BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Ofiterul de politie din Timis care a capturat 386 kilograme de uraniu si a fost iradiat, a aniversat 15 ani de la operatia care i-a salvat viata

Fostul sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timis, comisarul sef Costel Roman, a tinut sa le reaminteasca prietenilor sai, tuturor celor care l-au cunoscut si l-au uitat, subit, dupa ce nu a mai detinut parghii de autoritate publica, ca au trecut 15 ani de la momentul in care a revenit la viata, desi sansele sale de supravietuire erau aproape nule.

In pragul sarbatorilor de iarna, Costel Roman, care a fost silit sa se pensioneze in anul 2005, spune ca este un om norocos ca traieste, dupa o interventie chirurgicala creditata cu doar 2% sanse de reusita.

“Pentru toti acei contemporani care ma cunosc personal, le readuc in memorie ca in data de 13 noiembrie s-au implinit 15 ani de la revenirea mea la viata, dupa operatia mea la Budapesta, cu 2% sansa de viata. Impreuna cu regretatul Gelu Popovici (col) am reusit sa ferim populatia Timisoarei, in 1996, de o situatie fara precedent, misiune implinita. Sunt un om norocos si fericit ca traiesc pentru fericirea semenilor mei si a familiei!”, este mesajul fostului sef al SCCOA Timis.

Misiunea indeplinita la care se refera Costel Roman, misiune care a provocat decesul fostului sau partener, colonelul Gelu Popovici, a reprezentat operatiunea in urma careia s-a realizat cea mai mare captura de uraniu din Romania, respectiv 386 de kilograme.

Manipularea si depozitarea neconforma a metalului radioactiv a dus la iradierea inevitabila a celor doi politisti, ceea ce a dus la decesul lui Gelu Popovici. Costel Roman a supravietuit miraculos, si datorita operatiei de la Budapesta, insa s-a ales cu o semipareza permanenta in zona stanga a fetei.

In anul 2012, Costel Roman a fost candidatul Partidului Conservator la presedintia Consiliului Judetean Timis, dar a pierdut in fata PSD-istului Titu Bojin. (G.I.)

 

2 Responses to Ofiterul de politie din Timis care a capturat 386 kilograme de uraniu si a fost iradiat, a aniversat 15 ani de la operatia care i-a salvat viata

  1. A3 says:

    Multa sanatate dle Roman! Un ,,monstru sacru ,,al IPJ Timis!Din pacate azi nu mai avem ,,artilerie grea,, meseriasi de talia dvs. a defunctilor Gelu Popovici ,Bertea si altor profesionisti ! Singurul judiciarist care a mai ramas din cei care au facut poteca carind borfasii la beci e din pacate grav bolnav si va pleca curind la pensie! (Din pacate acest meserias nu e pe lista salarilor de excelenta fiind preferati soferul si bucatarul insp sef.)

    • MacPerson says:

      Este vorba cumva de Ilie Bertea care a impanzit Timisoara cu case de amanet si schimb valutar si care prelua in amanet bunuri furate?

Leave a Reply

%d bloggers like this: