BREAKING NEWS! Judecatoarea Lia Savonea a fost aleasa, miercuri, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru 2019, iar procurorul George Solomon este noul vicepresedinte al institutiei     Politistul din Checea batut de tigani a fost diagnosticat cu "fractură de os temporal cu infundare, hematom epicranian" si a fost operat la Spitalul Judetean din Timisoara    Drumarii din Timis au descoperit intr-o parcare de pe DN6, situata in apropierea localitatii Sandra, un pistol cu bile, pe care l-au predat organelor de politie    Dezbaterile pe Legea pensiilor au fost amanate pentru saptamana viitoare, din cauza ca PSD nu mai detine majoritatea in Camera Deputatilor si are nevoie de voturile UDMR     Judecatoarea Camelia Bogdan a primit Premiul Ion Ratiu pentru Democratie, decernat anual de Ratiu Family Charitable Foundation, din Londra, si Centrul Ratiu pentru Democratie, din Turda    Posesorii de autovehicule care au lipite pe geamuri diverse accesorii, care pot reduce vizibilitatea soferului, risca amenzi de pana la 3.000 de lei, potrivit noului Cod Rutier

Politistii din Timisoara, ridiculizati in serialul HBO Hackerville! Sunt prezentati ca fiind grasi, imbracati neglijent, cu probleme de punctualitate si mari amatori de shaorma servita la birou

Pe canalul HBO se difuzeaza, din 4 noiembrie, un serial care s-a filmat preponderent in Timisoara, dar si in Bucuresti si Frankfurt. „Hackerville” prezinta modul in care politisti din Germania, impreuna cu omologi din Romania, incearca sa stopeze atacurile cibernetice lansate chiar din orasul de pe Bega de un grup de hackeri romani, care ataca o banca din Germania.

Actiunea se petrece pe doua planuri, unul in Frankfurt, altul in Timisoara, doua orase europene aflate in totala discordanta.

In timp ce politistii din Frankfurt sunt prezentati intr-o lumina extrem de pozitiva, nu acelasi lucru se poate spune si despre criminalistii din Timisoara.

Daca la nemti, ancheta apare super-planificata, target-uri clare, se lucreaza cu mijloace tehnice ultra-avansate, specialistii sunt imbracati impecabil, arata bine si sunt extrem de punctuali, in contrast, politistii din Timisoara sunt grasi, nebarbieriti, imbracati neglijent, intarize la serviciu, mananca shaorma in birou si le sunt scoase in evidenta problemele personale.

Sunt aspecte dintr-un scenariu care ne arata ca, dincolo de vorbele magulitoare ale cineastilor nemti, Timisoara, chiar si cu denumirea de “Mica Viena” pe frunte, nu este privita asemenea unui oras din Germania.

Pentru a mai estompa efectul ridiculizarii politistilor din capitala Banatului, la finalul filmarilor, actorii si producatorii au avut numai cuvinte de lauda despre Timisoara, care este prezentata ca fiind „un oras linistit, extrem de bine gandit arhitectural, cu piatete vechi minunate, un oras larg, cu mult spatiu verde, cu oameni diferiti fata de cei din Bucuresti”, in care industria de film ar putea sa se simta bine”.

O Timisoara “romantica, plina de farmec”, dar si un oras in care realizatorii filmului au avut „toata sustinerea autoritatilor locale, lucru care nu s-ar fi intamplat la Bucuresti”.

Acest lucru nu i-a scapat primarului Nicolae Robu, care a postat pe o retea de socializare mesajele protagonistilor serialului, cu explicatia urmatoare: „In timp ce unii localnici hulesc Timisoara, iata ce parere au cineastii care au filmat serialul HBO Hackerville”.

Fara indoiala, filmul contribuie la promovarea imaginii Timisoarei, insa, dincolo de vorbele magulitoare ale cineastilor, nu trebuie ignorat scenariul serialului, care nu este tocmai favorabil politistilor timisoreni… (I.P.)

4 Responses to Politistii din Timisoara, ridiculizati in serialul HBO Hackerville! Sunt prezentati ca fiind grasi, imbracati neglijent, cu probleme de punctualitate si mari amatori de shaorma servita la birou

 1. Emoke says:

  Pai si e cu mult diferita realitatea?

 2. Nea Gica says:

  Nea cornea, vezi ca asta-i pe tarlaua matale, adica se refera la ordinea publica. Daca nici acum n-ai reactie ( nu ma refer la vanturi), inseamna ca esti mancator de shaworma…. vrei fonctie, da te lamentezi cat e ziulica de lunga…si crezi ca nea Dan n-are si alte treburi ?

 3. Scornelusa says:

  Lasati-ma in pace ca eu sunt de la arges si sunt mizdos.. Mai am un pic si ies la pensie. Imi ajunge …Cui nu-i convine sa plece in alta parte.

 4. bobi says:

  Cred ca la Aurica se refereau ca asta e in burta cit portavionul Amiral Kuznetov! Cica baga la colon si in sedinte!

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: