BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

REPO 3! Imprumut de peste 2 miliarde de euro acordat de catre BNR bancilor comerciale care acuza lipsa de lichiditate

Lipsa de lichiditate din piata monetara, in conditiile in care unele banci comerciale se confrunta cu probleme, in aceste zile, in care se achita taxele si impozitele la bugetul de stat, a impus o interventie din partea BNR.

Banca centrala a realizat o noua operatiune de tip repo, a treia din aceasta luna, prin intermediul careia a imprumutat institutiile financiare cu 10,2 miliarde lei, la o dobanda de 2,50%, egala cu cea de politica monetara.

In aceste conditii, indicii ROBOR au revenit pe scadere.

Indicele la trei luni, utilizat la calcularea dobanzilor la majoritatea creditelor in lei, a scazut de la 3,20 la 3,16%, iar cel la sase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, de la 3,42 la 3,41%.

Indicele ROBOR la noua luni, calculat in functie de rata dobanzii platita la creditele atrase de catre bancile comerciale de la alte banci, a coborat la 3,51 la 3,50%, iar cel la 12 luni a de la 3,58 la 3,57%.

Monedele din regiune pierdeau, la randul lor, teren fata de cea unica. Moneda poloneza se deprecia la 4,289 la 4,299 zloti, iar cea maghiara continua miscarea descendenta, la 323,3 – 324,5 forinți.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1305, minimul ultimelor doua saptamani, si 1,1344 dolari, investitorii fiind prudenti din cauza diferentelor de opinie din Marea Britanie in privinta Brexitului.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la jumatatea zilei de marti in jurul valorii de 3.660 dolari, un nou minim incepand cu septembrie 2017.

Perechea euro/dolar fluctua intre 1,1326 si 1,1380 dolari, investitorii fiind prudenti inainte de votul asupra Brexitului din Parlamentul britanic.

Indicele compozit al bitcoin calculat de Bloomberg se plasa la jumatatea zilei in jurul valorii de 3.880 dolari, dupa ce duminica seara a coborat pana la 3.675, cel mai scazut nivel incepand cu septembrie 2017.

Reamintim ca unele analize indica scaderea bitcoin, pana in ianuarie viitor, la un minim de 2.500 dolari, in conditiile in care se asteapta o inasprire a reglementarilor financiare. (R.G.)

Nota: Sunt folosite date si informatii disponibile pana la ora 14.

 

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: