Politistii din Timisoara, ridiculizati in serialul HBO Hackerville! Sunt prezentati ca fiind grasi, imbracati neglijent, cu probleme de punctualitate si mari amatori de shaorma servita la birou

Pe canalul HBO se difuzeaza, din 4 noiembrie, un serial care s-a filmat preponderent in Timisoara, dar si in Bucuresti si Frankfurt. „Hackerville” prezinta modul in care politisti din Germania, impreuna cu omologi din Romania, incearca sa stopeze atacurile cibernetice lansate chiar din orasul de pe Bega de un grup de hackeri romani, care ataca o banca din Germania.


Actiunea se petrece pe doua planuri, unul in Frankfurt, altul in Timisoara, doua orase europene aflate in totala discordanta.

In timp ce politistii din Frankfurt sunt prezentati intr-o lumina extrem de pozitiva, nu acelasi lucru se poate spune si despre criminalistii din Timisoara.

Daca la nemti, ancheta apare super-planificata, target-uri clare, se lucreaza cu mijloace tehnice ultra-avansate, specialistii sunt imbracati impecabil, arata bine si sunt extrem de punctuali, in contrast, politistii din Timisoara sunt grasi, nebarbieriti, imbracati neglijent, intarize la serviciu, mananca shaorma in birou si le sunt scoase in evidenta problemele personale.

Sunt aspecte dintr-un scenariu care ne arata ca, dincolo de vorbele magulitoare ale cineastilor nemti, Timisoara, chiar si cu denumirea de “Mica Viena” pe frunte, nu este privita asemenea unui oras din Germania.

Pentru a mai estompa efectul ridiculizarii politistilor din capitala Banatului, la finalul filmarilor, actorii si producatorii au avut numai cuvinte de lauda despre Timisoara, care este prezentata ca fiind „un oras linistit, extrem de bine gandit arhitectural, cu piatete vechi minunate, un oras larg, cu mult spatiu verde, cu oameni diferiti fata de cei din Bucuresti”, in care industria de film ar putea sa se simta bine”.

O Timisoara “romantica, plina de farmec”, dar si un oras in care realizatorii filmului au avut „toata sustinerea autoritatilor locale, lucru care nu s-ar fi intamplat la Bucuresti”.

Acest lucru nu i-a scapat primarului Nicolae Robu, care a postat pe o retea de socializare mesajele protagonistilor serialului, cu explicatia urmatoare: „In timp ce unii localnici hulesc Timisoara, iata ce parere au cineastii care au filmat serialul HBO Hackerville”.

Fara indoiala, filmul contribuie la promovarea imaginii Timisoarei, insa, dincolo de vorbele magulitoare ale cineastilor, nu trebuie ignorat scenariul serialului, care nu este tocmai favorabil politistilor timisoreni… (I.P.)

5 thoughts on “Politistii din Timisoara, ridiculizati in serialul HBO Hackerville! Sunt prezentati ca fiind grasi, imbracati neglijent, cu probleme de punctualitate si mari amatori de shaorma servita la birou

  1. Nea cornea, vezi ca asta-i pe tarlaua matale, adica se refera la ordinea publica. Daca nici acum n-ai reactie ( nu ma refer la vanturi), inseamna ca esti mancator de shaworma…. vrei fonctie, da te lamentezi cat e ziulica de lunga…si crezi ca nea Dan n-are si alte treburi ?

  2. Lasati-ma in pace ca eu sunt de la arges si sunt mizdos.. Mai am un pic si ies la pensie. Imi ajunge …Cui nu-i convine sa plece in alta parte.

  3. Cred ca la Aurica se refereau ca asta e in burta cit portavionul Amiral Kuznetov! Cica baga la colon si in sedinte!

  4. Ori nu ai vazut filmul ,ori esti rau intentionat, ori amandoua. Exista un singur politist gras si mancator de shaorma dar care la sfarsit il salveaza pe eroul principal. Ia personajul ala aduce a ,,Paul politist de Mall,, este o tusa hollywoodiana data filmului nicidecum o palma Politiei Romane.
    Politistii romani in uniforma arata impecabil. La sfarsit,megapolitistul german,punctual si ls costum se dovedeste un corupt si este arestat pe aeroport.
    Politistii romani rezolva cazul .
    Timisoara este prezentata intr-o maniera laudativa in toate cadrele.

Leave a Reply