BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

APEL! Inspectorul sef al IPJ Timis nu este de acord ca tinerii batuti de politisti sa fie despagubiti cu suma totala de 115.000 de euro

Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Timis a decis sa conteste sentinta Tribunalului Timis pronuntata in dosarul politistilor batausi, condamnati la inchisoare cu suspendare dupa ce au agresat violent doi tineri nevinovati, solicitand anularea obligatiei de a contribui la plata daunelor catre victime, in solidar cu inculpatii.

In cazul in care acest capat de cerere va fi respins de instanta, se solicita macar reducerea daunelor acordate partilor civile. Este vorba despre 115.000 de euro, suma totala stabilita de instanta pentru despagubirea partilor vatamate Radu Simut si Dragos Bogdan.

“Va rugam sa constatati ca faptele care fac obiectul prezentului dosar au fost comise din initiativa proprie a inculpatilor Gavrila Alexandru Eugen, Ticu Darin, Necula Marius Gelu si Gruber Alexandru cu nesocotirea atributiilor de serviciu, fapt pentru care solicitam respingerea actiunii fata de Inspectoratul de Politie Judetean Timis”, se mentioneaza in contestatia semnata de inspectorul sef Alin Petecel si juristul Ion Curut.

In opinia sa, din probele administrate in cauza rezulta, in mod vadit, ca inculpatii au savarsit faptele penale actionand fara nicio legatura cu atributiile de serviciu.

“Se poate observa ca inculpatii au procedat la folosirea fortei asupra celor doua parti civile ulterior imobilizarii acestora si in lipsa vreunei provocari ori a vreunui comportament agresiv din partea acestora din urma”, se mai mentioneaza in argumentatia apelului, concluzionandu-se ca IPJ Timis nu poate raspunde si nu poate fi obligat sa repare prejudiciul cauzat de inculpati.

Pe de alta parte, conducerea Politiei Timis considera ca partile civile nu au dovedit, prin probele administrate, intinderea exagerata a daunelor morale ce le-au fost acordate de catre instanta, sens in care se cere “reducerea considerabila” a acestora.

Tot in zilele care au urmat pronuntarii sentintei in dosarul 466/30/2018, toti inculpatii condamnati la pedepse cu suspendare, respectiv Gavrila Alexandru Eugen, Ticu Darin, Necula Marius Gelu si Gruber Alexandru, au formulat apel impotriva sentintei penale nr. 474/2018 si au anuntat ca motivele vor fi detaliate dupa ce judecatorul isi va motiva hotararea.

Surse din anturajul partilor vatamate ne-au dezvaluit ca valoarea daunelor morale stabilite de instanta de fond, respectiv 65.000 de euro si 50.000 de euro, sunt considerate derizorii in comparatie cu suferintele fizice la care au fost supuse de politisti, in conditiile in care pretentiile partilor civile s-au ridicat la 500.000 de euro de persoana. (G.I.)

3 Responses to APEL! Inspectorul sef al IPJ Timis nu este de acord ca tinerii batuti de politisti sa fie despagubiti cu suma totala de 115.000 de euro

 1. Marius Budau says:

  Daca persoana e legitimata ,prezinta buletinul ,sau dacă este invitat la secție pt verificări și nu opune rezistența (agresiv).Atunci nu văd nici un motiv in care persoana sa fie lovită !

 2. Economu says:

  Daaaa…. dlui Petecel Aurelian i-a cumparat tatasu inspectorat de politie si l-a cuprins dintr-o data ingrijorarea fata de situatia financiara a institutiei. Probabil Petecel Aurelian doreste sa achizitioneze imprimante, hartie, etc pentru subordonati. Lasati dle Aurelian dati-le banii la oameni daca asa a decis instanta si taiati din banii de concediu a subordonatilor, daca strangem putin cureaua putem reusi.

 3. Nea Gica says:

  Nea Aline, zisei sa ma bag si eu ca am experienta si pe astea le cam stiu. Apai, matale cand luasi functia, o luasi ca in casatorie, cu bune si cu rele, deci si cu copiii mai sarmani. Corect e sa te dezici acum de ei ? Solutia nu e sa mergi in apel, parerea mea, ci mai degraba sa-i chemi pe vatamati si sa negociezi cu ei.
  Il luai si pe nea cornea langa matale si jucati rolul de politistul bun si politistul prost (matale fiind cel bun ) si poate o scoteati cumva la capat. Invata si matale din experienta altora. Uite, spre exemplu atat eu cat si nea Sorin, eram pe val, insa nu stiuram sa ne alegem rolul de politist bun…

Leave a Reply

%d bloggers like this: