BREAKING NEWS! Politistii din Timisoara au demarat cercetarile intr-un caz atipic de furt, in care sunt implicati doi tineri, posibil sot si sotie, care intra in casele "victimelor" ca reprezentanti ai unei firme de curatenie    Politia Locala Timisoara a aplicat, luna trecuta, peste 2.200 de amenzi soferilor care au parcat ilegal pe strazile orasului, dar au ridicat si 133 de masini lasate pe pistele de biciclete sau in statiile STPT    Trei tineri drogati, care injurau trecatorii, in Piata Victoriei, din Timisoara, amendati de politistii locali    Clanul Carpaci, din Timisoara, a scos la vanzare un imobil aflat in patrimoniul cultural al orasului, compus din 7 apartamente si alte spatii cu alta destinatie, la pretul de 255.000 de euro    Autoritatile turistice din Zrenjanin au promovat la Timisoara un eveniment care va avea loc, in perioada 26 august - 1 septembrie, in tara vecina: Zilele Berii, unde va putea fi vazuta "la lucru" si celebra Lepa Brena    Gheorghe Lapadat, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, din nou la Timisoara, la un eveniment organizat de Camera de Comert, pentru promovarea facilitatilor ce pot fi accesate de intreprinzatori

Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat documentele Aliantei Vestului (AVE)! Scopul aliantei la care pot adera si primarii altor orase din tara – cooperarea pe proiecte mari

Initiatorii proiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu, Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, au semnat, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.

In ciuda precedentului periculos reprezentat de aceasta alianta a primarilor PNL, in conditiile in care dupa acest model pot da “mana cu mana” si judetele din Transilvania care se manifesta pentru obtinerea autonomiei teritoriale, cei patru primari au dat asigurari ca ”Alianta Vestului” este un for informal pentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari, majoritatea cu finantare europeana.

“Este documentul de temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect, aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentia caracterul ei deschis”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intre administratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare, in sens larg”. Cei patru edili au stabilit ca la Alianta Vestului sa poata adera si primariile altor judete din tara, indiferent de zona, singura conditie tinand de promovarea valorilor europene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: