Marfa exploziva incarcata in Timis, interceptata si confiscata pe o sosea din Suceava! Importatorul nr. 1 de obiecte pirotehnice din Romania acuza faptul ca este victima unui abuz al politistilor

O echipa operativa de politisti din cadrul IPJ Suceava va efectua o descindere la cel mai mare importator de obiecte pirotehnice din Romania, cu sediul in Timis, in localitatea Sacalaz, pentru a verifica la baza legalitatea unui transport de marfa care a fost interceptat pe o sosea din Bucovina si, din cauza anumitor suspiciuni, pus sub sechestru.


Autoutilitara in care se aflau 200 de baxuri cu materiale pirotehnice, in valoare de 100.000 de lei, a fost oprita sambata, la orele amiezii, pe raza localitatii Frasin, la intersectia DN 17 cu DJ 177A.

Masina era condusa de un barbat de 44 de ani, din Timis, care le-a prezentat politistilor un document de insotire a marfii in care atat la vanzator, cat si la cumparator aparea aceeasi firma, respectiv Fireshow SRL.

In conditiile in care soferul nu a putut prezenta documente care sa ateste provenienta marfii, politistii au dispus aplicarea unei amenzi in valoare de 20.000 de lei si ridicarea marfii in vederea confiscarii.

La cateva ore de la incident, la sediul Politiei Frasin a ajuns si administratorul societatii, Dan Pintilie, insotit de un avocat, insa dupa discutia cu oamenii legii l-a luat pe sofer si a plecat.

“Totul este un abuz si voi depune o plangere penala. Mi-au reprosat ca apare numele societatii atat la vanzator, cat si la cumparator. Le-am explicat ca eu vand in sisem ambulant, unuia un bax, altuia doua si tot asa. Soferul are la el facturierul si chitanta si intocmeste actele la fata locului, deci nu este nici un fel de problema. Le-am depus un intreg dosar celor de la politie, dar cred ca, necunoscand legea, nu au inteles nimic din el”, a declarat Dan Pintilie, care detine si functia de presedinte al Asociatiei Importatorilor si Comerciantilor de Obiecte Pirotehnice din Romania.

Acesta a mai acuzat faptul ca politistii au intrat in autoutilitara fara nici un fel de mandat, iar marfa in valoare de 100.000 de lei s-a degradat si nu mai poate fi folosita, intrucat reprezinta un risc pentru utilizatori.

Pe de alta parte, politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Suceava au anuntat ca vor continua verificarile la sediul central al firmei din Timis pentru a se vedea daca au fost respectate normele legale in ceea ce priveste transportul, manipularea si comercializarea materialelor pirotehnice. (Vlad Enciu)

Leave a Reply