BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat documentele Aliantei Vestului (AVE)! Scopul aliantei la care pot adera si primarii altor orase din tara – cooperarea pe proiecte mari

Initiatorii proiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu, Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, au semnat, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.

In ciuda precedentului periculos reprezentat de aceasta alianta a primarilor PNL, in conditiile in care dupa acest model pot da “mana cu mana” si judetele din Transilvania care se manifesta pentru obtinerea autonomiei teritoriale, cei patru primari au dat asigurari ca ”Alianta Vestului” este un for informal pentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari, majoritatea cu finantare europeana.

“Este documentul de temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect, aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentia caracterul ei deschis”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intre administratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare, in sens larg”. Cei patru edili au stabilit ca la Alianta Vestului sa poata adera si primariile altor judete din tara, indiferent de zona, singura conditie tinand de promovarea valorilor europene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: