru care solicitam respingerea actiunii fata de Inspectoratul de Politie Judetean Timis”, se mentioneaza in contestatia semnata de inspectorul sef Alin Petecel si juristul Ion Curut.

In opinia sa, din probele administrate in cauza rezulta, in mod vadit, ca inculpatii au savarsit faptele penale actionand fara nicio legatura cu atributiile de serviciu.

“Se poate observa ca inculpatii au procedat la folosirea fortei asupra celor doua parti civile ulterior imobilizarii acestora si in lipsa vreunei provocari ori a vreunui comportament agresiv din partea acestora din urma”, se mai mentioneaza in argumentatia apelului, concluzionandu-se ca IPJ Timis nu poate raspunde si nu poate fi obligat sa repare prejudiciul cauzat de inculpati.

Pe de alta parte, conducerea Politiei Timis considera ca partile civile nu au dovedit, prin probele administrate, intinderea exagerata a daunelor morale ce le-au fost acordate de catre instanta, sens in care se cere “reducerea considerabila” a acestora.

Tot in zilele care au urmat pronuntarii sentintei in dosarul 466/30/2018, toti inculpatii condamnati la pedepse cu suspendare, respectiv Gavrila Alexandru Eugen, Ticu Darin, Necula Marius Gelu si Gruber Alexandru, au formulat apel impotriva sentintei penale nr. 474/2018 si au anuntat ca motivele vor fi detaliate dupa ce judecatorul isi va motiva hotararea.

Surse din anturajul partilor vatamate ne-au dezvaluit ca valoarea daunelor morale stabilite de instanta de fond, respectiv 65.000 de euro si 50.000 de euro, sunt considerate derizorii in comparatie cu suferintele fizice la care au fost supuse de politisti, in conditiile in care pretentiile partilor civile s-au ridicat la 500.000 de euro de persoana. (G.I.)

3 Responses to APEL! Inspectorul sef al IPJ Timis nu este de acord ca tinerii batuti de politisti sa fie despagubiti cu suma totala de 115.000 de euro

 1. Marius Budau says:

  Daca persoana e legitimata ,prezinta buletinul ,sau dacă este invitat la secție pt verificări și nu opune rezistența (agresiv).Atunci nu văd nici un motiv in care persoana sa fie lovită !

 2. Economu says:

  Daaaa…. dlui Petecel Aurelian i-a cumparat tatasu inspectorat de politie si l-a cuprins dintr-o data ingrijorarea fata de situatia financiara a institutiei. Probabil Petecel Aurelian doreste sa achizitioneze imprimante, hartie, etc pentru subordonati. Lasati dle Aurelian dati-le banii la oameni daca asa a decis instanta si taiati din banii de concediu a subordonatilor, daca strangem putin cureaua putem reusi.

 3. Nea Gica says:

  Nea Aline, zisei sa ma bag si eu ca am experienta si pe astea le cam stiu. Apai, matale cand luasi functia, o luasi ca in casatorie, cu bune si cu rele, deci si cu copiii mai sarmani. Corect e sa te dezici acum de ei ? Solutia nu e sa mergi in apel, parerea mea, ci mai degraba sa-i chemi pe vatamati si sa negociezi cu ei.
  Il luai si pe nea cornea langa matale si jucati rolul de politistul bun si politistul prost (matale fiind cel bun ) si poate o scoteati cumva la capat. Invata si matale din experienta altora. Uite, spre exemplu atat eu cat si nea Sorin, eram pe val, insa nu stiuram sa ne alegem rolul de politist bun…

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: