BREAKING NEWS! Sectia pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar, decizia urmand sa o ia presedintele Iohannis     Lucian Boncu, unul dintre liderii lumii interlope din Timisoara, ridicat de politisti si dus la audieri in dosarul accidentului rutier soldat cu decesul unei persoane    Ioan Caprariu, directorul Casei de Pensii Timis, numit in functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii, functie cu rang de secretar de stat     Liceul Tehnologic UCECOM "Spiru Haret" Timisoara a castigat locul I la competitia redactiilor publicisticii scolare din cadrul Concursului national pe calificari profesionale, editia XXIV     Medalie de aur pentru inventia „Memorie portabila flash de tip stick pe interfata Ethernet” obtinuta de Roland Szabo si Aurel Gontean, cadre didactice la Facultatea de Electronica a UPT, la Salonul International de Inventii de la Geneva     Ripensia UVT - ASU Politehnica, derby-ul Timisoarei din Liga II la fotbal, sambata, 20 aprilie, ora 16, pe Stadionul Dan Paltinisanu

Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat documentele Aliantei Vestului (AVE)! Scopul aliantei la care pot adera si primarii altor orase din tara – cooperarea pe proiecte mari

Initiatorii proiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu, Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, au semnat, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.

In ciuda precedentului periculos reprezentat de aceasta alianta a primarilor PNL, in conditiile in care dupa acest model pot da “mana cu mana” si judetele din Transilvania care se manifesta pentru obtinerea autonomiei teritoriale, cei patru primari au dat asigurari ca ”Alianta Vestului” este un for informal pentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari, majoritatea cu finantare europeana.

“Este documentul de temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect, aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentia caracterul ei deschis”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intre administratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare, in sens larg”. Cei patru edili au stabilit ca la Alianta Vestului sa poata adera si primariile altor judete din tara, indiferent de zona, singura conditie tinand de promovarea valorilor europene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: