BREAKING NEWS! Fostul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, a dezvaluit la Curtea de Apel ca viza de legalitate aplicata pe contractul asocierii dintre Poli Timisoara si Marian Iancu a fost doar o "opinie personala"    Printre premiantii Societatii Timisoara din acest an se numara Augustin Lazar, Mihai Sora si Tudorel Toader, ministrul Justitiei fiind distins cu premiul ”Secera si Ciocanul”.     Avocatul Florin Kovacs a anuntat ca va face plangere penala impotriva procurorului Bobby Stroescu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care tergiverseaza in mod suspect ancheta din dosarul accidentului de munca de la fabrica Intercolor    Ioan Cojocari, cel mai puternic functionar public din Timisoara ultimilor 25 de ani, a anuntat ca infractorul Marian Iancu a pierdut 9 milioane de euro din asocierea cu echipa de fotbal Poli    Un batran in varsta de 70 de ani a murit, astazi, la Spitalul Judetean din Timisoara, dupa ce a fost diagnostica cu gripa de tip A     Accident rutier soldat cu 1 mort si 12 raniti, pe DN 7, intre Deva si Arad, pe raza localitatii Lipova, dupa ce un microbuz cu 16 persoane la bord s-a ciocnit violent de un tir

O noua tragere la sorti a Completurilor de 5 judecatori de la Inalta Curte! Ce se va intampla cu dosarul condamnarii lui Liviu Dragnea si care este noul “Complet al mortii”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat, joi, prin tragere la sorti, in sedinta publica, membrii Completurilor de cinci judecatori pentru anul 2019.

Tragerea la sorti a fost efectuata de presedintele Instantei supreme, Cristina Tarcea, care a precizat ca-si doreste un an mai „linistit si normal”, in care principiile de drept „sa fie repuse in adevarata lor valoare si pozitie”.

De asemenea, a precizat ca aceste completuri functioneaza doar pe o perioada de un an, insa pot sa-si continue activitatea in situatii cu totul special.

„Inainte de orice, vreau sa va urez tuturor un sincer si din tot sufletul “La multi ani!”, sa va urez un An Nou mai linistit, mai normal si in care principiile de drept, asa cum au fost ele predate de monstrii sacri ai dreptului, pe care eu am avut norocul sa-i prind, sa fie repuse in adevarata lor valoare si pozitie. Completurile de 5 judecatori sunt formatiuni de judecata specifice doar Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care functioneaza doar pe o perioada de un an si care isi continua activitatea pentru anul urmator doar in situatii cu totul exceptionale”, a precizat Tarcea.

In urma tragerii la sorti, Completul 1 Penal, supranumit si Completul mortii, din cauza judecatorilor care au la activ condamnari celebre, este format din: Iulian Dragomir, Ionut Matei, Iulia Alexandra Rus, Constantin Epure si Valentin Horia Selaru. Supleanti la acest complet au fost desemnati: Florentina Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Mirela Sorina Popescu, Leontina Serban, Rodica Cosma.

Completul 2 Penal va fi compus din: Simona Cirnaru, Oana Burnel, Anca Madalina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu, Simona Cristina Neninta. Supleanti sunt: Francisca Vasile, Sandel Lucian Macavei, Silvia Cerbu, Stefan Pistol, Simona Daniela Encean, Daniel Gradinaru.

Completul 3 Penal este format din: Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitos, Ana Hermina Iancu. Supleanti sunt: Rodica Aida Popa, Geanina Arghir, Maricela Cobzariu, Andrei Claudiu Rus, Ioana Alina Ilie.

La aceste completuri valabile pentru anul 2019 vor fi repartizate dosarele in apel, printre care cel in care Darius Valcov a fost condamnat in prima instanta la 8 ani inchisoare pentru trafic de influenta si spalare de bani sau dosarul in care deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, a fost condamnata in prima instanta la 4 ani de inchisoare cu executare.

Dosare importante, printre care cele in care sunt judecati, intre altii, Liviu Dragnea, Calin Popescu-Tariceanu, Victor Ponta, Toni Grebla, Sebastian Ghita, Cristian Rizea sau Viorel Hrebenciuc, au fost repartizate deja completurilor constituite in anul 2018 si au avut, deja, cate un termen de judecata.

De asemenea, au fost trasi la sorti membrii a trei completuri in materie Civila.

Completul 1 Civil este format din: Carmen Popoiag, Iulia Manuela Cirnu, George Bogdan Florescu, Cezar Hincu, Claudia Marcela Canachecu;

Complet 2 Civil: Sorinela Alina Macavei, Mirela Visan, Ianina Gradinaru, Mona Magdalena Baciu, Adriana Gherasim;

Complet 3 Civil: Mihaela Paraschiv, Paulina Brehar, Rodica Zaharia, Veronica Nastase, Rodica Voicu.

Aceasta este a patra tragere la sorti a completurilor in ultimele luni.

Reamintim ca, pe 13 decembrie, dosarul lui Liviu Dragnea, in care este condamnat la 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare, a fost repartizat la Completul 2 Penal de la Instanta suprema, format din cinci judecatoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera si Rodica Aida Popa. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: