BREAKING NEWS! Parlamentul European a prezentat o estimare privind intentiile de vot ale romanilor pentru scrutinul din luna mai 2019, in care PMP apare cu doua mandate, la fel ca PLUS si UDMR     Lucian Boncu a comis un accident rutier, in timpul unei manevre de marsarier efectuata pe o strada din Giroc, in urma caruia o batrana de 73 de ani a fost grav ranita     Primaria Timisoara este interesata sa cumpere cladirea ultracentrala in care a functionat BancPost, pe care proprietarul solicita 3,3 milioane de euro sau sa-l inchirieze pentru 33.573 euro/luna     Medicul de origine siriana Al Baari Kamal este mentionat in rechizitoriul camatarilor care au actionat in Timisoara, avand rolul de a truca licitatiile imobilelor partilor vatamate, care erau achizitionate la 25% din valoare     Un barbat de 36 de ani detine, de duminica dimineata, recordul betiei la volan din Timis, fiind prins de politisti pe o strada din Jimbolia cu o alcoolemie in sange de 3,3 mg/l     Doliu printre fanii muzicii sarbesti din Banat: celebrul cantaret Saban Saulic a decedat in urma unui cumplit accident rutier produs pe o autostrada din Germania

REPO 3! Imprumut de peste 2 miliarde de euro acordat de catre BNR bancilor comerciale care acuza lipsa de lichiditate

Lipsa de lichiditate din piata monetara, in conditiile in care unele banci comerciale se confrunta cu probleme, in aceste zile, in care se achita taxele si impozitele la bugetul de stat, a impus o interventie din partea BNR.

Banca centrala a realizat o noua operatiune de tip repo, a treia din aceasta luna, prin intermediul careia a imprumutat institutiile financiare cu 10,2 miliarde lei, la o dobanda de 2,50%, egala cu cea de politica monetara.

In aceste conditii, indicii ROBOR au revenit pe scadere.

Indicele la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a scazut de la 3,20 la 3,16%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, de la 3,42 la 3,41%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, a coborat la 3,51 la 3,50%, iar cel la 12 luni a de la 3,58 la 3,57%.

Monedele din regiune pierdeau, la randul lor, teren fata de cea unica. Moneda poloneza se deprecia la 4,289 la 4,299 zloti, iar cea maghiara continua miscarea descendenta, la 323,3 – 324,5 forinți.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1305, minimul ultimelor doua saptamani, si 1,1344 dolari, investitorii fiind prudenti din cauza diferentelor de opinie din Marea Britanie in privinta Brexitului.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la jumatatea zilei de marti in jurul valorii de 3.660 dolari, un nou minim incepand cu septembrie 2017.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1326 si 1,1380 dolari, investitorii fiind prudenti inainte de votul asupra Brexitului din Parlamentul britanic.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la jumatatea zilei in jurul valorii de 3.880 dolari, dupa ce duminica seara a coborat pana la 3.675, cel mai scazut nivel incepand cu septembrie 2017.

Reamintim ca unele analize indica scaderea bitcoin, pana in ianuarie viitor, la un minim de 2.500 dolari, in conditiile in care se asteapta o inasprire a reglementarilor financiare. (R.G.)

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: