BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

TERAPIE asistata de CAL! Asociatia HorsEmotion din Timisoara, inca un proiect dedicat copiilor cu nevoie speciale finantat de MOL

Asociatia HorsEmotion din Timisoara se numara printre cele 20 de ONG-uri din tara care vor beneficia din partea MOL Romania de o finantare in valoare de 400.000 de lei pentru a derula proiecte de terapie prin arta.

Castigatorii concursului de proiecte din cadrul editiei jubiliare a Programului MOL pentru sanatatea copiilor au fost anuntati, in 23 noiembrie, de catre András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate, organizatie care finanteaza aceste proiecte.

„In cei zece ani de existenta a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, au fost inscrise in concurs peste 1.000 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, dintre care 190 au obtinut finantare totala de peste 3,2 milioane lei. Provocarea majora a fost insa aceea de a imbunatati in mod real calitatea vietii celor peste 11.000 de copii si adolescenti, beneficiari ai proiectelor, precum si a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.

Proiectele declarate castigatoare, care au fost selectate din randul a 92 de cereri de finantare inscrise in concurs, vor fi implementate in perioada decembrie 2018 – august 2019. Asociatia HorsEmotion din Timisoara, care a mai beneficiat de finantari in cadrul acestui program filantropic, va oferi sedinte de hipoterapie si activitati recreativ-educative cu animale mici unor copii institutionalizati si unor copii care au suferit traume emotionale, in vederea imbunatatirii calitatii vietii si a recuperarii lor emotionale.

Celelalte organizatii castigatoare provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Cluj, Covasna, Harghita, Iasi, Mures, Salaj si Satu Mare si Timis si vor derula activitati de terapie prin arta – muzica si muzica asistata, desen, modelaj, pictura, teatru, tehnologie digitala (realitate virtuala, filme animate); terapii experientiale prin activitati in aer liber si in apa; terapii asistate de animale; terapii emotionale – terapie prin joc, psihodrama pentru copii si jocuri de rol, terapie prin povesti si povesti terapeutice.

Beneficiari vor fi 650 de copii si adolescenti cu nevoi speciale.

“Am prezentat activitatile si rezultatele proiectului “Terapeutul meu-un prieten necuvantator ” care a oferit sedinte individuale de hipoterapie si activitati educative si recreative pentru copiii din CRRN Timisoara. 

In semn de multumire pentru sustinerea celor aproape 100 de copii de-a lungul celor 5 ani de colaborare, am oferit sponsorilor un cadou simbolic: o potcoava folosita a unui cal de terapie. Astfel speram ca-si vor aminti tot timpul de progresele copiilor, datorate milioanelor de pasi terapeutici pe care ei i-au sustinut. Multumim Fundatiei Pentru Comunitate si MOL Romania!”, a declarat dr. Erika Weisz, medic fizioterapeult, care a reprezentantat Asociatiei HorsEmotion la o festivitate de bilant organizata de MOL Romania. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: