BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

Ofiterul de politie din Timis care a capturat 386 kilograme de uraniu si a fost iradiat, a aniversat 15 ani de la operatia care i-a salvat viata

Fostul sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul sef Costel Roman, a tinut sa le reaminteasca prietenilor sai, tuturor celor care l-au cunoscut si l-au uitat, subit, dupa ce nu a mai detinut parghii de autoritate publica, ca au trecut 15 ani de la momentul in care a revenit la viata, desi sansele sale de supravietuire erau aproape nule.

In pragul sarbatorilor de iarna, Costel Roman, care a fost silit sa se pensioneze in anul 2005, spune ca este un om norocos ca traieste, dupa o interventie chirurgicala creditata cu doar 2% sanse de reusita.

“Pentru toti acei contemporani care ma cunosc personal, le readuc in memorie ca in data de 13 noiembrie s-au implinit 15 ani de la revenirea mea la viata, dupa operatia mea la Budapesta, cu 2% sansa de viata. Impreuna cu regretatul Gelu Popovici (col) am reusit sa ferim populatia Timisoarei, in 1996, de o situatie fara precedent, misiune implinita. Sunt un om norocos si fericit ca traiesc pentru fericirea semenilor mei si a familiei!”, este mesajul fostului sef al SCCOA Timis.

Misiunea indeplinita la care se refera Costel Roman, misiune care a provocat decesul fostului sau partener, colonelul Gelu Popovici, a reprezentat operatiunea in urma careia s-a realizat cea mai mare captura de uraniu din Romania, respectiv 386 de kilograme.

Manipularea si depozitarea neconforma a metalului radioactiv a dus la iradierea inevitabila a celor doi politisti, ceea ce a dus la decesul lui Gelu Popovici. Costel Roman a supravietuit miraculos, si datorita operatiei de la Budapesta, insa s-a ales cu o semipareza permanenta in zona stanga a fetei.

In anul 2012, Costel Roman a fost candidatul Partidului Conservator la presedintia Consiliului Judetean Timis, dar a pierdut in fata PSD-istului Titu Bojin. (G.I.)

 

2 Responses to Ofiterul de politie din Timis care a capturat 386 kilograme de uraniu si a fost iradiat, a aniversat 15 ani de la operatia care i-a salvat viata

  1. A3 says:

    Multa sanatate dle Roman! Un ,,monstru sacru ,,al IPJ Timis!Din pacate azi nu mai avem ,,artilerie grea,, meseriasi de talia dvs. a defunctilor Gelu Popovici ,Bertea si altor profesionisti ! Singurul judiciarist care a mai ramas din cei care au facut poteca carind borfasii la beci e din pacate grav bolnav si va pleca curind la pensie! (Din pacate acest meserias nu e pe lista salarilor de excelenta fiind preferati soferul si bucatarul insp sef.)

    • MacPerson says:

      Este vorba cumva de Ilie Bertea care a impanzit Timisoara cu case de amanet si schimb valutar si care prelua in amanet bunuri furate?

Leave a Reply

%d bloggers like this: