BREAKING NEWS! Astazi, in Sala Revolutiei a Palatului Administrativ, a fost semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor la Centura de Sud a Timisoarei     Primarul Nicolae Robu descrie la modul demagogic deszapezirea Timisoarei: "Cred ca ne-am descurcat mai bine decat multi. S-a intervenit prompt!"     Un barbat in varsta de 39 de ani, din Timisoara, s-a sinucis, aruncandu-se in gol de la etajul IX al unui bloc de pe bulevardul Take Ionescu     Ministerul Mediului lanseaza, de maine, programul ”Rabla pentru electrocasnice”, prin care romanii vor primi vouchere pentru a inlocui electrocasnicele vechi    Conform bilantului organizatiei Reporteri fara frontiere, publicat marti, in 2018 au fost ucisi nu mai putin de 80 de ziaristi in intreaga lume    Scandal la Kanal D, dupa ce Beatrice Olaru a castigat Exatlon Romania, sezonul 2, in dauna banateanului Alin Andronic, care a simtit ca se trag sfori si a abandonat competitia

Primarii din Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca au semnat documentele Aliantei Vestului (AVE)! Scopul aliantei la care pot adera si primarii altor orase din tara – cooperarea pe proiecte mari

Initiatorii proiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu, Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, au semnat, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.

In ciuda precedentului periculos reprezentat de aceasta alianta a primarilor PNL, in conditiile in care dupa acest model pot da “mana cu mana” si judetele din Transilvania care se manifesta pentru obtinerea autonomiei teritoriale, cei patru primari au dat asigurari ca ”Alianta Vestului” este un for informal pentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari, majoritatea cu finantare europeana.

“Este documentul de temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect, aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentia caracterul ei deschis”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit lui Nicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intre administratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare, in sens larg”. Cei patru edili au stabilit ca la Alianta Vestului sa poata adera si primariile altor judete din tara, indiferent de zona, singura conditie tinand de promovarea valorilor europene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: