DESCINDERE! Filiera braconierilor si a fabricantilor de arme artizanale din zona de vest a Timisului, destructurata de politisti

Posesorii ilegali de arme din Timis au inceput sa inteleaga valoarea procedurala a unui denunt penal facut la timpul lui, a colaborarii cu subalternii comisarului sef  Nicu Boia, de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, astfel ca, in ultimile zile, asistam la o adevarata vanatoare de braconieri in localitatile in care mestesugul confectionarii de pusti artizanale este transmis din tata in fiu.


Astfel, dupa ce, in data de 12 noiembrie, politistii din Timis si Hunedoara au descins la locuintele unor braconieri din zona Faget si Ilia, de unde au confiscat 9 arme, peste 200 de cartuse, 1.500 de alice, o baioneta, 27 de laturi, aparatura pentru confectionarea de alice, 11 trofee de mistret si caprior, petarde si dispozitive de iluminat pe timp de noapte, totodata retinand si sapte persoane, dupa doar opt zile acest scenariu s-a repetat.

Doar ca, de aceasta data, in efectivul operational au fost cooptati si cativa cameramani de presa, pentru ca sefii de la Bucuresti sa vada cu ochii lor ca in Timis se munceste de zor, nu care cumva sa se gandeasca la schimbarea pilelor unor PSD-isti cazuti in dizgratie.

Astfel, peste 50 de mascati, politisti de la Arme, dar si jandarmi de la Gruparea Mobila Timisoara au navalit, la primele ore ale diminetii, la locuintele mai multor persoane din Sandra, Lovrin si Satchinez, suspectate ca ar detine ilegal arme si munitii. Informatiile obtinute pe surse s-au dovedit a fi exacte, iar filiera braconajului din partea de vest a judetului a fost destructurata.

Anchetatorii au ridicat 8 arme ilegale, o parte confectionate artizanal, munitie, bani si chiar droguri. De asemenea, politistii vor duce la audieri, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, nu mai putin de opt persoane suspectate ca si-au confectionat armele artizanal sau le-au adus de peste granita, urmand ca acestea sa fie puse sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, contrabanda si detinere de droguri de risc.

De remarcat ca, prin intermediul acestei filiere de braconaj, carnea de vanat se vindea la comanda. (V.E.)

Leave a Reply